Fbn Lx#121046
-3as lencsém van, ráadásul cilinderes
és már két éves, kb egy fél dioptriával gyengébb mint kellene
és csak akkor rakom be, ha fontos, hogy jól lássak (pl idegen helyre megyek, vagy nem árt, ha távolra kell tudnom olvasni.)
Itthon van még egy szemüvegem ami másfeles, ez annyira javít a látásomon, hogy játszani tudok gond nélkül vele, és hátra tudjak dőlni közben, de emberek közé nem vennék fel szemüveget
.
most hogy csak simán nézem a monitort és netezek, elolvasom a szöveget minden gond nélkül, bár elég közel vagyok a monitorhoz (gyors mérés alapján 45 centi)
tájékozódni is elég jól tudok, semmi köze nincs az éleslátásnak a sebesség felméréséhez. Vezetni nem mernék nyilván lencse nélkül, mert nem tudnám kivenni a táblákat messziről. de a tárgyak sebességét és irányát nagyon jól fel tudom mérni, mivel hozzászoktam.
valószínűleg megszokás kérdése, ha nem idegen helyen vagyok akkor gond nélkül tájékozódom -3,5-ös szemekkel, sőt, szinte észre sem veszem, hogy nem látok jól. valószínűleg annak furcsa igazán és annak vannak problémái a tájékozódással, aki szinte mindig hord lencsét vagy szemüveget, mert azt ha leveszi, arcon bassza hirtelen az elmosódott realitás