Persze berakhatod állampapírba (ceh :D), sőt berakhatod lakástakarékba, ami nagyobb kamatot ad, de nem pont az a lényeg hogy nem akarsz lakást venni? :D
Mutass nekem olyan konstrukciót amivel biztonságosan 15 hónap alatt 500ból 1.2 millát csinálsz.
"Aztán valahogy kihagytad azt, hogy egy lakásnál 10 év alatt hány festés és szervíz kiadás van, amit albérlet esetén nem én állok..."
Nem nem te állsz, ezért használod a 30 éves hűtőszekrényt ami nyáron 10 fok alá nem tud hűteni? Elég sarkított példát hoztam, viszont eléggé kétlem, hogy a főbérlőd A++++++++++ kategóriás cuccokat visz neked a lakásba, hogy neked ne kelljen rá költeni és 4k-s tv van a nappalidban amit a főbérlő rakott oda.
Tegyük fel, hogy a te főbérlőd ilyen...de a legtöbb, vagy maximum közösen az albérlővel összefogva fizeti ki a javításokat, vagy megemeli a bérleti díjat, vagy nem javítja meg... ;)
"A 14-15 millió egy üres 55 nm lakás ára Budán. Hogyan kerültek ebbe mágikus módon ingyen bútorok...?"
14-15 (vegyük a 14-et) millió egy üres lakás...amit 1 millióból az alap bútorokkal fel is töltesz és ott is a 7 + 8 ;)
Persze nem a 600 ezres biciklivel kell kezdeni.
"A saját pénzügyi tapasztalatom"
A te pénzügyi tapasztalatod ott megbukott, hogy azzal se vagy tisztában, hogy mennyi 2 tisztességes mérnök fizetés úgy, hogy te is mérnök vagy.
Nem akarok személyeskedni, de ennyire osztani a hülyeségről az észt...megőrjít.
Még egyszer azért leírom, hogy én is albérlet párti vagyok (de később tuti lesz saját lakásom/házam), viszont amiről te próbálod meggyőzni az embereket az bruttó hülyeség egészen addig, amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét (lásd 15 hónap alatt 500 ezerből 1.2 misi).