A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
<#nevetes1>

pred

predator1982
tájékoztatásodul , nem csak olyan zárak vannak amik ha kilépsz, csak kulcsal zárható....

pred

istenem, de miért kezditek el magyarázni
és azok az ajtók amik csak kulccsal nyílnak ki kívülrõl?
Azzal kitudod zárni magad kulcs nélkül. <#nemtudom>

pxxl
például úgy, hogy vannak olyan ajtók, ahol kívül nem kilincs van, hanem egy gomb, és ha kimész és becsapódik az ajtó, és nincs nálad kulcs, akkor nem tudod kinyitni. okoska...

All hail the double x!

clio1616v
hogyan lehet kizárni magamat? :DDD

ahhoz hogy kizárjam, nálam kell lenni a kulcsnak amivel bezárom a csukott ajtót, de ha nálam van akkor azzal ki is tudom nyitni :DDD

ki volt ez az idióta aki ilyen hülye kérdést tett fel?

legközelebb mit fogsz kérdezni? fulladtál e meg már levegõtõl?
vagy haltál már éhen evéstõl?
vagy megszáradtál már zuhanyzás közben?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
NVO nem bölcsebb?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

banok
Igen és magam oldottam meg. Betörtem magamhoz. :)

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

chhaya
Egyszer sikerült albérletbõl kicsukni magam. Kívülrõl nem nyitható ajtógomb volt a kilincs, én meg szépen behúztam magam után, miután kimentem... Szerencsére nem a zárban hagytam a kulcsot, különben megszívtam volna. A szomszéd engedett be, neki volt a tulajtól saját kulcsa.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Igen
1-2 óra de mivel tél volt -15C° ezért kicsit nagyon sokkal többnek tûnt, olyan 1-2 napnak<#idiota>
SimaSuna
elmentem suliba persze kulcs otthon maradt, anyám elment intézni a dolgait, hazaérve senki nem nyitott ajtót..
de mivel rámjött a pisilhetnék, kénytelen voltam 1 emelettel fentebb menni és lepisálni a szomszéd virágát.
Sikerült a házit megcsinálni, majd alig 3 óra elteltével anyám megjelent, és közölte, hogy fiam mivel kulcsot nem vittél a lábtörlõ alá tettem egy cetlit, hogy a kulcs a szomszédnál, kaja a hûtõben.

Ekkor egy metaforikus kamion végigment rajtam....soha többet nem hagytam otthon a kulcsot..
Dzsini
Pedig már a Brian életében is hallhattad, hogy boldogok a sajtkészítõk!
http://www.youtube.com/v/x-p_fnI0sQc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Pont most beszéltem egy gyerekkori haverommal. Kutatóként dolgozik a San Francisco-i egyetem mint biokémikus. (Postdoctoral fellow) Épp most hagyta ott az egész kémia-biológia vonalat. Átmegy programozónak. Kérdeztem tõle, hogy de hát hogy? Lassan 15 évet ölt biokémiába és most csõ.? Azt mondta el sem tudom képzelni mekkora mozgás van tudományon belül. Sokan "kiégnek" és mást választanak. Azt mondta ha nem jön be még mindig a biokémia doktora. :)
QuippeR
bocs, eddig nem tudtam a sajtkészítõkrõl.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

tigeroo
én nem is ezt írtam.

de egy termelésben résztvevõ mérnöknek jó ha van minimális lean ismerete, ez már alap egy nagy multinál, külföldön évtizedek óta, magyarországon még nemrég kezdett teret nyerni.

ezt hoztam fel példának, ez már magába foglalja hogy mindig lehet hova fejlõdni.
Molnibalage
Ez nem igaz, csak ismerem képességeim határait. Számtalan dolgot próbáltam már ki, amirõl nem is hittem volna, hogy ki fogom.

Egyszerûen cska falnak megyek a rózsaszín ködös optimizmustól meg a "mindent lehet csak akarni kell" dumától. Kevér irritálóbb dolog van ennél számomra. Egy dolog álmodozni és egy dolog a realitások talaján maradni.

És itt se jöjjön senki azzal a bulshit dumával, hogy anno voltak olyan mérnökök akik "lehetelen" dolgokat terveztek meg. Az sem igaz, csak õk annyival voltak profibbak és a techológia is alájuk dolgozott. Kelly Johnson és sok más ismertebb mérnök sem volt isten...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
De azért ugye másnak lehet? Végtelenül zárkózott vagy bármi olyasmi iránt, amit te nem tapasztaltál meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jazzy
Azért ha lehet ne szopjuk már le a mérnököket, elég retardált hozzáállás..
Molnibalage
Aboszúlte nincs affinitásom az ilyesmihez.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Persze, szakterületen belül. Szerinted egy átképzett hobbipék gépészmérnök mikor lesz konkurencia annak, aki ebben az iparágban éli le az életét...?

Szerinted a világ legjobb mérnökei és repülõgéptervezõi és más az adott szakmai mesterei azok úgy lettek, hogy hirtelen irányt váltottak? Túrót...

BRAT
Mérnök üzletkötõ, jutalékos megbízásos formában? Ahhoz már csak a kereskedelmi/üzletkötõi vénát kell erõsíteni.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Sir Quno Jedi
Amúgy az is hülye aki a jó kis megkeresett nettó, leadózott, full tiszta pízét hülye lutri vállalkozásba fekteti (és még szénné is melózza magát vele INGYEN). "Okosak" nem a saját pénzükbõl állják a cehhet, hanem másokéból (értsd. akár hitel, részvényesek, bepalizott társak, más cégek, maffia, közpénz stb.), szal. nekik semmi sem drága. De ahhoz gyomor kell ám (meg pajesz).

Ha valaki ilyesmire adja a fejét, az jobb ha bemegy a kaszinóba, felteszi a vagyonkáját a 17-esre és imádkozik. A sikerre még úgy is nagyobb esély van...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

BRAT
Ezt az írni olvasni SE tudó melósok, betanított munkások, a megváltozott munkaképességû meg még n+1 réteg húzza le!? Netán a közmunka-progis nyomorultak is benne vannak?

Akik ebbe a fórumba írnak megütnek egy intellektuális mércét, ami azért a magyar átlagtól magasabb (sztem). Lenti példa is mutatja, hogy kevesli a pénzt, de nem vált. Nyilván könnyebb Orbántól várni, hogy Pusztatakácsfelsõre egy multit becsaljon, de amíg valaki röghöz kötött, nem fog jobban élni.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

tigeroo
mondjuk lean szemlélet/TPS? - ezek pont arról szólnak hogy mindig van hova fejlõdni.
Molnibalage
Én éppen szabadságon vagyok. :)

Dzsini
Sajtkészítést, lejjebb írtam.

Molnibalage
Mire gondolsz? Egy mérnökbõl ritkán lesz más szakterületen alkotó, mert nincs tapasztalata azon a téren.

El kellene már felejteni azt, hogy azért mert valaki sikeres lett egyvalamiben, amihez addig köze sem volt, az általános lesz. Amiket te látsz és siker, az a 100-ból egy esete. A mérnök meg pont azért mérnök, mert elég okos, hogy ne szerencsejátékot játszon...

tigeroo
munkaidõben sg-zni bezzeg van idõ és energia... így csoda hogy nem épül a szocializmus
QuippeR
mérnökként mégis mit tanuljon, amire nagyobb szükség lehet, mûvelõdésszervezõ vagy esztétika-androgógia?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
És eszedbe se jut, hogy tanulj valami újat, teljesen mást, ha esetleg a szükség vagy a lehetõség úgy hozná?

Molnibalage
És ahhoz értek, amihez... A hobbimból meg végképp nem lehet megélni...

Dzsini
2013-ban 228 ezer bruttó volt az átlagkereset (cégeknél kicsit több, közszférában kevesebb) - azért a 220 nettó szépen az átlag fölött van.

BRAT
#118379 Nemsoká nyílik a 3. gyártóegység, 9-11 új process biztos felvesznek :)

#118377 Ha egy nagyvállalatnál (O.t. asszem) ilyen szûken mérik a pénzt, akkor miért nem váltasz munkahelyet? (Bár téged a fizetésre panaszkodni nem hallottalak)

A reagálásokból pedig az jön le, hogy ma diploma nélkül, legálisan, multinál+másodállásban, nettó 220+x forintot keresõ ember, valami délibáb szerû jelenség (királyfi) akkor én kérek elnézést. Elég szomorú, hogy a nettó 300 az valami mesebeli elérhetetlen szám egyeseknek.

Dzsini
Elmehetsz sajtkészítõnek is mérnökként, ha az érdekel, és abban látod a jövõt, a profitot, a megélhetést, és azt a munkát, amit szeretsz.
Senki nem égeti rá a homlokodra a diplomával együtt, hogy te csak azt csinálhatod, ami a papírral együtt jár.
Csak nézegesd meg, hogy a lent emlegetett, vagy más sikeres cégek alapítói milyen végzettséggel, milyen anyagi háttérrel rendelkeztek. A pénzt pedig az elsõ körben a 3F biztosítja (Friends, Family, Fools), utána pedig vannak üzleti angyaloknak nevezett társaságok, ahol a már mûködõ, de fejlõdésre képes és hajlandó cégeket támogatják.

Molnibalage
Miféle vállalkozásba kezdjen az ember? 30-40 millás indulótõke alatt ma mit tudsz értelmesen csinálni? Én pl. mérnök vagyok és olyan szofverekkel is dolgozom, aminek az éves licenszdíja 5-10 milla. Hogyan tartja el magát egy ilyen kis mérnökiroda? Nem véletlen, hogy a kisebb vállakozások bukják be elõször a válságokat...

Molnibalage
Nem zártam ki magam soha.

Olyan 17-18 éves lehetettem, amikor két szõke cica kizárta magát az 1. emeleten. Simán fel tudtunk mászni a nyitva hagyott erkélyen és kinyitottuk nekik.

videobaby
úgy igen, hogy nem vittem el a kulcsom, közben elment mindenki otthonról. nem ültem a lépcsõn, elmentem addig barátnõmhöz. pár óra múlva már haza tudtam menni.

SötétBarom
Még gyerekkoromban megesett, hogy nem tudtam bemenni otthon, és várnom kellett a szüleimre 3-4 órát.. Felnõttkoromban eddig egyszer talán..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Amugy hulye vagyok mert akkor vegulis igen. :D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tigeroo
így van olyankor messze járok
Nem. Viszont egyszer réges-régen zártam be magam unokatestvéreméknél a lakásba.
Mindig bezárják kulcsra az ajtót. Én meg ki akartam menni, és elfelejtettem, hogy náluk fordítva mûködik a zár.
Sõt ha rossz felé forgatom, akkor úgy bezárja magát az ajtó, hogy csak kívülrõl lehet kinyitni.

Utána pedig állhattam az erkélyen, hogy jöjjön valamilyen ismerõs akinek ledobhatom a kulcsot, hogy kinyissa az ajtót. 10 perc alatt jött is.

Nem.
Tavaly nyaron muterom zart ki az erkelyre. Kimentem cigizni,utanam jott kerdezni valamit es reflexbol becsukta az ajtot meg meg ra is hajtotta. Aztan kiment a konyhaba.

Masfel orat rohadtam az 50 fokos erkelyen mire faternak feltunt,hogy valaki hangosan karomkodik es dorombol a 2. emeleti erkelyen. "Azt hittem a szomszed csinal valamit odakint azert nem torodtem vele"....es meg ki is rohogott. <#zavart2>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Dzsini
És ha neki nem lakása, hanem háza van? :)

jazzy
közel se
tigeroo
néha szoktam magamon kívül lenni

hú ez tökre ilyen clios válasz volt
HTS s3rg1nh00
nem,lehetetlen kizárni magam

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Dzsini
Na most akkor olvasd el újra a #118378-at. Igen, errõl hall mindenki, mert ez az érdekes, ez a "cél". Úgy nem fogsz vállalkozásba kezdeni, hogy "majd csõdbemegyünk", és úgy nem fogsz egyetemet végezni (vagy otthagyni), hogy "majd éhenhalok".

David2
Hát ez azért nem igazán sok, nem gondolkoztál még váltáson? Ennyit jobb helyeken, Knorr Bremse, Bosch a kezdõk majdnem megkapnak, nem év után. Arról nem is beszélve, h a cég osztrák telephelyén a gyakornokok többet kapnak.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

immovable
Most is nagyon mások a hazai viszonyok, mint 2030-ban lesznek. Ez tuti.
Molnibalage
Érzetem, hogy ez jön. Ez a startup mizére az új buzzword mindenre. Ezen felül kb. egy iparágra igaz, az infóra.

Ezen felül hány sikeres és hány bebukott is van? Ja, hogy mindenki a hypoltakat ismeri, amik akkorák, hogy igazából nagy cégek, csak ráaggatta valaki a startup jelzõt...

A Fornetti 1997-es. Nagyon mások voltak a hazai viszonyok, mint most meg úgy a világgazadaságé is...