• Molnibalage
    Ahogy mások is leírták, itt is, és igen sok más fórumon is: A KERÉKPÁROS AKI ÉLNI AKAR, A JÁRDÁN (és kerékpárúton) MEGY. PONT.
    Ez a kijelentés meg úgy balfasz és baromság ahogy van. Pont.

Tényleg van néhány hely, ahol én a járdán megyek, de ez eddig kb. egy hely, a M1 és M7 bebevezető szakasza. A járda majdnem végig 2-3 méter széles és gyalogos alig van és csak a halálzebra felé szűkül össze. Mindenhol máshol igyekszem a járdát kerülni, csak van ahol a bringaút járdában ér véget, pl. a Szilágyi Erzsébet fasornál. Ott az első alkalommal megyek vissza az útra.

Miért? Mert a járdán nem lehet haladni a gyalogos miatt és a gyalogost meg én ölném meg 20-25-ös tempómmal.

Akárhogy is figyelnek rá az autósok, az autó akkor is egy több tonnás jármű, a kerékpár meg van talán 20 kiló.

Akárhogyis figyelek a birngával és hátizsákkal én meg vagyok 90. Nos...?

Az autóst védi a többi autós bambulásától, hibáitól (mindenki hibázhat, emberek vagyunk) lökhárító, légzsák, öv, acél, gyűrődőzóna, meg egy tonna ... a cangást meg még az opcionálisan ajánlott sisak meg térd-könyökvédő sem (mer nem veszi fel, mert nem trendi ... meg amúgy is csóró venni ... a motorosok nagy részének 100x ennyi esze van, rendesen protektorral megy).
    A cangások nem egyenlő partnerek a gépjárművekkel, nem valók egy helyre.

A fizika igaz, a KRESZ meg máshogy gondolja. Mi lenne, ha a gondolkodásodat talán a KRESZ-hez igazítanád...? Hm..?

Amúgy mi a rákért nincs csengőd? Talán prizmád se?
    Mert a fémtolvajok ellopják és szökőévenként kell. Ha járdán megyek vagy a bringaúton, akkor gyalogos mellett nem száguldozok és a csengőtől úgyis csak elémugrik ijedtében. Gyalogos mellett ha nincs 1,5 mérer hely, akkor az ő tempójában megyek el. (Napi szinten megyek a Duna parton Budán.) Prizmám nincs, mert van hátsó lámpám, elég brutális.

Visszapillantó is minek, hisz forog a fejed, mi ?
    Az nincs, de sisakra szerelhetőt tervezek. Azért nincs, mert beakadhat.

Sok balga barom a sárvédőt is leszedi, mert nem trendi az se. Aztán megy mögötte a másik és fullra fröcsköli a képét. És még ő van felháborodva, ha rászólnak.
    Röhögök is rajtuk, nekem van. Szar is lenne, ha nem lenne a legkisebb eső után is úgy néznék ki, mint egy disznó...

Fel kellene végre fogni, ha azt szeretnétek, hogy EGYENRANGÚ félként kezeljenek benneteket az autósok, akkor ugyanúgy, ugyanolyan komoly szabályoknak kell rátok is vonatkozni.
    Vonatkozik, úgy hívják, hogy KRESZ.

Forgalmi, rendszám, jogsi. Amelyik kerékpár (vagy kerékpáros) nem alkalmas a közúti közlekedésre, kivonni a forgalomból.
    Össze tetsztik keverni az érvényességet a verifikációval, de oda se neki...

Vagy szerinted meddig kocsikáznál este úgy, hogy a kocsidon nincs egy nyavalyás lámpa se, mert arra neked nem telik ?
    Elég sok hibás világítással közlekedő autóst is láttam. Igen, bringásból is vannak olyan marhák, akik lámpa nélkül mennek. Én nem, mert dolgozik bennem az életösztön...

Akkor miért képzeled, hogy kerékpárosként nem vonatkoznak ugyanúgy rád a szabályok ?
    Ezt én hol írtam...? Irritáló öcsém, hogy szavakat adsz más szájába...

Ez olyan cigányszokás, hogy dikmá há nékem van dzsogom árrá cángáázni ámárrá ákárák, neizéjjélmá lámpává, láátok á sötítbe náá ... arra meg teszel nagy ívben, hogy ez milyen kötelességekkel is jár.
    Emlékszel a tegnapi adtra? 90+ százalék nem adja meg az elsőbbséget egyes zebrán és naponte 2-4 alkalommal megyek át. Nem volt még olyan hét, hogy ne előzött volna valaki ott zebrán. Ezek szerint, akkor a cigány mentalitású autós szerint a zebra csak néhol érvényes, ahol neki is kényelmes és nem 50-70-ről kell lassítani. Mondjuk a köcsögök még akkor sem állnak meg, mikor 20-25-ös tempóval araszol a forgalom...

Én nem kaptam, csak attól még ismerem a KRESZ-t amennyire egy bringásnak kell lakott területen belül... Azon kívül már nemigen tekerek vagy ott van bringaút.