• mrzed001
    Érdekes amúgy a borravaló kérdés. Én azért adok, ha megérdemli, ha szakember vagy nagyon ért hozzá, csak úgy nem.
    Volt pl fodrászom, 5x-ös országos 2. helyezett (ott lógott a tükör szélén minden érme, asszem csak 5 volt, 15 éve megszámoltam, lehet azóta több).
    Vidéken dolgozott megyeszékhely. Az ember csak leült a székébe, annyit mondott hogy rád van bízva ... és úgy állt fel, hogy bakker, de K jól nézek ki. Kitalálta magától neked milyen séró áll jól, és megcsinálta. Mondanom se kell, hogy olyan forgalom volt nála, hogy szombat és vasárnap is dolgozott estig, és jó 2-3 hétre előre kellett bejelentkezni hozzá.
    Na ő pl azt mondta, hogy 1500 ... akkor 3000-et adtam neki, és megköszöntem. Mindezt 15 éve ... de már pár éve nem, mert kiment külföldre dolgozni. Ha itt van épp az országban, és hív hogy van időpont ... nem érdekel a pénz, megyek.

A pizzafutárnak, akinek 70 perc kihozni a pizzát meg egy fillért se adok. A pincérnőnek, aki baszik a vendégek felé nézni, ott integetek neki 10 perce és rám se hederít, annak se.
    De pl a kedvenc kávézómba, ahol csak leülök, és már hozzák is mosolyogva az általam általában kért spéci jegeskávét ... ott simán 10-20%-ot.
    Az autószerelőm, 3x-os nemzetközi bajnoka a márkának. Neki is 10-20%.

Extra szolgáltatásért, extra pénz. Kimagasló szakembernek extra pénz a perfect munkáért.
    Kötelezően semmi.