A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Nézd meg a startupokat - csak "házon belül" a Prezi, a Logmein, az NNG - találtak egy lehetõséget, kihasználták, jól élnek belõle. De ott van a Fornetti is, hogy ne csak informatika legyen.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jazzy
Nekem nem baj, ez csak a saját észrevételem, egy ötlet. Ha mások nem akarnak elköltözni legyen, az csak nekem jó, mivel minden melóra csak a helyiek jelentkeznek, kevesebb a konkurencia.
Molnibalage
Ja...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jazzy
Igen.. kevés az esély. Viszont jött be jó pár nagy multicég, hülyén hangzik tudom, de pl itt Makón a mérnököknek beteg fizetése van..
Lacee86
Én amúgy ezen vagyok kiakadva, mikor ezt szajkózzák, h a magyar átlagbér bruttó 220 ezer volt, és most hurrá, már 240 ezernél tart. Könyörgöm!! Az átlag az, ami a legérzékenyebb a szélsõségekre, és a legtévesebb adatot tudja szolgáltatni. A sokaság mediánjáról meg móduszáról már nem mernek beszélni, pedig az árulkodóbb lenne...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

jazzy
Az átlagembert ez nem motiválja, hanem felbassza, mikor már 40 hitele van 😊
Lacee86
Persze, meg szoktak jönni a szokásos "Petõfi is megbukott magyarból meg Einstein megbukott matekból" storyk. 😊

Molnibalage
Az õ helyzetük a korszak miatt is speciális. Egy születõ iparág elején mentek bele abba, amibe. Ma hol van ilyenre lehetõség?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Valaki azért, mert saját lakást vett és az itthoni lakáspiac olyan, amilyen...

Ha nagy kellene, akkor én is költöznék, de olyan barátaim vannak itt Bp-n, akiket nem szívesen hagynék el. Lényegében máshol nem is nagyon vannak ismerõseim, csak fórumon keresztül, de gyakorlatilag majdnem több külföldi fórumon haverom van, mint magyar, tehát még ez sem opció...

Mondjuk a hazai viszonyokat ismerve eléggé valószínûtlen, hogy a fõvárosból vidék felé mozdulva legyen jobb állásom...

Erre jön mindjárt az ellenérvelés, hogy "nem mindenki teheti meg hogy elköltözzön, hisz család...barátok...kiskutya".

Dzsini
Amíg mindenki a helyén kezeli (értsd: nem általános eset, hanem van ilyen is), addig miért ne?

Fel szoktak jönni érvként az "egyetemszökevény" Bill Gates, Jeff Bezos, Steve Jobs is 😊 Aztán csak nem lesz minden egyetemet elhagyóból multimilliárdos, és senki nem is várja el.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Micsoda bölcs topik.
jazzy
*a beszélgetés
jazzy
Látod a másik topicban meg pont errõl ment a példa... OKÉ van ilyen is, de azért ilyennel "érvelni"...?
Lacee86
Egy pozitív példából általánosítasz. FAIL

jazzy
Ebben igazat adok neked, bár ezt már beszéltük. Én mondjuk alkalmazott vagyok. 1 dolgot látok magam körül, senki nem akar elköltözni a megszokott ki fészkébõl, városából. Csak 30km-es sugárban keres melót. Én meg azt mondom, el kell költözni a picsába ha van ott jó meló, én 120km-re költöztem, nem bántam meg. Ha kirúgnának holnap, eszem ágában sem lenne itt keresni melót, akár az ország másik felébe is elmennék.
QuippeR
jól értem, hogy most állást kínálsz Lacinak, vagy csak ki tud nagyobbat mondani versenyt játszunk?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
De mindenki jobban szereti azokat a történeteket, ahol a legkisebb királyfinak minden összejön. A mesék, történetek ezért vannak, megmutatnak egy olyan dolgot, ami "lehetne".

Persze, tudja mindenki, hogy nem lesz minden másodállású technikus 4 órában 300 nettós, de az, hogy van rá precedens az jól hangzik 😊

Lelombozó lenne csak azokat a sztorikat továbbadni, hogy a maradék 99-nek gondja van a mindennapi megélhetéssel, ha ott van az az egy.

Molnibalage
Ezek egyedei egyelemes példák. Nagyon szakképzett munkaerõ tud csak itthon fullra bejelentve 300 nettó táján lenni. Az én nettóm 5 év mérnökösködéssel is csak 250 + jutattások és bónusz, ami eddig 5 év alatt összesen 3 havi volt, ami azért nem túl sok, mikor a válság alatt is megújult valahogy az autó flotta, de infláció követõ béremelés meg 2 éve nem volt...

tigeroo
Csalonak lenni nem is lehet kifizetodo szerintem. Amikor manapsag mar a szomszed is radhivja a NAV-ot, meg par csekk miatt inkassziozik.

Ha ertekes a vallalatnak ( es produktivabb, szorgalmasabb mint tobb ember egyuttveve) akkor szerintem sem elerhetetlen
BRAT
A cég ahol dolgozok a karbantartó technikusok (akiknek lehet csak OKJ villanykörtebecsavaró végzettségük van, de jó képességûek és ki tudták tanulni a fröccsöntõ gépek, robotvezérlések karbantartását) nettó 220 felett keresnek. Ehhez még 2 konkrét másodállásban dolgozó technikussal tudnék példálózni. Az egyik Liszt Ferencen utascsekkoló 4 órában. A másik másodállásban 4-6 órában raktárban dolgozik egy gyógyszernagykernél.
300 nettó felett van mindkettõ és nem élõholtak és nem kûûfödön nyomják. Aki szorgalmas és tehetséges az diploma nélkül is kereshet egész jól.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

Lacee86
Jó, most sarkítottam. De ezen felcseszem az agyam, mikor vki ilyen szöveggel jön, h ha nem keres vki 300 ezret, akkor az nem életrevaló… Mindig azt mondom erre, lehet h xy-nak ma kva jól megy az üzlet, hnap meg lehet tönkremegy az egész kóceráj.

jazzy
Ha azt hiszed 300 nettót a csalók keresnek nagyon tévedsz..
Lacee86
Jah, menjen mindenki seftes csalónak...

de ha nem vagyok életrevaló, az az én hibám? ha buzi vagy, az a te hibád?
BRAT
Egyéb: Az õ hibája, mert nem életrevaló. Diploma nélkül is lehet 300000 nettó körül keresni.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫

ha leszarnak, baszhatod...
Motoroj
Attól még nem téves.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Dzsini
Én elkezdtem egy egyetemet, és rájöttem, hogy köze nincs ahhoz, amit gondoltam róla (és amirõl azt hittem, hogy érdekel). Úgyhogy néhány évvel késõbb teljesen más irányba indultam, és az már mûködött.

Szerencsémre a szüleim és a környezetem elfogadták, hogy nem görcsölök végig egy olyan képzést, amirõl kiderült, hogy nagyon nem nekem való.

Unokatestvérem meg 4 éves korában kitalálta, hogy õ vonatokkal akar foglalkozni és mozdonyvezetõ lesz - olyan szakközépbe ment, olyan irányba orientálódott egész iskolás kora alatt, most pedig az, és örül neki.

clio1616v
ezért vannak a szüleid

1. odafigyeljenek rád miben vagy jó
2. megteremtsék a lehetõségeket

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Lacee86
Szerintem is. Nem elvárható egy gyerektõl, h célirányosan tudja, mit akar, amikor ehhez se nem elég érett, se nem ismeri a lehetõségeket és a képességeit sem eléggé. Annál rosszabb pedig szerintem nincs, mikor belekényszerítik, h már pedig neked ennek és ennek kell lenned, hogy tovább vidd a családi üzletet, hagyományt.

tigeroo
téves. én 18 éves koromban még azt sem tudtam mi akarok lenni, mi érdekel. körülöttem a jóbarátok "rendõr/orvos/kamionos akarok lenni gyerekkorom óta"

mostmár vannak konkrét céljaim
és mennyire igaza lesz...
SötétBarom
Kibaszottul irigylem azokat, akiket érdekel valami értelmes dolog. Számítógépes játékokból, értelmetlen krúzolásból, vedelésbõl, partizásból bezzeg még mindig nem lehet diplomázni.

<#gonosz3><#kocsog>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Motoroj
A gond az hogy a legtöbben kényszerbõl diplomáznak, mert nem tudnak magukkal mit kezdeni. Az a legjobb, ha már gyerekkorban eldõl hogy mi érdekli az embert, és onnantól fogva keményen azzal a dologgal foglalkozik, akár fõiskola vagy egyetem igénybevételével, akár nélküle.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

SötétBarom
Nem konkrétan a kommentra írtam, hanem úgy általában.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

predator1982
egyéb...az az ügyes aki olyan helyen dolgozik ahol szeret, illetve ahol meg van elégedve azzal a fizuval amit kap, az hogy ehhez már milyen sulit akar/tud elvégezni az már más kérdés (akar/tud= sokmindentõl függ, apu anyu támogatta-e meló mellett esetleg tud suliba járni, tudja-e a tanulmányokat valamilyen formában finanszírozni stb. )

pred

predator1982
hozzáteszem az észt nem a diploma adja, csak vannak olyan munkakörök ahová kell ennyi...kereskedelemben dolgozom volt már nem egy tanulónk, aki a késõbbiekben majd diplomát szerzett, hááááátt......sok a hülye köztük

pred

predator1982
nem akarok kötekedni, de te most azt kaptad ki a mondandójából ami neked tetszett, pont azt írja hogy tökmindegy hogy van-e vagy sincs diplomája, illetve okokat sorolt fel....

pred

immovable
Leszarom.
videobaby
csak azért, mert annak van mindig felvétel. el lehet menni gyárba gépsorra, vagy akármi.

Dzsini
Majd jön SQJ és megmondja, hogy nem megfelelõ diplomával is csak pénztáros lehetsz 😊

SötétBarom
Vicces, hogy minden második komment úgy állítja be, hogy vagy diploma, vagy segédmunka/pénztáros. 😄D

Végzettségtõl függetlenül.
Munka az mindig van csak pénz nincs megfizetni. Igaz ez szinte minden területre itthon 😞
Szar az egész ahogy van. Nem véletlen, hogy 500 ezer+ Magyar dolgozik már kint és a fiatalok legalább 50% tervez inkább külföldre menni dolgozni, élni.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

videobaby
a válaszlehetõségek felszínesek, így egyéb.
a diploma annyit jelent, hogy nem 12 évig seggelt a padban az illetõ, hanem jobb esetben 16-17, rosszabb esetben ennél több évig. igen, az állam bácsi eltolt mindent, amit csak módjában volt, de még biztos tudja fokozni. a diákot ne okoljuk már azért, mert olyan szakon tanul, amire jelenleg nincs kereslet. és? jobb esetben azért ment oda, mert azt szeretné, rosszabb esetben azért, mert hülye lenne a nehezebb szakokhoz, de idõt akar nyerni a munkához (vagy nem is akar dolgozni).
eleve, nem a diploma szabja meg, hogy valaki dolgozik, vagy sem. legfeljebb az van, hogy sutba vágja a papírját és megy segédmunkásnak, betanított munkásnak(operátornak, ha úgy csinibbnek hangzik).
a véleményem az, ha bármi végzetségtõl függetlenül önhibáján kívül nem kap munkát, akkor az állam disznósága nagyrészt, másrészt a munkaadóké, ha van elég a környéken. ha lustaságból, válogatásból nincs munkája, akkor meg megérdemli, de segélyt se kapjon.

Misuka963
Így jártak,semmivel sem különb emberek azoknál akiknek nincs diplomájuk.

egész ésszerûen látod a világot
clio1616v
mi a véleményetek azokról a diplomásokról, akik sem a diplomájukkal sem anélkül nem hajlandók elmenni dolgozni, mert azt hiszik majd ölõkbe hull a szerencse

fiúk esetén, ha akarsz munkát akkor kapsz, mert lehet rád számítani nem fogsz elmenni szülni - ha hülye vagy, akkor benzinkutas, takarító vagy biztonsági õr még lehetsz ébérér

lányok esetén mindegy hogy van diplomád vagy sem teljesen felesleges dolgoznod, elég ha jól nézel ki és/vagy nem vagy elhízva dagadt disznónak és egy kis szexért bármit megkaphatsz - ha dagadt vagy akkor még takarítónõ, pénztáros lehetsz

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

ha az egyéb opció a legnépszerûbb az egy elég masszív jel arra, hogy rosszak a válaszlehetõségek
MR ME
leszarom

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.