A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Őszintén szólva a tököm se tudta mennyi a max, de ezt hosszabb volt leírni, mint 1 szót válaszként, végülis a válaszomat így is megkaptam.
videobaby
tök mindegy, felőlem.

mindenkivel indokkal tesznek szinte mindent
kérdés, hogy az indok megalapozott-e, és mennyire szubjektív
az sg politikai berendezkedése tipikusan ilyen seggfájósmodikrácia
hogy a kérdéshez is hozzászóljak: szeretném
nagybetűvel, iniciáléval
milk4
Mindenkit valami indokkal bannolnak. Ő miért kapjon ez alól felmentést?

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Hidegen hagy...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

QuippeR
évi 500e a max, szerinted?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
tudtommal a felmondási idő csak a munkáltató felmondása esetén változik az évek alapján. ha te mondasz fel, annyi a felmondási idő, amennyi a szerződésedben vagy a munka törvénykönyvében van, tipikusan 30 nap.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Nem
egyébként ha clionak szerveznétek gyászmisét, akkor tudok egy jó papot...
Lacee86
Azért azon meglepődtem, h 251 ezer az átlag éves Cafeteria. Azt hittem, h az legalább átlag feletti nálunk, de nem. Na jó, az igaz, h az eloszlás nem derül ki az átlagból, így önmagában ez az adat édeskevés.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Nem

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

jazzy
Egyébként itt havi, vagy éves cafeteriáról beszélünk?
dartonite
A felmondasi ido attol fugg hany eve dolgozol adott cegnel.En mar nagyon regota,igy szamomra harom honap lesz a felmondasi ido.
Ez a Hewlett Packard.Ebben az iparagban legalabbis igy volt es igy is lesz valoszinuleg.Azert nem ugy megy a betanitas hogy valaki beesik az utcarol es azonnal tudja kezelni a ceg sajat fejlesztesu programjait,tudja hogy melyik ugyfellel hogyan kell beszelni,kik a SPOC-ok,hogyan mukodik a problem,incident management,ido mire megkapja a laptopjat/telefonjat,a ceges hozzafereseket,accountokat beallitani,stb..Szoval varhatoan be kell tanitani az utodot meg akkor is adott esetben egy masik orszagbol valo dolgozo veszi at a feladatokat.Az mas kerdes hogy valaki aki el akar menni mennyire lesz lelkes,de a latszatot fent kell tartani.
Mondtam, nem tehetek róla, hogy problémáid vannak a szövegértelmezéssel. Egyébként ha benne van a munkaszerződésedben, hogy mennyi a felmondási idő, akkor lehet akár 6 hónap is, láttam már olyat is...
Dzsini
Bármelyik, ahol úgy döntenek:

A felmondási idő, munkavégzés alóli felmentés
A felmondási idő szerepe az, hogy ezáltal mind a munkavállaló, mind a munkáltató kellő időben tájékoztatást nyerjen a másik fél szándékáról és felkészülhessen a munkaviszony megszűnésére: a munkavállaló előkészíthesse új munkaviszonyba lépését, a munkáltató pedig a munkavállaló pótlását.

A felmondási idő legalább 30 nap . A munkáltató felmondása esetén a 30 napos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
három év után öt nappal,
öt év után tizenöt nappal,
nyolc év után húsz nappal,
tíz év után huszonöt nappal,
tizenöt év után harminc nappal,
tizennyolc év után negyven nappal,
húsz év után hatvan nappal

meghosszabbodik .

A felek egyébként a törvényben foglaltaknál rövidebb vagy hosszabb felmondási időről is megállapodhatnak , megállapodásuk azonban a hathavi felmondási időt nem haladhatja meg . A kollektív szerződés az Mt. 69. § (1) bekezdésében foglaltaknál hosszabb felmondási időt is megállapíthat .

forrás (ahogy mondtam nem árt a törvény ismerete, ha már a hatálya alá tartozol)

Szükség lehet akár 3-6 hónapnyi időre, ha a pótláshoz különleges dolgok kellenek - pl. biztonsági előírások, különleges oktatás, stb. - és nem 1 hét alatt az utcáról behívnak valakit az előző dolgozó helyére.
Például komoly pénzeket kezelő helyeken, vagy ahol felmerülhet az ipari vagy másféle kémkedés esélye, ott nem fognak 1 hónap alatt választani.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.05. 13:24:36

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem. Te még mindig nem tudsz értelmesen érvelni és fogalmazni.

3 hónap? o.O
Az 1 hónap még oké, az lehet egy hosszabb SCRUM futam és utána úgyis indul az új, tehát új embert is tudnak berakni oda. na de 3?
Melyik cég ez?

#120283 -ban én is ezt írtam...
Értem. Csak nem találkoztam még ilyennel, sőt senkivel aki ilyet tapasztalt.

dartonite
Ez pontosan igy van.Fegyelmit is kaphatsz ha nem felel meg a munkavegzesed az elvartaknak.En egy vilagviszonylatban is eleg jo nevu IT cegnel melozom es minden esetben ragaszkodtak a felmondasi idohoz.(legyen az 1 vagy 3 honap).Esetemben ugyanez varhato.
Hagyd rá, az ő világában nem így működik!
immovable
Leszarom.
Dzsini
Érdemes a Munka Törvénykönyvét megnézni (és ismerni is esetleg), ott azért vannak olyan dolgok, ami miatt a munkaadó és a munkavállaló is megütheti a bokáját - pl. felmondási idő alatt ha nem végzed el ugyanúgy a munkád (annak ellenére, hogy nem mentettek fel munkavégzés alól), akkor abból gondok adódhatnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jazzy
Ha nem csinál semmi megsérti a szerződésben aláírtakat, azért általánosságban igaz, hogy akik felmondtak azok szarnak bele, de csinálják a dolgukat, ha kevésbé is.

De itt az alap munkások is viszonylag, egy gyári munkáshoz képest, bonyolult rendszereket kezelnek.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.09.05. 13:09:49
Mondtam már, hogy ne a gyári szalagsori dolgozóból indulj ki, meg a segédraktárosból, vagy rendszerkezelőből, akiből "12 egytucat" van.
Tehát inkább kifizetik azt a + hónapot, hogy bemenjen és ne csináljon semmit se?

4 gyárat ismerek csak közeli ismerős / családtag által: Fényszarusi Samsung, Nyíregyházi Electrolux, Berényi Jászplasztik, Hatvani Bosch.
Egyiknél se marasztalják a gyári munkást ha menni akar.

Privát szférába? Ne haragudj meg, de azok után, hogy a recskázás volt kérdés, meg igen komoly kibeszélés is volt róla, szerintem a fizetés dolog lófing ehhez képest.
Ez számomra is érdekes. Ez valami magyar szokás. Nekem kell küldenem a cégnek bérigényt, nem ők írják ki, hogy "tapasztalattól függően 200 - 400", mint tőlünk nyugatabbra levő országokban szokás.

ITs előtt a Nebunál voltam interjún és utolsó körben derült ki, hogy hát ők csak 125-re gondoltak, nagyon maximum 150. Megspóroltunk volna egymásnak ~6 órát ha ezt az elején tudom.

Lacee86
Egyesek = én? 😊

Dzsini
Fórumozik ő ha akar, nem függ mások szeretetétől.

jazzy
Egy Magyarországon 300 fős, globálisan huszonvalahány gyárral rendelkező, iparágában piacvezető cégnél dolgozom és a sima munkásokat sem engedik el felmondási idő nélkül.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.09.05. 12:58:26
Igen, bár én örülnék neki ha nem clio néven jönne vissza. Vegye meg az új járgányt és regeljen be az "újkocsi4ezresmotorral" névvel.
Lassan ideje neki is nyitni az új felé.

Molnibalage
Érdekes, hogy egyesek ennyire problémásnak találják a fizu témát, de minden mást nem.

Clio? Valahol a leszarom és nem között vagyok. Kellemesen trollkodsmentes a topik mióta nincs itt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Privát szféra? 😊
Hány kérdés volt már szexualitásról meg egyéb intim dolgokról? Világnézeti dolgokról nem is beszélve...

Aki nem akar nem válaszol / úgyis anonim / nem kötelező hozzászólni. Te is látod, ha egy kérdés nem megy, akkor kiraksz egy újat. Ha megy, akkor meg beszélgetnek róla - vagy akármi másról, a mostani cafeteria is egy kézzel írt felmondásból indult 😊

Lacee86
Amúgy is kezd ez privát szférába átmenni. Mindenki annyit keres, amennyit. Ki jobban, ki kevésbé. Hanyagoljuk most már a témát sztem.

nem én jampizok itt a számokkal, csak kíváncsi lettem, hogy milyen az összetétel itt a fórumon
Dzsini
Ha nem sikeres, majd hamar kiforog és a HG rak be újat. Ha sikeres, majd beszélget róla az, akit érdekel a téma.

+1
tigeroo
hagyjuk már az ilyen fizetéses kérdéseket. úgyis keveset keresel és mindig lesz aki nálad többet...
konkrétan ezt találtam csak: Mennyi a havi bruttó jövedelmed?
ha lesz időm összerakok egy összetettebb kérdést, tényleg érdekel ez a téma
Dzsini
Azért jó 4-5 év kérdései már biztos benne vannak, és 1 éven belül is volt már szinte azonos kérdés ismételve.

használtam, nem találtam benne, csak simán sávos bruttóbéres kérdést, de mivel nincs benne minden eddig lefutott kérdés, ezt nem tudom, hogy volt-e már olyan, amire én gondoltam, nem mindig ez a rendszer volt itt használatban
akkor miért nem használtad?

igen tudom, sőt a működését is ismerem, asszem volt osztálytársam írta a kódját
Dzsini
Fent van egy "archívum" feliratú link, és még keresni is lehet a régi kérdések között.

milyen területen dolgozol, milyen beosztásban és mennyi a bruttó béred volt már kérdés?
Its-nél kaptam 75-öt, Prezinél noti + telefon + bérlet + ingyen kaja / innivaló a melóhelyen + utazás + 100e egyéb dolgokra
Mondjuk még kell 2-3 év hogy meglegyen nálam is az 5-6 év tapasztalat és akkor lehet máshogy fogom látni ezt és más fizetési kapuk nyílnak meg. (ITs-nél 0év tapasztalattal adtak még mellé nettó 200at kezdőnek, Prezinél nettó 300 jár a ~1.5 évemhez)

Dzsini
ez alapján 250k körül van az átlagos - ahol egyáltalán van.

ez idei, itt többet írnak: „A kutatás alapján becsült átlagos cafeteria keretösszeg mértéke 290 ezer forint, ami kicsit magasabb, mint a tavaly mért érték”
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.05. 11:44:32

az előtte lévő mondattal karöltve mindkettőre, de gondolom én vagyok a hülye 😊
na oktatsz még? légyszi! légyszi légyszi légyszi!