127612
-
Na nehogy azt hidd már, hogy csak azért mert magasabb az életszínvonal mindenben okosak... Ott pl. úgy szereztek be vadászgépet, hogy ahhoz képest a magyar Gripen beszerzés a világ legjobban átgondolt és traszparens korrupciómentes ügylete volt... -
Számomra az örök rejtély, hogy hogyan lehet rászokni. Havernak utolsó 5 szálát én szívtam el 1999 szilveszterén, jól fejre is álltam tőle. Azóta néha egyszer poénból elkértem egy szívásra. Brutálisan szar. Tényleg nem értem, hogy erre hogyan leher rászokni, mikor ezzel kínozni is lehet embereket... -
A BME-n a tiltásig ez ment. Az AUD Max-ban esős időben annyi füst szivárgott be, hogy láthatóan megmaradt és ott gomolygott a 10 perces szünetek után. Mondom, az E épületban volt olyan, hogy nem láttam már azt, hogy a folyósó végén mi volt. Olyan sűrű volt a füst, mint a köd... Ez úgy 2001/02 magasságban volt. -
Bár minden dohányos így gondolkozna.
-
Pont elég meglepő, h egy ilyen országban még ennyire elmaradottan kezelik ezt a kérdést. -
kisokka #120516 Egyértelműen kevesebb fiatal bagós van, mint 10-20 évvel ezelőtt és ez nem feltétlen a szigorításnak köszönhető. Ez már nem olyan laza dolog, mint amikor én voltam kölyök, hanem egyenesen égő egyes körökben és egyre égőbb lesz. Az új "cigi" a gyúrás, a fitness és a vakoló smink lett. Ez inkább a net elterjedésének és a népszerű sorozatok plázapicsáinak/szépfiúinak köszönhető. Burkoltan, de mindegyik ilyen sorozatban benne van, hogy szerintük mi lenne az ideális. Egyetlen pozitívum a cigiellenes magatartás.
Egyébként én kifejezetten örülök a szigorításoknak, holott én is dohányzok. Viszont világ életemben pofátlanságnak tartottam olyan ember mellett rádurrantani, aki nem dohányzik. Étteremben meg engem is zavart, később jöttem rá, hogy a kocsmából sem ártott a kitiltás. -
több cigit is fogyasztanak mint mi. -
Ebben lehet valami, az első leszokásom után én is újrakezdtem. Remélem most menni fog. :) Bár rájöttem a trükkre, ha nagyon vágyom egy cigire, elbökök egy vicceset. :DDD -
Hát én nem ezt vettem észre. Egyébként azért megy le, mert nem szolgálják ki őket, és szigorítások vannak... Plusz ha aputól/anyutól nyúlják a cigit, és otthon pöfékelnek, akkor ebből nem születik releváns adat. Ha meg 18-tól kezdi el vki a dohányzást, az mivel jobb? -
Evil genius ötlet: orvosokat kötelezni arra, hogy a dohányosoknak hazudjanak tüdőrákot. -
Ausztriában, ami egy a miénknél sokkal jobban működő és "sikeresebb" banda, a mai napig lehet cigizni minden egységben, 16 éves kortól vehetsz, és bárki adhat el. Sza szerintem a társadalmi szerepe egészen elenyésző. Az, hogy téged zavar a szaga, hát puff. Ez van. Engem meg a dízelautók zavarnak kurvára. -
érdekes, mikor apámról kiderült, hogy tüdőrákos, akkor három másodperc alatt le tudta tenni a cigit, addig meg évtizedekig hiába "próbálkozott", akármennyit kérleltük. kár, hogy ez már semmit nem számított. -
Ja értem. Akkor fail, nem olvastam figyelmesen. Megyek öngyi leszek.
-
Itt arról volt szó, hogy BELEHALSZ-e ha leteszed. ÉS egyértelmű hogy NEM. Legalábbis nem a fizikai függőség utáni elvonási tünetekbe halsz bele és ez a lényege. Ha meg lelkileg gyenge vagy és öngyi leszel, az más téma, az ellen semmi nem véd, idióták mindig voltak és lesznek, azoknak ehhez cigi sem kell. Szal. nem halálos a leszokás biológiailag. -
A dohányzásról való leszokáshoz hozzászólva, én 2 év dohányzás után letettem két évre, majd 3 év múlva elszívtam egyet és azonnal visszaszoktam rá, értsd csak az járt a fejemben és mindent elkövettem, hogy újra dohányozhassak. 5 évig újra dohányoztam, majd elhatároztam, hogy leteszem. Lassan 6 éve nem szívtam egy szálat se, de az első "tiszta év" rohadt kemény volt, minden percben hiányzott a cigi és nem is a nikotin inkább lelki függőségem volt, hiányzott a rituális mozdulatsor ami a cigizéssel járt. Úgyhogy a leteszem és kész nem így megy, akinek igen, az szerencsés, de bárkivel akivel eddig beszéltem és leszokott, hozzám hasonló "tüneteket" írt le. -
Aki zárt helyiségben/autóban dohányzik az egy paraszt. -
Fun fact: az őskőkortól számolva kb. 400 generáció telt el (30 éves átlaggal számolva ez 12000 év, bár eleinte bizonyára kevesebb volt a generációs váltás hossza). Nem vagyunk ám olyan régi népség, hogy százezer generációt megéljünk. :) -
"Ha a gyerekek azt látják, h dohányozni és inni milyen baromi jó, akkor vajon ők milyen generációt fognak majd létrehozni?"
olyat, mint a jelenlegi, ahol a dohányosok száma a tizenévesek között szép lassan megy le a picsába?
-
"Ha a gyerekek azt látják, h dohányozni és inni milyen baromi jó, akkor vajon ők milyen generációt fognak majd létrehozni? És az ő gyerekeik? Ezek súlyos kérdések, és a felelősséget elhárítani nagyon nagy hiba."
Amióta ember él ezen a bolygón szív valamit. Az elmúlt 100 ezer generáció is tök jól megvolt. Továbbra is meglesznek. -
Renegade #120502 de hogy ne érje szó a ház elejét:
vannak emberek, akik genetikailag (pl pár függőséget), egyébb bizbaszt jobban tolerálnak mint mások, sárgaláz, addikció, ilyesmi, mint mások. aztán vannak emberek, akik indokolatlanul sok időt töltenek egy-egy dolog elsajátitásával mit mások: valaki szerint 400 fekvőtámasz alatt, "balaton átúszás" alatt mindenki buzi". nyilván ez is butaság.
aztán vannak olyan 20+ emberek akik úgy gondolják, hogy amire ők képesek, arra bárki más is. :) -
Te be vagy rúgva... Anno a BME-n az E épületben olyan füst volt, hogy 20 méterre nem lehetett ellátni. A szagod olyan volt, mint a klozeté és csípte a szemed, megmardni ott nem dohányosként lehetetlen volt. Vagy szívtad vagy mentél ki fagypontba a padra tanulni.
Bocs, de ez akkora balfasz komment volt, hogy csoda, hogy a fórummotor nem tört ketté benne... -
Én rohadtul rühellem, hogy bár mindenhol tilos lassan a dohányzás, MÉGIS mindenhol dohányoznak. Koncerten, étteremben stb. És hiába szólsz, épphogy téged nem vernek meg. Ilyenkor erősen érik bennem, hogy SZÉNNÉ feljelentem az adott üzemegységet, de a fasz sem fog ezekkel szórakozni. Max. nem megyek oda többet. Kedvencem, mikor kiraknak hamutartókat??! Oké, a dohányosok very pofátlanok és ha nincs odabagóznak ahol vannak, leszarják, hogy van-e hanmutartó, de akkor sem jó ötlet kitenni őket, hogy még inkább törvényszegésre buzdítsák őket. -
Régen minden hétvégén ment a vízipipa, de aztán az elhalt egy idő után. Vicces cigit nem számítva meg 0 szálat. -
Renegade #120498 persze, az elmúlt pár hétben Antwerpen, de értem én (így is úgy is) ;) -
Egyáltalán nem. 87-ed rangú kérdés? Szerinted az 87-ed rangú kérdés, mikor attól szenvedtek/szenvedtünk sokan hosszú ideig, h pl. a rohadt kocsmákból tiltsák ki azt a szart végre, mert NEM akarjuk szívni és büdösek lenni tőle? Az 87-ed rangú kérdés, h olyan emberek vesznek fel segélyeket, akik 30-40 ezer Ft-ot elpöfékelnek havonta? 87-ed rangú kérdés az, h rengetegen megbetegszenek a dohányzás miatt, aminek a kezelése súlyos pénzekbe kerül, és ezeket az erőforrásokat olyan betegekre lehetne fordítani, akik más ok miatti betegségben szenvednek?
Nem, nem, és nem. Nagyon hülye példát hoztál, és nagyon átgondolatlan a kijelentésed. -
"Ezek súlyos kérdések, és a felelősséget elhárítani nagyon nagy hiba."
A dohányzás pont egy 87-ed rangú kérdés a társadalom szempontjából. Kb annyira fontos, mint a nyilvános fingás. -
Imádom, mikor a dohányosok azzal takaróznak, h ismernek x embert, akik 90 évig éltek, és erős dohányosok voltak. Nem mindenki betegszik meg természetesen a dohányzás miatt, de az egy tudományosan alátámasztott tény, h a betegségek okozója LEHET arra hajlamos egyéneknél. Magyarul, ha nem dohányzott volna, akkor a benne levő hajlam következtében sokkal kisebb eséllyel jött volna elő a betegsége.
Az, meg amit írsz, egy marhaság, már bocsáss meg, mert akkor nem lennél hatással ezzel az életmóddal a társadalomra, ha egy lakatlan szigeten élnél. Egyáltalán nem mindegy, hogy te milyen nevelést, milyen mentalitást adsz át a gyerekeidnek, amit aztán majd ők is továbbadnak, vagy egy részét továbbadják, és ez így a társadalomra súlyosan ki fog hatni. Ha a gyerekek azt látják, h dohányozni és inni milyen baromi jó, akkor vajon ők milyen generációt fognak majd létrehozni? És az ő gyerekeik? Ezek súlyos kérdések, és a felelősséget elhárítani nagyon nagy hiba. -
Ez eddig a legnagyobb ökörség ma. Delirium Tremens mond valamit? -
Nem dohányzom és soha nem is dohányoztam.
A dohányosok egy részében azt nem kedvelem, hogy végtelenül gátlástalan és pofátlan, gondolok itt elsősorban a szemetelésre a csikkel, vagy arra, hogy kérdés nélkül gyújt rá egy közösségben, vagy a kimondottan felkötni-való seggfejre: aki sportpályán a futó/kocogó/edző stb. emberek/gyerekek közt rágyújt és természetesen oda is szemetel. -
Renegade #120492 gratulálok, benne vagy azon pár százalékban, akik képesek letenni (no irony) . Figyelembe véve, hogy én sajna nem, irigyellek. Az azért remélem megvan, hogy alkoholt letenni sétagalopp a cigihez képest?
de azért ez a leteszed és kész vicces, szerintem meg bárki képes összekötött kézzel átúszni a balatont, aki nem az buzi :D
-
Nem volt egyetlen kérdésem vagy feltevésem sem:) Tényként közöltem, hogy a nagy számok törvénye alapján ugyanannyi az esélye hogy meghalsz 30 évesen mint nemdohányzó, mint ha dohányoznál. A dohányzás lassan ölő méreg, viszont naponta ezrek halnak meg mert elcsúsznak a lépcsőn, zuhanyzóban, közúti balesetben, egyéb egészségügyi okok miatt, stb.
Tehát amit a lenti cikk ír az igaz, de ha a "big picture"-t nézed a dohányzás semmivel sem rövidíti meg az életedet, kivéve ha azon szerencsések közé tartozol, aki egyéb szervi problémák nélkül túléli a életet:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.17. 18:36:00 -
Nirz #120490 Are any types of cigarettes safe to smoke?
No. All cigarettes cause damage, and any tobacco smoking is dangerous. All tobacco is addictive.
Some people try to make their smoking habit safer by smoking fewer cigarettes, which most smokers find quite hard to do. Sadly, research has found that even smoking as few as 1 to 4 cigarettes a day can lead to serious health outcomes, including an increased risk of heart disease and a greater chance of dying at a younger age.
Azt hiszem válaszolt minden kérdésre és felvetésedre -
Erre van az a szöveg, hogy ha betiltanak/szüntetnek minden káros/bűnös élvezetet, mi értelme az életnek?:) Mikor teszem azt az ember kiül egy tengerre néző teraszra és nem gyújthat rá egy szivarra egy pohár vörösbor mellett:)
A nagy kérdés mi az ami káros? Van aki napi 2 dobozzal szív és 100 évig él. Van aki napi 2 liter alkoholt önt magába és 100 évig él. Van aki nem dohányzik, nem iszik és hasnyálmirigy/mellrákban hal meg 20 évesen.
Oké a dohányzás zavarhatja embertársainkat, az hogy beszabályozták hol lehet, hol nem az rendben van, mint dohányos még én is szívesebben megyek be egy étterembe vagy szórakozóhelyre mióta friss a levegő. Ezzel nincs baj. De hogy betiltsanak valamit - ami ilyen szintű hagyománnyal és szertartással rendelkezik - az kizárt (amekkora pénzek mozognak benne, nem is fogják).
Én azt mondom, mindenki azt csinál a saját életével amit akar, amíg az nincs hatással másokra. Nekem ne mondja meg semmilyen állam hogy mit ehetek, ihatok, szívhatok. Akkor tiltsák be a szilikon-plasztikát is, mert káros hatással van a szememre a sok felfújt ronda nőszemély:D -
Nirz #120488 Top 5 smoking myths
1,Quitting is about will-power
Whereas will-power is certainly a part of quitting, for most nicotine addicts it’s not the whole story by far.
Nicotine addiction is serious, and the difficulties of quitting should not be underestimated. According to the US Health Service some people can find cigarettes as addictive as heroin or cocaine.
A lucky few may find their bodies allow them to quit on will-power alone, but for the vast majority of addicts a combination of nicotine replacement therapy and counselling is the most likely way to quit successfully. And, even then, many addicts will need more than one quitting attempt to kick the habit forever.
2,Hookahs, menthols and filtered cigarettes are better for you
Hookahs, also called water pipes or hubbly bubblies, are often thought of as a healthy form of smoking, since the smoke is cooled down. But the fact that the smoke feels cool in your throat doesn’t mean it’s safe.
Indeed, you are still being exposed to substances such as nicotine and carbon dioxide. And, according to preliminary research, hookahs can increase your risk of developing both heart disease and cancer.
Similarly, filtered, menthol and low-tar cigarettes also don’t really deliver on the promise of a healthy alternative. Harmful chemicals still make it to the lungs. And, in addition, it’s been suggested that people on these “lighter” alternatives tend to inhale both more often and more deeply.
And if you think chewing tobacco is the way to go, well, not only does it significantly increase your risk of developing heart disease, it also has a nasty habit of leading to oral cancer.
3,You’ll just die a bit sooner
It is well established that on average smokers cannot expect to live as long as non-smokers. But this is only half the story.
Apart from dying sooner, smokers are also at risk of having the last years of their lives made highly uncomfortable by heart disease, lung cancer, emphysema and vision loss.
So, apart from smoking-related heart attacks, the idea that smokers will simply drop dead a few years sooner than non-smokers is certainly misleading. The sad truth is that most smokers are likely to spend a good few years suffering with persistent coughs, shortness of breath, poor vision and a host of other unpleasant symptoms.
4,Smoking is your own business
Unless you make very sure that you only smoke well away from other people, smoking certainly isn’t just your own business.
Inhaling even just small amounts of second-hand smoke can significantly increase non-smokers' risk of developing heart disease or lung cancer.
A recent study suggested that even when you’re driving with all the car windows open, kids in the back seat will still be exposed to dangerous levels of second-hand smoke.
Furthermore, when a pregnant woman inhales second-hand smoke, her foetus can be harmed.
5,
Smoking is sexy
A recent study found that Brad Pitt had lit up 42 times in films released between 1998 and 2003. When celebrities smoke on camera, it reinforces the notion that smoking is sexy, attractive, or masculine. Nothing could be further from the truth.
In fact, men who smoke are at a significantly higher risk of developing erectile dysfunction. Add to that bad breath, stained teeth and an ever-present cough, and the reality of smoking starts seeming everything but sexy. -
Fbn Lx #120487 én hiszek az emberiségben, hogy képes eljutni a megértés egy magasabb szintjére!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na jó, nem, de a szabályozások általi ártalomcsökkentésben hiszek, meg persze a megatrendekben, amik hatással vannak rá, hogy bizonyos addikciók mikor mennyire népszerűek -
Minden szervezet más. Volt rá példa, hogy a teljes nikotin megvonás kicsinálta a szervezetet. Volt aki rohamokat kapott, volt aki infarktusokat kapott, majd az egyik magával is vitte. Persze vannak olyanok is akik letették és már másnap nem is hiányzott nekik, van akik letették és 3-4 hónap után jött el a "leküzdhetetlen vágy", stb stb. Nem viccből léteznek a nikotintapaszok, és egyéb "lejövős" megoldások. Minden szervezet, egészség és akaraterő kérdése. Nem lehet azt mondani, hogy ez így működik és punktum. -
6-8000 év után leszokik az ember a dohányzásról? Kétlem:) Nem dohányoznak kevesebben, csak nem látod, hiszen rengeteg helyen be van tiltva. Vendéglátói területeken, megállókban, stb. Ha kevesebben is dohányoznak az a dohányárúk jelenlegi ára miatt van, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy kevesebbet dohányoznak:) -
Valamit linkelj ezügyben, hogy valaki már-már veszélyes elvonási tüneteket produkált cigiről leszokás közben.. -
Fbn Lx #120483 én is azt látom, hogy kevesebben dohányoznak, mint régen
akkor lassan végre hipszter dolog lesz cigizni, tehát elkezdhetem -
Tehát veled nem történt meg, ebből következik, hogy nem létezik a jelenség. Aki mást mond, az hazudik.
Végül is, az internet már csak így működik. 10 millió addiktológus országa is vagyunk.