• Molnibalage
    Tegyük fel, hogy a 7 misidet és a különbséget mindig beteszed a bankba 1 éves futamidőre ami 3% hozamot hoz.

És innen felesleges is tovább olvasni, mert ez nevetségesen alacsony kamat. Ennél még a legszarabb befektetesém jobban hoz. A legjobb tudod mit csinált? 15 hónap alatt 500k-ból lett 1,2 milla. Hej, ha nem 500k-t toltam volna bele. Az átlagosabb rövid lejáratú cuccaim is hoznak sokszor 6-8 hónap alatt 6-8%-ot.

Ezért mondom azt, hogy ökörség. A 3%-os hozam...? A brutális kamatvágások előtt az AXA-nál lekötetlenül többek kamatozott a pénz egy mezei folyószámlán...

Aztán valahogy kihagytad azt, hogy egy lakásnál 10 év alatt hány festés és szervíz kiadás van, amit albérlet esetén nem én állok...

A 14-15 millió egy üres 55 nm lakás ára Budán. Hogyan kerültek ebbe mágikus módon ingyen bútorok...?

A saját pénzügyi tapasztalatom azt mutatja, hogy ebben a tempóban 15 év alatt a lakás meg nem vétele kitermelheti a lakás árát vagy legalább felét 2/3-át és 15 év múlva 0 törlesztőre megveszed. Ha meg valami miatt költözni kell, akkor semmi gebasz nincs vele. A lakások nagy része ma eladhatatlan. Vagy túl ótvar minősége van vagy a nevetséges áron hirdetik meg, mert senki sem akar bukni rajta. Csak így meg kutyának sem kell. Mert az én véleményem az, hogy egy üres 55 nm-es lakás sehol nem szabadna, hogy 8-9 millánál többet érjen. Egyszerűen nevetséges az ennél magasabb ár.