A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha valamiben segíteni kell szívesen segítek és ezt tõlük is elvárhatom, ha én szorulok segítségre
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Otthon apáméknál a ház ilyen zöldövezetbe van, egyik oldal van egy nagy ház de nem lakik bent évek óta senki, másik oldalon öregek laknak meg azoknak a gyerekei, unokái, nagyon jó fejek, mindig adnak mindenféle gyümölcsöket, zöldségeket meg mi is szoktunk viszont, múltkor még sütit is sütöttek nekünk. Szembe egy kis kert van, egy fabódé áll rajta, nyáron szoktak kijönni emberek kertészkedni, de azok is mindig köszönnek.
★★★★★
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Hála isten ilyenkor befejezte.
Mellettünk lévõ parasztnak meg az a szokása, hogy nem tudja megvárni azt az 1 percet amíg leér a házból, õ a lakásból kilépve gyújtja meg a cigarettát, mert a lakás ne legyen már büdös, de a folyosó, meg a lift simán lehet, ahol egyébként tilos is dohányozni. De most mit veszekedjek vele, nem tudom egész nap nézni mit csinál, úgyis csinálni fogja hiába szólok, így nem foglalkozok vele.
Fateromnál volt egy nõ aki mindig a szemétledobóba járt cigizni, na õt viszont elég gonosz hangnemben elhajtottam a picsába, mert már lett kigyújtva a szemétledobó és nem szeretném, hogy leégjen az egész emelet, persze folytatta, meglehetõsen értetlen volt, aztán egy óvatlan pillanatában lefényképeztem és közöltem vele, hogy feljelentem, ettõl megijedt és azóta nem csinálja. Nem tudom egyébként lehet-e ilyenért feljelenteni, vagy mit lehet vele csinálni, csak blöfföltem, de bejött 😄
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
[/cserf][/fülünyúl]
az otthoniak meg vagy szintén vagy idióták
felsõ szomszédot konkrétan kétszer kértem meg kedvesen és finoman h ne bömböltesse reggel a buzeráns "zenéjét", mert egyesek pihenni akarnának. szavaim süket fülekre találtak, ezért megkértem még egyszer, kevésbé kedvesen, kicsit több csengõnyomással, hajnali 3-kor, belengetve még pár ilyen helyzet lehetõségét.
az is köszön, bár látom a gyûlöletet a szemében.
"The trees move. Do you not see it?"
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Mindig feszegetik a határokat, nem tisztelnek sem embert, sem istent.
Ahogy apám esetében is történt, elbeszélgetett velük, segített nekik, támogatta õket ... tisztességesnek "tûntek" (és nem az a csóró fajta) ... aztán durván meglopták és hátba támadták.
Na nem a szó átvitt értelmében, hanem szó szerint.
És hogy legyen egy kis comming out is: Bevallom, utóítéletes vagyok.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
azóta nem alszom sokat -.- 😄
az ottaniakat nem is ismertem, kicsi voltam.
itt mégrosszabb 😄
vagy 1 cigó, akivel régen jóban voltunk, aztán összevesztünk és megy a kölcsönös szopatás kb, a másik szomszéddal most békülõben vagyunk, a szembeszomszédba meg a kutyánk jár át, így kicsit bosszúsak, de jófejek.
Az egyikkel kezet fogok néha és köszönök, a szembeszomszédot csak anyumék ismerik, a másiknak meg nem köszönünk 😄
I met God. She's black
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
Felettunk lako gyokerrel nem igazan jovunk ki. Finoman fogalmazva: nem igazan tartja be a tarsashazi elet iratlan torvenyeit.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Megengedem, hogy a sportmotorom hangját hallgassa pár percig akár reggel, akár délután, akár este...ebbõl még nem volt gond, ám van egy rossz szokásom, azaz hangosan hallgatom a zenét olykor-olykor. Ezért már kihívta rám a rendõrséget (ami kb. 50 méterre van tõlem), csak nem volt ilyen egyszerûd a dolog, mivel a hangos zenétõl nem hallottam hogy csengettek a rendõrök.
Õ cserébe minden reggel, inkább hajnalban szépen kiáll a garázsból az autójával, az autó hangja egyenlõ a sírással, a kapcsolós felnyíló garázsajtó meg nyikorog mint a kurvaélet. Mellesleg vágja a fát, kopácsol, szerel, zúz, tör, dobál a kertjében.
Szóval kölcsönös a viszony.
Mindenki tudta, ismerte az alapszabályt, hogy nem b.szunk ki a másikkal, mert az legalább úgy ki tud bszni velünk.
Nem voltak basszushuszárok, sem fap-fap-fapapucsolók ... na jó, meg ott még parketták voltak letéve, nem ez az új szar laminált (parkettának nem nevezhetõ, full mûanyag felületû) képzõdmény.
Pesten, teljesen más a helyzet. Ennyi degenerált barmot rég láttam egy rakáson.
Kénytelen voltam felvenni ismét egyetemi idõkbõl rámragadt népnevelõi szerepkörömet. Éjfélig nyomatta a basszust? OK, én meg reggel 6-kor. No meg a fogom a szekrényt és azzal kopogok át is kissé ijesztõ lehetett a kis lázongó tininek.
A jószóból ugyebár semmit sem ért. Én meg azt nem értem, hogy hova tûntek a mindenért hõbörgõ nyugdíjasok?
Ezek már ilyen liberálnyugdíjasok ? Õk nem szólnak, szépen csendben tûrnek, vagy még titkon örülnek is neki, hogy nekik ugyan szar, de milyen szar lehet a másik szomszédnak, aki reggel munkába megy.
Szóval egyes szomszédokat ismerek, beszélgetünk, másoknak meg köszönni sem vagyok hajlandó. Na nem mintha õk köszönnének ...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
felsõszomszéd aranyos néni, de õ mindig kattogtatja a varrógépét (azt az nagy bõröndnagyságút)
a többit meg nem hallom tennivenni, leszarom
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Panelban meg a hülye picsa Kati nénit utáltam, a felsõ szomszédunkat. Az hajnali 4-5kor már magassarkúban rohangált otthon a járólapon. Ja és vagy 3x eláztatott miket -.-
All hail the double x!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
a másik oldalon simán bunkó a vén fasz. az anyjával él, mert nincs senki aki megmaradna mellette, mindezt kb 60 évesen
a harmadikat meg szívbaj nélkül agyonverném. egyszer úgyis átjön, akkor szó nélkül pofán baszom, az tuti.
szal ja megvagyunk 😊
All hail the double x!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A bevitelnél pedig nem a kalóriával, a cukormennyiséggel van a baj. Mint sokmindennél, gyógyszernél is, kis mennyiségben használ, nagy mennyiségben MÉREG (lásd kígyóméreg).
A hirtelen bevitt sok cukor INZULINCSÚCSOT eredményez.
A többi pedig, ahogy leírtam, hogy az inzulincsúcsok hogyan vezetnek inzulin rezisztenciához, és az továbbá inzulinfüggõ cukorbetegséghez.
Egyszerû ez ám, mint a faék.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Meg ilyen eseteket mondasz, hogy kómát okozhat... Bazmeg... Ez kb. az a szint, hogy azért veszélyes a nap, mert ha bebaszva alszol 12 órát a tûzõ napon, akkor frankón bajod lesz. Tudsz vízmérgezést is kapni, ha megiszol pár liter vizet, mégsem hallod sehonnan, hogy vizet aztán ne igyál! Azt tudod, hogy milyen mértékekrõl beszélsz? Nem attól lesz bajod, ha naponta megeszel pár gr rizst, vagy összetett szénhidrátot, hanem attól, ha a mekiben nyomatsz egy kaját, kólával, aztán elmész sütizni, este meg chips-et zabálsz a Columbo közben. Meg persze a reggelit hagyd ki, mert hát a kv cigi fontosabb, nem beszélve arról, hogy nem is mozogsz. --> Na EZ a veszélyes, nem az összetett szénhidrát.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
de egyébként hülyeséget mondtam azzal a mondattal valóban, szóval az agy az, aminek bár folyamatos a glükózszükséglete, mégsem rendelkezik tartalékkal, míg az izmoknak van saját glikogéntartaléka, összesen 100g körül. Így tehát az agy abszolút a vércukorra van utalva, ha az leesik, akkor jön az, hogy nem fog az agyad, elálmosodsz, szélsõséges esetben kómába esel. Szóval, ha a vércukorszint normális értéken tartása nem lenne lehetséges zsírsavakon és aminosavakon keresztüli glükózszintézissel, akkor pl. néhány napnyi böjt után kikapcsolna az agyad. Így tehát az izom saját tartalékának köszönhetõen hamarabb aludnál el ha a szénhidráthiány problémát okozna, mint hogy ne bírj tovább edzeni. de ez persze nem áll fenn.
kivéve néhány embernél: van egy olyan ritka genetikai betegség, amitõl szenvedõk képtelenek a glükoneogenezisre, így õk egy hosszabb éjszakai alvás során kómába esnek - idõközönként fel kell ébredniük, hogy magukhoz vegyenek egy kis szénhidrátot.
Minél mélyebbrõl jön, annál jobb. A felhasználása igen egyszerû ... meg kell inni <#nevetes1>#nevetes1>
Az egyszerû gyomorégéstõl (nincs az a gyógyszer, savlekötõ illetve savtermelés csökkentõ, ami hatásosabb lenne) a teljes szervezet savtalanításáig és mineralizálásáig sok mindenre használható.
Több sportoló (amatõr és profi) állította nekem, hogy ezt tankol, mert jobb az erõnléte, tovább bírja az edzést, ha ezt issza.
Nem, azért veszélyes, mert cukros leszel tõle, ha sokat eszel belõle.
Amit megeszel, lebontódik és bekerül a véráramba. Ha sok a szénhidrát-cukor benne, akkor megemeli a vércukorszinted.
Namármost a túl magas vércukorszint ugyebár kómát, akár halált is okozhat, tehát a szervezeted (mely okosabb mint te), rögtön nekilát a cukor lebontásához, felhasználásához. Na ehhez a hasnyálmirigyedben lévõ sejtek inzulint kezdenek termelni. Minél több a cukor a véredben, annál többet.
Csakhogy a sejtjeid egy idõ után már nem reagálnak úgy az inzulinra, kevésbé veszik fel vele a cukrot, rezisztensek, ellenállóak lesznek (2-es típusú diabéteszes leszel).
Megint van egy nagy cukrászdai meneted, jól bezabálsz, ugrik a vércukorszinted ... és már nem elég 20-30-ig felnyomnia a szervezetednek az inzulin értékét (hogy a tizenXre felugrott cukrod 8-10 alá tornássza), már 2-400-ra kell, hogy a cukorszintet a tolerálható alatt tartsa (magyarán hogy ne murdereld meg magad egy nagy édesség zabálással)
Namármost a 10-20x-os inzulin túltermeléshez egy kissé meg kell hajtani magukat azoknak a sejteknek, amik a megterhelés hatására bizony sorra kimúlnak.
Mondjuk idõvel megölöd a sejtek felét. A megmaradt fél már nem 10-20x, hanem 20-40x-es túltermelésre lesz serkentve, amitõl még többen kimúlnak.
Míg végül már nem marad elég. Na ekkor már szúrnod kell magadba az inzulint, hogy ne pusztulj bele a kajálásba (1-es típusú diabétesz).
Most gondolj bele, ha már a kisgyereket is nyomod tele cukorral, mennyi idõs lesz, mire kialakul nála a 2, majd 1-es cukorbetegség ?
"Cukrosnak rossz valóban, de az emberiség túlnyomó része nem cukros, szóval ne õket vegyük alapul, hogy mi egészséges, és mi nem."
Az emberiség nyugati része tart a cukorbetegség felé. Sose látott méreteket ölt. És igen, összefüggés van az elhízás és a cukorbetegség között. Felborul az inzulin-ösztrogén-pajzsmirigy trió egyensúlya. Az országban van talán 3 endokrinológus, aki ért ehhez mellesleg.
Ez utóbbival vitatkoznék, ugyanis még egy van, az izom.
Nagyobb erõfeszítésre (sport) közvetlenül, inzulin felhasználása nélkül képes kivenni a vérbõl a cukrot és felhasználni, csökkentve ezzel a vércukorszintet (úgy, hogy nem szükséges hozzá megemelni az inzulint).
Inzulin rezisztensek számára ezért is különösen fontos a rendszeres mozgás ... illetve rendszeres étkezés utáni mozgással és fogyással így gyógyítható az inzulin rezisztencia (+kecskeruta)
egyelõre nem élek olyan életmódot, hogy ezt toljam, szóval nem tudok neked ilyet összeállítani, de mint mondtam, a környezetemben van egy sportoló, aki ezt éli, majd esetleg megkérdezem, hogy mit eszik és mennyit. annyit tudok egyelõre, hogy sokat szalonnázik, és sok párolt zöldséget tol.
a kulcs természetesen a testmozgás 😄 ha rendszeresen edzel, a zsírbeviteleddel nem nyúlhatsz mellé. nekem az edzõm csinálja a paleót, és nem panaszkodik, hogy szénhidrát nélkül ne tudna pörögni két órán keresztül
sõt, jobb kondiban van mint bármelyikünk, és kevesebb a testzsírja úgy értékelem.
Na, és akkor energia, mert hát lehet ugye fehérjébõl is fedezni. Vunderbár. Számoljunk. Egy kg csirkemell 1.490 Ft, ami tartalmaz 240 g fehérjét = 4.1 ckal * 240 = 984 kcal. Tehát 1 kg csirkénél vagyunk, és nincs még 1.000 kcal sem. Hogyan tovább, mennyi szalonnát kéne még bevágnom mellé?