• Kata
    Mielőtt nagyon felhabzana a szád, speciel a kerékpárosokkal KRESZ vizsgát tetetnék és valamiféle vezetői engedélyhez kötném a kerékpárhasználatot az autóforgalom mellett, mert mennek össze-vissza mint az idióták. Természetesen ők háborodnak fel a legjobban, ha aztán elütik őket. Ugyebár.

Örülnék, ha mint a közlekedésben részt vevők, tisztában lennének a szabályokkal, tudnák mikor merre mit és hogyan szabad. Mert ugye ha elütöm, akkor engem büntetnek és húzkodnak meg, hiába volt ő a hibás. És igazából unom, hogy nekem kell még az ő baromságaikra is odafigyelni, hogy életben maradjanak, nekem kell elhárítani a kialakuló közlekedési vészhelyzeteket. És akkor még ő óbégat meg mutogat vissza nekem. A legszívesebben kipattannék a kocsiból és ott helyben felgyújtanám a g...be az ilyet. Sajnos a többség pedig ilyen.

Ráadásul most törvényileg is bicajozhatnak tajtrészegen. Komolyan kérdem, milyen ország az, ahol ilyen törvényt hoznak? Az nem számít, hogy ezzel nem csak a saját, de más életét is veszélyeztetheti? Ott kacsázik az úton - természetesen kivilágítatlanul - az autós elrántja a kormányt, hogy el ne üsse az istenbarmát és hopp meghalt egy család. De a részeg kerékpáros legalább életben marad.

Na de nem politizálok. Viszont a kerékpárosokkal autósként nekem is tele van a púpom, mert úgy közlekednek mint akik mindenféle KRESZ szabály felett léteznek, ráadásul folyamatosan veszélyeztetik az én épségemet is, amikor hirtelen fékezésekre, irányváltoztatásokra kényszerítenek, az ilyennek pedig egyszerűen a qrvaanyját. Úgyhogy majd ha lesz jogsi a biciklire is, akkor majd lehet jönni a forgalomban részt venni és beleszólni dolgokba.
    Az utak kisajátítása mondjuk államigazgatási szempontból tényleg érdekes lehet, hogy ahol csak bicaj és bkv közlekedhet, azoknak az utaknak a fenntartási költségét ki fizeti.