• mrzed001
    @hugopareiros:
    "a topic olvasói közül a többség a bicajosokat küldené el KRESZ oktatásra"
    Mi az hogy küldené, ki se engedné őket a nélkül az utcára ! :)
    Most komolyan, autót sem csak beülsz valami 4kerekűbe és vezeted. Előbb megtanítanak rá, hogyan is kell, milyen szabályok alapján.
    Betűzöm: K.Ö.T.E.L.E.Z.Ő. És nem azért, hogy az oktató pénzt keressen vele. Lehet te már a kertben profira megtanultál kocsikázni, és mégse vagy még alkalmas autót vezetni. Na miért is nem ??

@Molnibalage:
    "Gyakorlatilag csak a 30-as zónában hajlandó a legtöbb autós érdemben figyelembe venni a zebrát"
    Sajnos aláírom, az autósok között is igen sok az ostoba, kivagyi, tolakodó, szabálytalankodó, agresszív ....
    Csak amíg mondjuk 1000-re jut 1, addig kerékpárosnál meg minden második, harmadik legalább (ez az én szubjektív, tehát nem reprezentatív statisztikám).
    Amúgy nem nehéz egy autósnak végiggondolni, hogy aznap éppen bement dolgozni, út közben hány cangás akarta épp kivasaltatni magát vele, szlalomozott őrülten ... meg hány bunkó autós volt. Mondjuk 1-1. De autósból út közben 1000-el találkozott, cangással meg jó ha 3-al.
    Szóval nem a darabszám, az arány, az a nagyon nem mindegy.

Ja a gyalogos meg legyen már oly kedves, és vegye fel a szemkontaktust, ha át akar kelni.
    Az egyik fej lehajt, és minden szétnézés nélkül tör előre (mint az vörös hadsereg). Nem érdekli, hogy féktávon belül van.
    A másik ott trécsel (nézelődik, vakargatja a ..., rúzsoz, kotorászik a táskájában) a zebra mellett, engedné át az ember (mert nyugaton edződött és udvarias), és rá kell dudálni mikor már 10 mp-e ott állok, hogy feleszméljen, hogy bakker én itt át akartam épp menni (és átrobog).

Úgy mellesleg, épp most volt hír, hogy kerékpáros gyalogost gázolt járdán. Nem tartotta be a 10 kmh-t az tuti. DE, mindketten túlélték, gyalognak elrepedt talán egy csontja. Az úttesten nem ússza meg a kerékpáros ennyivel, ha egy autóval összefut.
    gyalog = kerékpáros => egy súlycsoport, túlélik apróbb sérülésekkel.
    kerékpáros <<< autó => nagyságrendi különbség, súlyos sérülés, halál.