A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Te megtetted, de ezt nem fogja megtenni a birka ember... Amúgy én nem tiltottam le, de be van állítva 30000 Ft limit. Bár hála az égnek még sose kerültem olyan 0-ra, h a hitelen kelljen gondolkoznom. Ennek csak akkor van létjogosultsága, ha van egy váratlanabb kiadásod, de tudod biztosan, h pár napon belül érkezik rá a fedezet (fizetés, lejárt betét stb.), ami megszünteti a hitelt.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Dzsini
Nekem minden eddigi számlámon az elsõ dolgom volt az automatikus hitelkeret teljeskörû letiltása. Mert azt is lehet 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Úgyis tudod, h már mindenhol adnak plusz hitelkeretet, sima folyószámlához is, ráadásul -elvileg- egy bizonyos határidõig (ez néhány nap rendszerint) ingyen, kamat nélkül. Csakhogy az emberek ezt nem veszik figyelembe, túllépik a határidõket, halmozzák a hitelt, a bank pedig szépen adja hozzá a kamatokat a tartozáshoz. Mire észreveszi a balga ember, már több százezerrel tartozik... Nem egy ilyen van.

Molnibalage
És annak megint mi köze annak hozzám, hogy más mit csinál? Soha életemben nem lottóztam.

Honnan a faszból tdudod, hogy az én buksim mit érzékel? Tele van a tököm azokkal, akik meg akarják mondani, hogy ÉN mit érzek és mit tudok. Kibaszottul irritáló.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Calver
"ez a baromság" a kicsiny agyad mûködésének egy vicces vonzata, akinek bizony fingja sincs arról, h mi az a pénz és miért fontos az neked. itt #2, de ha kicsit szárazabban és jobban kifejtve akarod, ott a cikkben a forrás linkje.

szóval hiába tanítottak meg általános iskolában számolni, az baromira nem azt jelenti, h attól érezni fogod a pénz értékét. valószínûségszámítást is tanítottak a kétlábúaknak, azok mégis lottóznak, és nem létezõ mintákat látnak mind szerencsejátékokban, mind sokkal kellemetlenebb helyzetekben.

"The trees move. Do you not see it?"

Daffit
Most Svédországban vagyok és itt mindenhol van terminál, a legutolsó helyen is tudok kártyával fizetni. Ráadásul nem úgy, hogy megvárom amíg beütik a gépbe és odaadom a kártyámat, hanem már akkor berakom a terminálba, amikor még csak kezdi összeszámolni és mire meg van a végsõ összeg már csak egy ok-t kell nyomnom. Ez így nagyon gyors, nem kell hosszú percekig csak azért állnom, mert a szerencsétlen nem tud számolni.

Nem tudom, hogy miért éri meg a Fidesznek a készpénz, csak a fekete gazdaságot támogatja vele, sokkal nehezebben követhetõek a kifizetések, ráadásul egy csomó pénzt költünk el, hogy az elhasznált bankókat és érméket kicseréljük (Árlista).

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

LoDMaSt
Nyilván van egy réteg, aki azt hiszi, hogy ha 5 db húszezressel pózol a tükör elõtt, akkor gazdagabb, mintha ugyanannyi pénz lenne a számláján, de attól még nem biztos, hogy mindenki így látja. 😊

@ Hellomarci

Molnibalage
Ez a baromság meg mibõl született...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Miféle hitelkeret? Az emberek túlnyomó többségének folyószámlája van és nem hitelkártyája....

Calver
ezt mondd a buksidnak, aki öt darab ezrest még mindig nagyobb értékûnek tekint, mint egy darab ötezrest.

Lacee86
Hát azért az igaz, h a szinte mértéktelen hitelkeret lehetõségeknek "hála" sok ember -persze inkább a primitívebb gondolkodásúak- szinte egyáltalán nem érzi a pénz súlyát. Csak halmozza hónapról hónapra a hiteleit, melyeket nem hogy törlesztenének, még inkább növelik, mígnem összecsapnak a fejük felett a hullámok. :/

Molnibalage
Hát szeritnem ez a legnevetségesebb érvek egyike. Számolni elvileg megtanul az ember általános iskolában és nem papírfecnik mennyisége és tömege alapján tudom megítélni a vagyoni helyzetemet.

Calver
ennek a hsznek meglepõen sok értelme van, ha az ember a lehetõ legszarkasztikusabb/gúnyosabb stílusban olvassa.

HTS s3rg1nh00
eddig is egy olyan nép voltunk,aki nem érezte a pénz súlyát...ha nem lenne kp,csak "virtuálisan" látnád a pénzed,akkor nem verne földhöz sosem a tudat,hogy egy fillér sincs a pénztárcádban,szóval ez elég rossz indok.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

SzirmosSzisza
Ez amellett, hogy a kormány kötelezi a bankokat a havi 2 ingyenes készpénzfelvételre (vagy tervezte) biztos hamarosan bekövetkezik 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Ezt csak akkor lehetne kivitelezni, ha gyakorlatilag mindenhol lenne kártya terminál. Mo viszont ettõl még messze van...
Amúgy "csókoltatom" azt, aki a Pay Pass-t kitalálta... <#levele>

Fõleg most, hogy a bankok kártyahasználati díj címszóval jó pár forintot lenyúlnak mindenért.

Believe me, my heart is exceptionally pure. Pure evil to the core.

Daffit
A készpénzt kellene kivonni és ránevelni a magyarokat a bankkártya használatára. Rengeteget spórolnánk meg vele.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

pxxl
déjà vu...hiba van a mátrixban

All hail the double x!

Dzsini
persze, beszéltünk róla, hogy lesznek régebbi kérdések ismételve, de azt nem gondoltam, hogy két napon egymás után 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

még a gyulladásokkal, a köhögéssel, a hátfájással, a depresszióval és a sclerosis multiplexszel is
Dzsini
Ezekben elsõre az a szórakoztató, hogy "a rák"-ot úgy általában egy kalap alá veszik...

én már többféle gyógymódról is olvastam
a legutóbbi, ami meg is gyõzött az a kiszáradásos elmélet. hogy az emberek azért lesznek betegek és rákosak, mert nem fogyasztanak elegendõ vizet, és egy vízivó, sóevõ kúrával a rák gyógyítható
videobaby
tönkre vágnád a világbankot 😄

ressy14
1:1 minden valutához, lenne káosz rendesen 😄

Dum spiro, spero.

tigeroo
videobaby
mennyi lenne a valutapiacon az értéke? 😄

ressy14
a forintot is kivonnám a forgalomból, és bevezetnék egy új pénznemet, amit magamról neveznék el és én lennék rajta.

Dum spiro, spero.

Pluskast
Nagyon 😊 Bár hozzá tenném, hogy hozzánk képest még mindig jobban álnak az egyes állampolgárok anyagi értelemben.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

videobaby
mi nem vagyunk görögök, tuti ebbe is belebuknánk amilyen jól folynak itt a dolgok. szépen szervezett minden.

Dzsini
Mostméé? A görögök milyen jól jártak vele 😊

Pluskast
Isten ments! Ilyen gazdasági háttérrel nagyon rosszul járnánk vele.

videobaby
nem. nem zavar, hogy van.

Lacee86
Több a válás, az alkoholista, a cig...khm és a bûnözés. Szóval igen, jobban teljesít. <#eljen>

Lacee86
Nem biztos, h olyan irdatlanul jól járnánk vele... Bár tény, h ez a mértékû inflálódás megszûnne.

Pedig mindenhol ki van plakátolva, hogy "Magyarország jobban teljesít!" <#nezze>

★★★★★

tigeroo
<#nevetes2> hol vagyunk mi még attól
Szerintem nem a fizetõeszközzel van baj. Az, hogy kivonják vagy újat behoznak nem megoldás. Inkább picit megerõsíteni kellene a forintot.

Ki kéne vonni az összeset és helyette az eurót bevezetni.

★★★★★

chhaya
Anno nagyon örültem neki, amikor az 1-2 forintosok eltûntek, mert az tényleg nyûg volt. Az 5-ösök nem zavarnak, eszembe sem jutott eddig, hogy azokat is ki kellene vonni. (Bár jobb lenne, ha nem az aprótól szabadulnánk minden áron, hanem valahogy értéket kellene adni a pénznek...)

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

immovable
Leszarom.
Lacee86
Jó kérdés. De ezt a mait pl. az elõbb találtam ki.
Amúgy az 5 Ft-osokat simán kivonnám, semmi értelme. Mindenki csak szabadul tõle, senki nem veszi semmibe, a földrõl se veszi fel 100-ból 98 ember. Semmi értéke már sajnos.

Pluskast
Hm felfigyeltem egy érdekes jelenségre. Egy bizonyos torrent oldalon teljesen ugyan azok a kérdések jelennek meg mint itt. Vajon "ki lop kitõl"? 😊

HTS s3rg1nh00
"jó" ez így,másképp nem született volna egy olyan sorozat,mint a Breaking bad.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Mindig jót nevetek az ilyen "köztudott dolgokon".

morcosqtya
😄

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

cionista propaganda
chhaya
Hát ez az. 😞

Dzsini
Nemrég volt egy másik topicban is:

Kellemetlen igazságok - megnyugtató hazugságok.

chhaya
Fogalmam se nincsen. Az igazság elvileg jó dolog, gyakorlatilag fájdalmas. A tudatlanság elég kényelmes.