-
Realista vagyok, hiszem amit látok, tehát alapból nem hiszek ilyen dolgokban, és pesszimistán állok hozzá. De láttam pár furi dolgot.
Volt egy fekete cicánk. Elpusztult. Úgy kb fél évvel később, este megyek ki WC-re, és úgy kb 1,5 méterre előttem, a fotel háttámlájának a tetején, ott állt. Nem mozgott. Nem mint egy kép, inkább mint egy nem átlátszó árnyék (sok lámpa utcában, elég világos volt a szoba estéhez képest, sose kellett lámpát kapcsolnom este ha kimentem).
Csak néztem ki a fejemből, dörzsöltem a szemem, kicsit közelebb mentem, de csak ott volt.
Úgy kb 10 mp-ig bámultam, utána olyan további 10 mp alatt mint egy effekttel, folyamatosan egyre átlátszóbbá vált, elhalványult, a végére teljesen eltűnt.
Se alkohol, se cigi, se drog, nem nekem valók. Lázas és beteg sem voltam. Semmi ami magyarázhatná. Az eset többet nem ismétlődött meg.
A másik eset nagymamám halálát követően történt, talán 1 évvel. A nappaliban voltunk, meg a kutya és macska is (nem volt több háziállat). Egyszer csak egy nagy csatt. Kutya, macska csak néztek ránk, hogy nem ők voltak, miafene :D
A nagyi szobájában van beépített szekrény, olyan 40-50 cm mély (szóval elég mély). Oda tette a befőttjeit. Már elfogytak. Szekrény ajtaja félig nyitva.
Legbelül volt egy befőttes üveg (üres, elmosva, normál méret), ennyi volt a legfelső polcon.
Na ez az üveg tört el.
Nem tudom, csak találgatni tudtunk, hogy ott a szekrény legmélyén eldőlt, és kigurult, és leesett, és eltört.
A vicc, hogy odatettem be eldőlve egy másik ugyanolyan befőttesüveget, hogy teszteljem ... és meg se mozdult, nem gurult kifele, pedig bökdöstem, lökdöstem is, erősen. Semmi. Se előtte, se utána, soha ilyen nem történt.
Mivel a fizika ma ismert tényei alapján egyik jelenséget sem tudom megmagyarázni, így kénytelen vagyok elfogadni, hogy ezen kívüli erők vettek benne részt. És mivel elsőnek macska alakja volt (méretre, felépítésre, színre, mint a cicánk volt), a második pedig apám hazaköltözését követte, akit nagyi ki nem állhatott, így logikus magyarázatnak tűnik számomra a szellemjelenség.
Amíg valaki nem mond okosabbat, és jobb magyarázatot, el kell fogadnom ezt, mint egyetlen logikus következtetés.