A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
All hail the double x!
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
váltanom kellett az általános iskolában megtanult folyóírásomról, mert kibaszottul ronda volt mindig is
jegyzőkönyveket esetleg
Első 2 évben ilyet tanulnak minden iskolában az Egyesült Államokban, és harmadik évtől veszik fel hozzá vagy a gépírást, vagy a kurzív írást (tulajdonképpen a megtanult betűket kötik össze):
Ez utóbbit oktatják kevesebb helyen mostanában.
forrás és betűtípus minták
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.03. 17:42:31
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
a cé-kötéses elmebaj közel sem. a cé-kötéses elmebaj egy bármilyen kipróbálás nélkül bevezetett gigantikus ostobaság, az előbb felsoroltak tökéletes ellentéte - lassú, ronda, közel visszaolvashatatlan, és... legyünk konkrétak, gyakorlatilag a magyar nép kézírásának méretes faszrahúzása, porba tiprása.
de akkor egy kis bölcselkedés Élet és Irodalomból, spoiler mögé
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elgondolás ésszerűnek, előnyösnek és meggyőzőnek tűnt, ezért alapos, bizonyító erejű kísérleti eredmények nélkül a bevezetés mellett döntöttek. A bukás láttán másvalaki úgy gondolta, hogy nem kellene visszatérni a hagyományos dőlt betűs írásra és a szépírási gyakorlatokra, hanem a kerekded álló betűket megőrizve csak a bajokat okozó hurkolásokat kellene elhagyni.
Így született a meg ma is általánosan használt, nehézkes kapcsolási rendszerű, kerekded álló írás (a cé-kötéses írás). Ennek bevezetését sem alapoztak meg bizonyító erejű kísérleti eredmények. És senki nem törődött az új írásmód, valamint a kiiktatott szépírási gyakorlatok romboló hatásával.
A következmény: a serdülő és ifjú tanulók, valamint a felnőttek többségének kézírása nem vagy alig olvasható, időigényes, széteső, ronda ákombákom.
forrás, az eredetit sajnos nem találom
"The trees move. Do you not see it?"
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
legalábbis én már sok-sok éve ezt a fajta kézírást használom
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
persze megértem az ódzkodást a kézírástól, szerencsétlen magyar nép áldozatául esett annak, hogy valami molyszagú öregember a nagy kommunizmusban kitalálta, hogy "jó lesz ezeknek a parasztoknak az a cé kötéses szemét!", és a nép azóta is szívja valami fogyatékos hugyosjóska elmebaját.
...vagy ráébred, h mekkora fos az iskolákban tanított kézírás, és vált valami használhatóra.
... persze aki nem járt be az előadásokra, annak segítség lehet, ha az amúgy feleslegesen lefutott köröket is elolvassa, legalább találkozik a tanár gondolataival a tananyagon kívül is 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
mondjuk A/4 oldalt teleírni már nem "jegyzetelés szint" szerintem😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
írni szoktam naponta, de max ilyen sticky noteokra, meg 1-2 sor memot.
Dum spiro, spero.
Ma is elhasználtam már 2 A/4-es oldalt és még csak 10:39 😞
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.09.03. 08:02:39
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Amúgy vicces volt, mert az elsőt zuhanyzás után vettem észre és kapásból azt hittem, hogy daganat.
A másik meg úgy volt, hogy este lefeküdtem még semmi gond nem volt de reggel mar 3X akkora volt mint előző nap este.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Vakbelemet kivették. Azóta már nem röhög.
★★★★★
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
All hail the double x!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ