-
nah kezdjük az elején (én amúgy utálom ezeket a srácokat, mert itt játsszák az agyukat, mint valami álruhás Batmanek, közben meg néha nem tartom jogosnak és jogilag tisztának sem amit csinálnak, még ha nemes szándék is vezérli őket)
a bicikli:
- biciklit így biztos nem vennék, mert ár érték arányban necces a dolog, ráadásul garancia sincsen rá, hogy 2 hónap után nem esik szét, mert kiszedtek belőle egy csavart, stb. Másfelől lopott közlekedési eszközzel tényleg csak az jár akinek semmi sem szent. Egy bicikli meg amúgy is érték. Viszont aluljárókban elég gyakran árulnak lopott pólókat (valszeg nagyobb üzletekből lophatták) vagy parfümöket. Valamiért azt kevésbé érzem gáznak, lehet, hogy azért, mert nem konkrét személyé volt.
a laptop:
a 2. esetnél kicsit erősnek érzem, mert én a jelenlegi szavazásnál is úgy szavaztam, hogy felkapom a táskát, hazaviszem, megnézem kié, aztán vagy felhívom, vagy elviszem neki (és sok hasonló esetet láttam már facebookon is, hogy ezt, meg ezt találták, és keresik a tulajdonost, akkor azok mind bűnözők?). A videóban a tag valszeg nem ilyen volt, de az, hogy milyen utat jár be, miközben kb a végén sikerült megtalálniuk ismét (bement közben egy közértbe? a szemétje) az megint kicsit... Másfelől meg alig hazaért, már ott vannak a rendőrök, még csak esélye sem lenne megtalálni a cetlit a hátoldalán. Főleg, hogy pl én átöltözök, kezet mosok, talán iszok egy pohár vizet. Ugyan ő leszedte a matricát, és be is kapcsolta a gépet, de kérdem én, mi van akkor ha én nem szedem le, nem kapcsolom be, és tényleg azért vittem haza, mert ott kényelmesebben utol tudom érni az illetőt? (mondjuk durva, hogy egész jól szituált ember volt).
A bolt:
- ahol megvették a biciklit hót nyugodtan, tudván, hogy lopott, az azért kemény. Egyből be kéne zárni az üzletet.
Mindazon által, új filmezési törvények ide vagy oda, az mindenképpen személyi jog sértő, hogy felveszik kitakarás nélkül kamerával. Mert még az itélet meghozataláig sem mutatják a gyanusítottakat a TV-ben sem