A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chhaya
Hosszabb szöveget azóta nem írtam, mióta befejeztem a sulit. Melóban max pár szavas emlékeztetőkre vagy néhány soros mondatokra van szükség. Esetleg ha képeslapra írok valakinek verset/idézetet, azt kézzel szoktam, viszont nem túl gyakran fordul elő.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

pxxl
szinte naponta jegyzetelek apróságokat, pár szavas emlékeztetőket, de hosszabb szöveget régen írtam már kézzel.

All hail the double x!

banok
Szinte soha. Leginkább akkor amikor a postán levélfelvételkor aláírok.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

évente több A4es spirál füzetet jegyzetelek tele a munkám során
ja annyi, hogy a kis ell betűt hurkosan írom, mert úgy több benne a szex
ilyen egyszerű betűkkel írok már pár éve, leültem és begyakoroltam kb 1 délután alatt, aztán rögzült
váltanom kellett az általános iskolában megtanult folyóírásomról, mert kibaszottul ronda volt mindig is
max egyetemi időszakban írok kézzel, akkor is keveset
jegyzőkönyveket esetleg
Calver
<#eljen>

"The trees move. Do you not see it?"

Dzsini
Block letters a neve:

Első 2 évben ilyet tanulnak minden iskolában az Egyesült Államokban, és harmadik évtől veszik fel hozzá vagy a gépírást, vagy a kurzív írást (tulajdonképpen a megtanult betűket kötik össze):

Ez utóbbit oktatják kevesebb helyen mostanában.
forrás és betűtípus minták
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.03. 17:42:31

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Calver
az lenne a jó, ha egyszerű, folyékonyan és gyorsan írható, majd könnyen visszaolvasható kézírásra tanítanák a népet, a ball and stick pl ilyen.

a cé-kötéses elmebaj közel sem. a cé-kötéses elmebaj egy bármilyen kipróbálás nélkül bevezetett gigantikus ostobaság, az előbb felsoroltak tökéletes ellentéte - lassú, ronda, közel visszaolvashatatlan, és... legyünk konkrétak, gyakorlatilag a magyar nép kézírásának méretes faszrahúzása, porba tiprása.

de akkor egy kis bölcselkedés Élet és Irodalomból, spoiler mögé
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A harmincas évek közepén megkísérelték bevezetni a néhány év alatt csúfosan megbukott zsinórírást. Valakik a harmincas évek elején kitaláltak, hogy gyorsabban lehetne írni, mellőzni lehetne az időigényes szépírási gyakorlatokat, ha a szavak írása közben nem kellene felemelgetni az írószert, ha a kerekded álló betűket hurkolásokkal lehetne összekapcsolni.

Az elgondolás ésszerűnek, előnyösnek és meggyőzőnek tűnt, ezért alapos, bizonyító erejű kísérleti eredmények nélkül a bevezetés mellett döntöttek. A bukás láttán másvalaki úgy gondolta, hogy nem kellene visszatérni a hagyományos dőlt betűs írásra és a szépírási gyakorlatokra, hanem a kerekded álló betűket megőrizve csak a bajokat okozó hurkolásokat kellene elhagyni.

Így született a meg ma is általánosan használt, nehézkes kapcsolási rendszerű, kerekded álló írás (a cé-kötéses írás). Ennek bevezetését sem alapoztak meg bizonyító erejű kísérleti eredmények. És senki nem törődött az új írásmód, valamint a kiiktatott szépírási gyakorlatok romboló hatásával.

A következmény: a serdülő és ifjú tanulók, valamint a felnőttek többségének kézírása nem vagy alig olvasható, időigényes, széteső, ronda ákombákom.

forrás, az eredetit sajnos nem találom

MR ME
napi szintre nyomtam, mert bár nem hosszú szöveget, de folyamatosan kézzel írom a papírmunkát a melóban....

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Lacee86
Mert az miért jó, ha nyomtatott betű írására tanítanak? Szerintem teljesen megfelelő a mostani írásoktatás. A kézírás folyóírást jelent, nem gépi karakterek másolását. Nem kell analfabétákat faragni az emberekből azért, mert a számítógép világában élünk.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Calver
ball and stick annak a szép neve, nem-e?
legalábbis én már sok-sok éve ezt a fajta kézírást használom

Dzsini
Emlékszem pár éve szerte a neten mekkora háborgás ment arról, hogy az Egyesült Államokban pár helyen a block írás (kicsit dőlt, nyomtatott-jellegű írás) mellett gépelni tanítják a kisdiákokat a folyóírás helyett.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
Az. A folyóírás oktatása szerintem hülyeség. Már általános iskola közepén is régen másfajta írásra váltottam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Calver
heti szinten, szeretek kézzel írni, sokkal átgondoltabb és kifinomultabb lesz mindig az a szöveg, amit papírra vetek és nem monitorra.

persze megértem az ódzkodást a kézírástól, szerencsétlen magyar nép áldozatául esett annak, hogy valami molyszagú öregember a nagy kommunizmusban kitalálta, hogy "jó lesz ezeknek a parasztoknak az a cé kötéses szemét!", és a nép azóta is szívja valami fogyatékos hugyosjóska elmebaját.

...vagy ráébred, h mekkora fos az iskolákban tanított kézírás, és vált valami használhatóra.

Lacee86
Hála az égnek minket középsuliban nagyon jól megtanítottak, főleg magyarból. Már elsőtől kezdve az volt, h folyamatosan mondta a szöveget a tanár, és direkt nem úgy diktálgatta címszavanként. Eleinte nehéz volt követni így, de aztán hamar bele lehetett jönni. Gyakorlatilag a 4 év alatt csak a saját füzetemből tanultam, és teljesen elég volt az 5-öshöz. Hasznát is veszem ennek a készségnek azóta is.

Dzsini
Értelmesen megírt >>>>>> hosszú.

... persze aki nem járt be az előadásokra, annak segítség lehet, ha az amúgy feleslegesen lefutott köröket is elolvassa, legalább találkozik a tanár gondolataival a tananyagon kívül is 😊

vizsga előtt meg milyen jól is jött a hosszabb jegyzet 😊

Molnibalage
Én küldtem be.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nálunk is volt olyan 😄 aztán mikor véletlen lemaradt, akkor kérdezgetett is, hogy mit mondott az előbb?
Dzsini
Hát, amennyire néhányan nem tudnak jegyzetelni... egyetemen is volt szaktárs, aki majdhogynem folyamatos átiratot készített az előadásból 😊

tigeroo
gondolom valakinek megkezdődött az iskola és beküldte...

mondjuk A/4 oldalt teleírni már nem "jegyzetelés szint" szerintem😄
Sir Quno Jedi
kiatökömírkézzelilyenhosszúszövegeket??? <#wilting> (najó mondjuk anyám szokott 😄)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tigeroo
A/4 oldalnyit szinte soha...

írni szoktam naponta, de max ilyen sticky noteokra, meg 1-2 sor memot.
ressy14
Csak akkor ha a zh-n vagy vizsgán sokat kell írni, illetve ha lehet használni kézzel írott puskát. Egyébként nagyon elszoktam már a kézi írástól, géppel gyorsabb és el is tudom olvasni 😄

Dum spiro, spero.

kézzel írni max a meetingen szoktam, ha rám vonatkozó dolog van, vagy ha a monitor aljára kiragasztok valamit a cetlit kézzel írom, esetleg nagy ritkán borítékot kell címezni
immovable
Szinte soha.
Hosszú szövegeket írni konkrétan havi szinten ha (sőt szerintem évente, mert ha hosszabb szöveget kell írnom, azt gépen kell)...viszont jegyzetelni - tervezni - gondolatokat felírni napi szinten.

Ma is elhasználtam már 2 A/4-es oldalt és még csak 10:39 😞

Molnibalage
De, számít.

Molnibalage
Hát, mostanában már csak havi szinten, mert kevés egyeztetés van. Régen heti szinten ment.

Pluskast
Heti szinten. Mivel elég sok egyeztetésre és megbeszélésre járok így elég sokat is jegyzetelek.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lacee86
Hát én úgy vettem, h igen. 😊 Úgy -ha a szorgalmi időszakot nézzük- akkor szinte heti szinten. Amúgy melóhelyen keveset írok kézzel (csak feljegyzéseket a naplómba), mindenre ott a gép.

Jim Morrison
Iskolai/egyetemi jegyzetelés számít? (Gondolom nem)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Pluskast
Egy már volt, 4 éves koromban. Elég furcsa álmom volt közben. Azt éreztem mintha az orvosok meg a nővérek körbe körbe mentek volna a műtőasztal körül és folyamatosan csattogtak a klumpájukkal.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

tigeroo
na akkor megnyugodtam, nekem a combom belső felén van, mondjuk zavar mert egyre nagyobb, januárban akarom megműttetni
immovable
😄
Sir Quno Jedi
és én éppen reggeliztem, kösziek... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

immovable
Nekem a fejemen volt 2. Mivel tar kopasz vagyok elég szembetűnő volt, így plasztikai sebésszel leszedettem. Nem volt altatás. Hát elég zombi volt, főleg az injekciók. Kaptam köréjük sokat, de minden szúrás a csontban végződött, mivel hát nincs sok hús az ember fején. Sajna én sokat vártam vele mire elmentem, így betokosodott ami azzal járt, hogy recsegett ropogott mikor kivágták őket.
Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.09.03. 08:02:39
jazzy
Nem volt még de kicsit félek is tőle, mert lehet kelleni fog, vádlimnál van egy elég nagy zsírcsomó, doki azt mondta nem fontos műteni amíg nem okoz tünetet (nem nyom ideget, izmot) vagy nem zavar esztétikailag. Lehet előbb-utóbb rászánom magam. Viszont elég beszari vagyok ha ilyen műtétekről van szó.
chhaya
Egy volt, nyakizmot kellett kicsit átszabni.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

nem volt

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Megdagadnak a golyóid. Könnyű észrevenni. 😄

Amúgy vicces volt, mert az elsőt zuhanyzás után vettem észre és kapásból azt hittem, hogy daganat.
A másik meg úgy volt, hogy este lefeküdtem még semmi gond nem volt de reggel mar 3X akkora volt mint előző nap este.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Egy volt.
Vakbelemet kivették. Azóta már nem röhög.

★★★★★

The Protector
Akkor ugyan az a tünete mint mikor tiniként összejössz az első csajoddal,smacizgattok egész nap,eksönre nem számítasz de persze mered a léc.És szegény szervezeted felkészül feleslegesen a nemzésre csak benned marad a cuccos.Az is olyan érzés,hogy fáj a heréd,feszül,járni is nehezen tudsz.Velem is ez volt,nem tudtam mi bajom van.Hazaértem,google,gyakorikérdések,ugyan ez a szitu egy gyerekkel.MEgoldás:Verd ki.XDHasznált.Meg ugye ilyenkor még benedvesedik a fütyi az izgalomtól😊Ha nem szalonképes amit leírtam akkor törölhető.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

pxxl
1 votl csak, mikor 2 helyen törtem el mind a két csontot az alkaromban. 😊 kértem, hogy altatás plz 😊 nem akarom látni, hallani mi folyik majd ott 😄

All hail the double x!

immovable
Még nem, csak helyi érzéstelenítéses. (Szájsebészet, kézsebészet, plasztikai sebészet.)
SötétBarom
Egy, mandulaműtét kb 12-13 éves koromban.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

rágugliztam, elég durva!
The Protector
Kettő.

1.Epeműtét,epehólyagot távolítottak el.
2.Plasztikai sebészet.Has és mell felvarrás nagymértékű fogyás után.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?