• karajjj
    Vegyük át a stílusod, idézzünk minden szart!

"-tehetek én arról, hogy annyi eszed van, hogy minimálbérért hajlandó vagy dolgozni úgy hogy lenne lehetőséged több pénzt keresni kicsit arrébb / távmunkában? (programozó vagy elvileg)"
    - Nos mivel távmunkában nem szívesen dolgozok és anno 4 évvel ezelőtt, mikor állást kerestem, minden távoli cég elvárta volna, hogy járjak be azért így is heti 2-3 alkalommal, ez a lehetőség akkor ki volt kilőve. Az meg, hogy annyi eszem, van, hogy minimálbérért dolgozok, az az ország keleti részében nem így működik. Hanem megkérdezik, hogy mennyi pénzt akarsz, aztán felvesznek minimálbérrel és ha nem tetszik, lehet menni más helyre.

"-Ez hol cáfolja azt az állításomat, hogy ha el akarsz menni, akkor nem engednek el? Ez inkább alátámasztja."
    Persze, alátámasztja, annyiban, hogy akkor mehet próbálkozni, ha ott van a papírjaidban, hogy fegyelmivel rúgtak ki. Tudod azért nem mindegy, hogy hogyan jössz el egy cégtől, mert vannak ennek ám különböző fajtái...

"-A te szövegértésedet kellene helyretenni, mert én is magam után takarítok (3 naponta jön külsős takarítócég és takarít teljesen).
    Próbáld újra elemezni azt a mondatomat amit írtam. "

Értelmeztem én, csak szerintem ha rendet teszel az íróasztalodon, az nem egyenlő azzal, ha a műhelyt neked kell kompletten kipucolni mindenestől.

"-Fel tudod te fogni, hogy mit jelent a felmondás? NEM AKARSZ MÁR ANNÁL A CÉGNÉL DOLGOZNI. Remélem eljut az agyadig. Így nem tudnak semmire se kötelezni. Ja hogy elküldenek ha nem csinálod? Hát nem ezt akartad a felmondással? "
    De tudnak kötelezni, 30 nap felmondási időre, elkezdhetsz te is ügyeskedni, meg a cég is. Lehet ám táppénzre is menni, csak az is meg van szabva törvénybe, hogy hány napra, nem lehet mind a 30 napot betegen tölteni. Plusz ők is eljátszhatják, hogy nem adják ki a papírodat, ha olyan kedvük van és szükség van a munkádra, mert fontos ember vagy. Csak mindkét esetben munkaügyi bíróság lehet a vége...

"-Akkor a személyedben egy újabb garázscég pistikéjét üdvözölhetjük? "
    Nem. Eddig sem dolgoztam kis cégnél, most pedig ötször akkoránál vagyok...

"-Igen. A prezinél. Lassan 1.5 éve."
    Szóval sosem mondtál még fel, illetve sosem dolgoztál még más munkahelyen. Kérlek mesélj még, hogy hogyan is működik ez. Ez pont olyan, mintha a szűz kislány mesélne a szexről.