-
hugopareiros #120984 Rendben, lássuk:
"Ha elolvastad, és értelmezted volna a témát..."
A témát totálisan lesz@rom, ezért is hoztam fel a szervátültetéseset.
Első hozzászólásomból a kérdéshez 1 szó tartozott, az "igen".
"+ ha mondjuk autóbalesetben halna meg, a szerveit is felajánlanám mások részére.
Nem is értem azokat, akik ezt nem engedik meg. Mások életét menthetnék meg, de nem, mert a vallás meg anyámtöke."
Itt elég egyértelműen a szervátültetés a téma.
Tehát nálam nem a boncolás, hanem a szervek felajánlása áll a központban, bár úgy tűnik ez nem jutott el hozzád.
Megkérdeztelek téged, hogy:
"Mond el, hogy mi hasznod származik abból, ha halálod után a jó szerveid veled együtt bomlanak el, ahelyett hogy megmentenének valakit.
Mond el, hogy mi haszna származik abból bárkinek, hogy az ismerősöd szervei vele együtt bomlanak el, ahelyett hogy megmentenének valakit."
A reakciód:
"Hogy mik szólhatnak ez ellen? Nos, etikai, morális, erkölcsi és érzelmi kérdések, amiket úgy látszik, a te végtelenül racionális elméd képtelen befogadni... "
Vajon ha a jövőbeli lányodnak lenne szüksége egy új szívre, akkor te azt mondanád e az orvosnak, hogy "Köszönöm doktor úr, de nem fogadhatjuk el a szívet. Hogy miért nem? Mert ez etikai, morális, erkölcsi és érzelmi kérdés."
Szerintem bevágná a WTF?! arcot a képedbe.
A lányod meg eléggé elszomorodna, hogy ekkora egy gyökér apja van.
"(Mellesleg ennek a kérdésnek a gyökere semmiféle vallás.)"
Ahhoz képest, hogy a kérdésnek nem gyökere a vallás a fele hozzászólás a vallásról szól. Mintha te is írtad volna a hozzászólásodban a "kereszténységet", ami pedig eléggé vallási dolog.
Viszont ha már én nem tudtam értelmezni a dolgokat. Kedves lászló...szerinted az orvosi tudomány hogyan tud előre haladni?
Szerinted az ebola ellenszerének keresését hogyan kezdik?
Jaaaa, hogy boncolással....de téged ne boncoljanak fel, hisz az etikai morális erkölcsi és érzelmi kérdés. Viszont ha elkapod az ebolát, akkor oltsanak már be az ellenszerrel...