• tigeroo
    mitől számít valaki felnőtt embernek? nagykorú lehet ha jogilag eléri a 18at
    lehet hogy felnőttnek gondolod de alapvető nevelést pár dologból nem kapott (pl. elnézve néha pár nyilvános wc mocskát), amivel egy jól nevelt gyermek már rendelkezik? vagy attól felnőtt mert saját egzisztenciája és fizetése van?

tipikusan olyan gondolkodás hogy az idősebbeket tisztelni kell. a tisztelet szerintem ettől független dolog (persze alapvető tiszteletet mindenkinek adok, akörül +- szórodhat utólag a dolog)

nevelni rohadtul nem kell senkit szerintem, mert úgyis leszarják, azért élnek így mert megtehetik, nekik ez a jó, megszokott, kényelmes (hogy pl. index nélkül kanyarodnak) szimplán kerülni kell az ilyeneket vagy eltakarítani a társadalomból (SQJ után szabadon)

ez az dolog sem a nevelésről szólt, egyszerűen a helyzet + a két delikvens flegmasága után feszültséglevezető pofon elcsattant, ügy is csak szimplán arról szól hogy a közfelháborodásnak eleget tettek a kirugatásával. én figyelmeztetést adtam volna a sofőrnek, mert a helyzetet megoldotta mint szakember a tudásához mérten a legjobban mint sofőr, de miután leszállt beszélni velük... mint ember húzták fel és ott hibázott. mondjuk a nő meg feljelentgetés helyett inkább elbattyoghatott volna mert egy normális ember nem teszi ki magát, másokat, az épp méhében lévő gyerekét ilyen veszélynek ekkora figyelmetlenség miatt.

ennyi erővel őt is belehetett volna vinni gondatlan veszélyeztetés miatt, hisz a "jobbranézésével" majdnem megölte a gyermekét is...

tipikusan a felelősség elhárítása ("vállvonás, énnemtoom mi vót" - mint egy gyerek)

a mások életéhez tiszteletlenül hozzáállás (mert végülis a buszsofőr megélhetését, évek munkáját, és a jövőjét elvágta, akármilyen gonosz jótevő volt), na ezek alapján ő nem egy felnőtt gondolkodású ember.

bezzeg aki a vakvezető kutyát zárta oda a villamosajtóhoz ő figyelmeztetést kapott (mert abból nemvolt ekkora közfelháborodás, meg amúgyis itt miaz hogy nőt pofoz fel, ez több emberrel megeshet mint a vakvezetés...)

szóval valahogy nincs egyensúlyban a sofőr tette és a következmények, de sajnos az élet ilyen, engem csak ez bánt...