127612
  • Lacee86
    Nyald ki a seggem te is.
  • jazzy
    Ne exportálj a végtelenbe
  • Lacee86
    Jó néhány kommentben kifejtettem a véleményem. Erre neked megint van képed ilyeneket leírni... No comment.
  • Lacee86
    Te hiányoztál még ide, annyira örülök neked.
  • jazzy
    Exportált? :DD

Egyébként meg személyeskedés, tudod!
  • Lacee86
    Részedről úgy kezdődött, h engem ócsároltál. Vissza is keresem neked mindjárt.
  • Dzsini
    Amíg a hangos többség a másik véleménye helyett a másik személyével van elfoglalva, és személyes támadásnak veszi azt, ha valaki az ő véleményével szemben merészel érveket felhozni (esetleg rámutat egy tévedésére, ellentmondásra), addig teljesen felesleges olyan témákat felhozni, amik bonyolultabb összefüggéseket igényelnek, mint a pár hete lefutott melyik zöldséget szereted kérdés. A krumplin és a kelkáposztán nem volt olyan nagy sértődés.

Egymást szapulni ezer más helyen is lehet, ezt a topicot nem kellene ilyesmivel még jobban elrontani. Így is egyre kevesebben vesznek aktívan részt benne, kár lenne pár egymást fórumszerte körbeudvarló arcnak ezt a helyet is megszállnia.
  • ManoNegra
  • Molnibalage
    Na, megszólalt a konteóproletár.... Ha már ennyire személyekedni akarsz...
  • Molnibalage
    Öööö, úgy kezdődött, hogy te nekiálltál élből lehülyézni mindenkit aki érvelt...
  • Lacee86
    Nem értem, h miért csak a társadalmi problémákra ill. a zoknik, cipők stb. szintjére van leegyszerűsítve a kérdés. Ez egy informatikai és tudományos oldal alapvetően, szóval nem lenne ördögtől való például ilyen témákat is felvetni. Azt viszont a saját bőrömön és káromon is tapasztalom, h a politikai kérdéseket teljesen ki kellene iktatni.
  • ManoNegra
    Hagyjad Laci! Ilyenek a XXI. századi proletárok, ha valaki meg akarja őket fosztani az alkotmányos vasárnapi vásárlási lehetőségüktől. Harapnak.
  • Lacee86
    Van egy olyan mondás is, h amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Elemezzetek ki még légyszi!
  • ManoNegra
    Provokatív társadalmi problémák, ofkorsz. Nem izgat hogy ki hányszor mos fogat meg ilyesmik, ha ilyen kérdés van, be se nézek.
  • Dzsini
    Én emberként kezelem az embereket, mindig is így kezeltem.

Mutathatnál példát kezdetben azzal, hogy kulturált módon veszel részt egy beszélgetésben, és ha valaki rámutat egy tévedésedre, arra nem megsértődsz, hanem elismered, talán megköszönöd, mert gyarapította az ismereteidet. Nem személyeskedsz, és nem támadod meg azokat se, akik esetleg neked támadnak bármilyen okból.
  • Lacee86
    Adjanak, nem érdekel.
  • Molnibalage
    Khöm, az ilyen beszólásokér anno és elakadásjelzőt kaptam... Szó se róla a témát sem én támasztottam fel.
  • Lacee86
    Bazmeg, nem hiszem el, h most meg ezen lovagolsz. Orvosi eset vagy. Kíváncsi vagyok, a barátaid hogy tűrnek meg. Ha vannak egyáltalán...
    Na, én itt befejeztem.
  • Molnibalage
    A vonatos példád is szar. Ugyanis hétvégén azért mennek sok vagonos és üres szerelvények, mert a munkanapra pozícionálni kell azokat, mert ahol leáll másnap ott indul.

Ez egyre súlyosabb, de tényleg...
  • Dzsini
    Az embereket nem a profit (fizetés) hajtja? Azért vállalnak munkát pl. vasárnap is, mert azért kapnak pénzt, hogy megélhessenek, és költhessenek. Azért tud nyitva tartani nálad is, mert van rá munkaerő, és mert ő látja a forgalmi számokat, és megéri neki nyitva tartani. Nem hülyék - sem az üzlet működtetői, sem azok, akik ott dolgoznak, vagy ott költik a pénzüket tetszés szerinti időpontban.

Ha nem tartana nyitva, akkor azok, akik jelenleg akkor, ott dolgoznak, nem, vagy kevesebb fizetést kapnának - kevesebb profitjuk lenne, kevesebbet engedhetnének meg maguknak, és nem lenne aki kiszolgálja a létező igényt (ha az esetleg 2 lézengő ember, akkor azt).

Ahogy nem túl rég említetted: te úgy gondolod, hogy az embereket jobb irányítani, mint nevelni, hiszen ez utóbbit haszontalannak tartod. Ez az autoriter viselkedés köszön vissza az ilyen szabályozásnál is. ( #121179 -től kezdve)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.04. 12:35:56
  • Lacee86
    Szerintem meg nincs jól, meg sokak szerint. De ez egy más téma, végeláthatatlan, értelmetlen vitákat lehetne erről folytatni.
  • Sir Quno Jedi
    Az embereknek már rég nincs semmiféle értéke, ez vadkapitalizmus. Ebben a rendszerben élünk, jól van ez így, ezt akarta a nép.
  • Lacee86
    Túl vagyunk, de attól még az államnak igen is szerepe van abban, h szabályozzon dolgokat. Mi lenne itt, ha nem lennének szabályok? Pont ez az, h a multikat csak a profit hajtja. Az embernek nincs értéke ezekben a darálókban...
  • Sir Quno Jedi
    Egy áruház nyitva tartása sok millióban kerül per nap (csak az áram is, nemhogy a víz, fűtés, bérköltség stb.). ÉS magánkézben van. Ergó ha nem akarnak túl nagy veszteséget, akkor NEM nyitnak ki feleslegesen. Ha mégis, annak pl. reklám értéke stb. van, az is pénzre váltható hosszú távon (mert pl. tönkreteszik a kiskereskedőket, éjjel-nappalikat és így hét közben csak ők kaszálnak stb.).

Semmi szükség arra, hogy az állam ebbe beleszóljon, ez üzlet és már túl vagyunk az agyonszabályozott cuclizmuson.
  • stationx
    Tehát nem reális igény miatt fizeti az alkalmazottakat, a rezsit, stb. egy multi? Ez nekem új lenne. Ezek nem arról híresek, hogy bármit is tesznek profit nélkül.
  • Lacee86
    De az nem reális igény, h ha nyitva van, akkor belézeng 2 ember tök értelmetlen baromságért.
    Ha van egy 10 kocsis vonat, abba is mindenfele fognak emberek ülni, habár lehet, h csak 200-an utaznak, mégis, valszeg minden kocsiban fognak ülni. Pedig a vonat el tudott volna menni 3 kocsival is... Ha valamire lehetőséget adnak, mindig lesz aki kihasználja, akkor is, ha valójában nincs is rá szüksége.
  • stationx
    Ha nyitva van akkor van rá igény.
  • Lacee86
    Igen, arra írtam, h vannak helyek, ahol nincsen rá igény, ezért nem vmi kommunista agyszülemény ez az ötlet, hanem nagyon is reális probléma. De aki ezt nem látja, az ezt képtelen elfogadni!
  • Molnibalage
    Oda írtad, hogy saját példa. Egy darab. Ezzel akartál érvelni. Erre én mondtam agglomerációsat és ketten SQJ-val átfogóbb, többelemes mintát és erer még te pattogsz és osztod az észt. Komolyan mondom, hogy tényleg megáll az ész...
  • Lacee86
    Ki exportált végtelenbe?????????? Mutass egy mondatot!!!!!!!!!
  • Molnibalage
    Mikor lettél ennyire véragresszív érvek nélküli kommentelő? Komolyan mondom, mintha skizofrén lennél...
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk mi igyekszünk rászokni az onlány only nagybevásárlásokra (épp tecsó onlány), de sok ember van aki szeret elmenni és megnézni és megtapizni és kiválogatni az árút még ma is. Persze majd pár évtized és ez elmúlik, de addig legalább van melójuk az embereknek. Mert utána nem lesznek ilyen nagy áruházak, mert nem lesz rájuk semmi szükség. Ez a tendencia.
  • Molnibalage
    Hétvégén a legtöbb üzlet korlátozott nyitvatartással üzemel. Ahova én leggyakrabban járok hétközben este fél tíz tájáig van nyitva. Szombaton asszem 6-ig talán, vasárnap meg már csak fél négy, vagy négyig.

Leszarom a fővárost, komplexen, regionálisan kell az igényeket felmérni.
    Jé, hirtelen máris fontos lett a nem végtelenbe extrapolálás, hanem egyelemes, hanem csak egy többelefem fővárosi mintát látsz? Amíg Szmiklóson laktam bőven volt forgalom az éjjelnappaliban és a korlátozottan, de nyiva levő PM-ben.
  • Lacee86
    Amúgy te mit csinálsz? Lököd itt nekem a pesti forgalmat, ugyanúgy egy példa, és fogalmad nincs, h mi van vidéken. Ugyanazért ugatsz nekem -full nem értem miért, mikor leírtam, h pont az a lényeg, h nem lehet egységesíteni- , mint amit te magad szajkózol.
  • Sir Quno Jedi
    Pontosan, az agyonszabályzás a legrosszabb ez esetben, mert nem elégíthetőek ki vele a helyi igények.
  • Dzsini
    Szerintem a bolt vezetősége eldöntheti, hogy nem nyit ki, ha úgy érzi, hogy nincs igény a nyitva tartásra, vagy vesztesége van belőle.
    Ha van kereslet, és megéri neki kifizetni a költségeket, akkor hadd legyen nyitva.

Miért kellene parancsba adni, hogy ő mikor kereshet pénzt / fizethet fizetést?
  • benőmenő
    Nyíregyházi 24/7-es Tesco nem egyszer mentette meg a bulikellékek kifogyásától :D
    Bár ez általában péntek éjjelt jelentett, de határozottan lézengtek még olyankor is.
    A "kistesco"-ban is határozottan forgalom van péntek-szombat az 9 órás zárás előtt.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2014.11.04. 11:55:19
  • Lacee86
    Leszarom a fővárost, komplexen, regionálisan kell az igényeket felmérni. És egyébként még mielőtt megint nekem esik mindenki, mint zsidó az anyjának, valamit tisztázzunk: én NEM azt mondtam, h minden üzlet aztán fullra legyen zárva vasárnap. Hanem azt, h a tényleges, ésszerű keretek közt legyenek szabályozva a nyitva tartások. Egyébként meg Pesten se vasárnap este 10-kor menjen senki bevásárolni... Legyen nyitva mondjuk 4-ig, vagy 5-ig, vagy éppen ahogy az adott helyzet kívánja. Ezeket egyedi felmérések, szituációk alapján kellene meghatározni. Csornára és úgy egyáltalán a kisvárosokban NINCS igény este 10-es vasárnapi nyitva tartásra.
  • Molnibalage
    Budaörsi TECSO vasárnap hajnal 5, fél 6, elkezdenek jönni az emberek. Reggel 6-ra a műszak végén olyan tömeg volt, hogy kerülgetni kellett az embereket... Campona TESCO? Dettó ugyanez. (Ebben a kettőben dolgoztam.) Jó, ez 7 éve volt, de nem gondolnám, hogy most más a helyzet.

Mit akarok mondani? Már megint az van, hogy saját egyelemes mintából extrapolálsz a végtelenbe. Yeah... Komolyan mondom, hogy az agyamra megy ez, lassan heti szinten csak az sg-n 2-3-szor előfordul ez. Mikor tanulja már végre az átlagember, hogy ez mekkora marhaság...? És mindez egy nevében tudományos fórumon az érv az, hogy "de én". Aha... És mi van a másik sokezer üzlettel...? Tudod azért szoktak ilyen döntések előtt vizsgálódni, hogy milyen hatásai lehetnének. Na ez az, amit kedves balfasz vezetőink nem tesznek meg....
  • stationx
    Bevásárlást szinte csak vasárnap tudjuk elintézni. Heti hat nap meló mellett elég nehéz máskor. Meg amúgy is vasárnap vásárnap.