Színbutaság. Nem attól lesz életrevaló, hogy megkéselik a mobiljáért, vagy megerőszakolják, esetleg felgyújtják a bőrszíne miatt, vagy elrabolják, hogy pénzt zsaroljanak ki, esetleg prostitúcióra kényszerítik, bedrogozzák egy buliban/diszkóban és végigmennek rajta húszan stb.
Ja és persze mindenféle küzdősportra járatnám, keresztlányom is pl. fáinul rúg, meg minden, karate ugye. Lényeg, hogy gyors legyen, magabiztos és megtanulja, hogyan lehet elhárítani a támadásokat, majd gyorsan lelépni, nem belebonyolódni. Vívás, futás, karate, kungfu, kendo, később akár krav-maga, kickbox, iaido, sportlövészet.
Én is jártam pl. lőtérre a legkülönbözőbb mordályokkal tanultam (22-stől indulva felfelé ami belefér), a lányomat/fiamat is megtanítanám a legkisebb fegyverektől a legnagyobbakig mindenre. Halálos fegyverré kell váljanak, ha túl akarják ezt élni. A lányomtól is elvárnám, hogy a 22-es glock-kal is épp olyan könnyedén tudjon rutinból harcolni, mint egy 9mm-s nagy stophatású cuccal, vagy egy éppen egy steyr aug-al szélesen kaszálni. Aprócska ferdeszemű lányok is lejártak SAJÁT 9mm-es ágyúkkal és gyönyörűen tudtak lőni. Bárki meg tudja tanulni, nem ördöngösség.