hugopareiros#121007
Meg lehet sértődni, de legközelebb inkább bizonyítsd be az ellenkezőjét a mondandómnak és valós érveket sorakoztassál fel a mondandód mellett. Továbbra is várom:
"Vajon ha a jövőbeli lányodnak lenne szüksége egy új szívre, akkor te azt mondanád e az orvosnak, hogy "Köszönöm doktor úr, de nem fogadhatjuk el a szívet. Hogy miért nem? ******" <- ide várom az érved
Illetve:
Vajon ha a jövőben elkapnád az ebolát, akkor te azt mondanád e az orvosnak, hogy "Köszönöm doktor úr, de nem kérem az oltást! Hogy miért nem? ******" <- ide várom az érved
Eddig mindkettőnél az érved: "Mert ez etikai, morális, erkölcsi és érzelmi kérdés." Ez nem teljesen meggyőző.
Az embernek alapvető ösztöne az életbenmaradás illetve a szeretteinek segítése. Viszont ha te elvárod a segítséget mástól, akkor hogy lehetsz olyan nagyképű, hogy te nem segítenél másoknak?
(Azt a választ elfogadom, hogy "tényleg nem kérném a segítséget, mert én sem adnék másnak". Viszont kötve hiszem, hogy ha oda jutnál akkor tényleg ez lenne az álláspontod.)
ui: mindenkinek aki hezitálna: Aki tényleg nem ajánlaná fel a szerveit / a testét boncolásra (pl 1 betegség megállítása céljából), az találkozzon olyan gyerekkel akinek szüksége lenne rá. Remélem utána megváltozik a véleménye.
ui2: Évente járok vért adni, de sajnos mindig visszautasítják. Viszont tudom, hogy ritka a vércsoportom és hátha egyszer helyreáll az az akármi ami miatt nem adhatok és segíthetek másoknak. Illetve szüleim, testvéreim és párom is tisztában van azzal, ha netán oda jutnék, akkor a szerveimet nyugodtan felhasználhatja az orvostudomány. Akár gyakorolni is az orvos palántáknak, hisz nekem úgysincs szükségem tovább a testre, de másnak még hasznára válhat.
ui3: Kedves László ne mond, hogy ez off topic. Senki nem beszél a fogakról. Illetve önkényesen zártad le a tegnapi témát (amiről lehetne is beszélni).