• QuippeR
    ezerszer elmondtam, hogy bunkóságnak tartom, hogy nem köszönte meg a nő, amiért nem ütötték el. velem soha nem történne ilyen, mert nem megyek át piroson, és nem vagyok bunkó másokkal. a nő az írása alapján amúgy sem tűnik túl intelligensnek, nem szimpatikus, és nem is őt védtem.

a joggal kapcsolatban nem azt mondtam, hogy milyen jó, hogy fel lehet jelenteni azokat, akik megmentették valakinek az életét. azt mondtam, hogy pofozkodni nem lehet, ez a TÖRVÉNY. azért ez a törvény, mert a társadalom ezt akarja. és a társadalom betartatja veled, akkor is, ha amúgy nagyon jó fej vagy, és mondjuk pont fél perce mentetted meg valakinek az életét. mert a társadalom erősebb nálad, és a céljai a tieid felett állnak. még akkor is, ha ez neked nem tetszik.

örülök, hogy abban egyetértünk, a pofon célja valójában lényegtelen.

továbbra is fenntartom, hogy ha bárkit, bármilyen körülmények között, bármilyen okkal megütsz az utcán, és én ott vagyok, akkor fel foglak jelenteni. nem hálátlanságból, nem azért mert megtehetem, hanem mert nekem egy erőszakmentes társadalom elérése fontos cél. az enyhítő körülményekkel meg foglalkozzon a bíróság, az ő dolguk eldönteni, hogy kinek van jogilag igaza, nem az egyszeri állampolgáré. (más értelemben meg mindig, mindenkinek van valamilyen szintű igaza, ebbe ne menjünk bele.)