• Renegade
    hát nekem augusztusban, meg szeptember elején Párizsban kellett melóznom, felkészültem én sok mindenre, de cserébe dobhattam ki az összes előítéletemet, amit én tapasztaltam:

Párizs egy nagyon koszos város, a közlekedési morál, na az nincs, egy azaz egy szabályt tartanak be, az a stop tábla, jobb kéz csak adható, elakadásjelző bárhol játszi, én csak kis Kairónak hívtam. Nem büdösek, sok közöttük a szép lány. Összességében kedvesek, sokan nem beszélnek angolul, vagy "franciaangolt" (bár angolul beszél, de a hanglejtés a szótag elharapás és a sebesség az fr, gyakorlatilag nem lehet érteni, kivéve ha jó angolos vagy és megszoktad a tengernyi akcentust) beszélnek.

Ha beszél angolul, akkor viszont cseveg, pl Auchanban a pénztáros kiscsillag tudott pár szót magyarul, a pizzázóban vitatkoztunk egy román szakáccsal, a pálinkáról (nem tudott magyarul), viszont az is igaz, hogy bizonyos helyeken kisebb az esélyed, hogy megúszd, mint nálunk a nyolcban. A dugókat leszámítva egy nagyon hangulatos város.