Erre van az a szöveg, hogy ha betiltanak/szüntetnek minden káros/bűnös élvezetet, mi értelme az életnek?:) Mikor teszem azt az ember kiül egy tengerre néző teraszra és nem gyújthat rá egy szivarra egy pohár vörösbor mellett:)
A nagy kérdés mi az ami káros? Van aki napi 2 dobozzal szív és 100 évig él. Van aki napi 2 liter alkoholt önt magába és 100 évig él. Van aki nem dohányzik, nem iszik és hasnyálmirigy/mellrákban hal meg 20 évesen.
Oké a dohányzás zavarhatja embertársainkat, az hogy beszabályozták hol lehet, hol nem az rendben van, mint dohányos még én is szívesebben megyek be egy étterembe vagy szórakozóhelyre mióta friss a levegő. Ezzel nincs baj. De hogy betiltsanak valamit - ami ilyen szintű hagyománnyal és szertartással rendelkezik - az kizárt (amekkora pénzek mozognak benne, nem is fogják).
Én azt mondom, mindenki azt csinál a saját életével amit akar, amíg az nincs hatással másokra. Nekem ne mondja meg semmilyen állam hogy mit ehetek, ihatok, szívhatok. Akkor tiltsák be a szilikon-plasztikát is, mert káros hatással van a szememre a sok felfújt ronda nőszemély:D