Renegade#118585
huh, nem szeretem, a nekem tetsző mondat kiszedését és azt szövegkörnyezet független elemzését (lássuk be, retorika ovi), de akkor legyen, SZERINTEM:
És ezt a téveszmét hol olvastad...?
szerte az interneten, keres rá, FEHÉR kenyér, mert én ugye azt írtam, de legyen itt egy a sok közül:
"A finomlisztből azonban hiányoznak a rostok, a vitaminok és ásványi anyagok. A hántolás következtében a búzamag belsejét és a héját a csírával elválasztják egymástól. Legmagasabb glikémiás indexű, legkevésbé egészséges, mert hasznos tápanyagot mondhatni, hogy nem is tartalmaz."
"Ha nincs benne hasznos tápanyag, akkor tudnám, hogy a madarak és más mirét esznek gabonafélét és a kenyér mitől csillapítja az éhségérzetet és miért van benne annyi kalória, amennyi..."
Mert kvázi mindenevők, kukacok, rovarok, magvak, továbbra is a növényi mag, nem egyenlő a gabona szem egy bizonyos részével (liszt), a éhségérzetet rövid távon meg azért csillapítja, mert ilyen a gyomrunk, ha megiszol egy liter vizet, megeszel pár követ, akkor is elmúlik az éhségérzet.
De abban igazad van, hogy van benne kalória, van erre terminus technicus: üres kalória.
Az atyaég, téveszme dolgokra meg nem reagálnék.
Persze simán lehet, hogy te látod jól, te jössz, sőt van a commentemben olyan mondat, amit szétkaphatsz. :)