kamionosjoe#120778
Jól el vagyok külföldön. Mivel messzi nem lakok csak Bécsben, gyakran haza tudok látogatni, ha honvágyam lesz, bár nekem ilyen havi egy alkalom bőven elég Magyarországból. Van telefon, meg skype is, családot elérem. A régi barátok azok sajnos kikoptak az évek folyamán, de mindig jönnek új barátok, ismerősök ez sem probléma igazából, már sok embert ismerek itt is.
Magyarokkal lakok együtt szóval ha igényem van rá akkor annyit beszélhetek magyarul amennyit csak akarok, de szeretek németül is beszélgetni, persze igaz, hogy nem tudom annyira kifejezni magamat, mint az anyanyelvemen de ez szerintem inkább szórakoztató, hogy kitaláljam fejben hogyan és milyen szavakkal fejezzem is ki magam. Azért eddig mindig meg tudtam értetni magam és elmagyarázni amit mondani akartam, a hétköznapi életben amúgy sem használ az ember olyan bonyolult kifejezéseket. Okostelón még szótár is van, az meg ott van mindig az ember zsebében.
A városok meg a tájak azok tök hasonlóak, egy fal az itt is fal, egy bokor is ugyanúgy néz ki, mint Magyarországon. Van itt is elég érdekes dolog, látnivaló.
Magyar bolt is van Bécsben, csak egy kerülettel odébb kell villamosoznom és megvehetem ami szem-szájnak ingere, igaz kétszeres áron, mintha elmennék Sopronba és ott venném meg. Aki nagyban vásárol magyar cuccokat annak érdemes inkább oda elkocsikázni.