• Molnibalage
    Én bringával egyszer egy kisgyereket félig elcsaptam. Holtérből teljes gőzzel tekert ki elém, mikor tekertem a lakótelep belső útján. A mákja az volt, hogy lassan mentem, mert az ilyen helyzetekre felkészülve nem száguldozok és nélkül. Kétszeresen mákja volt, mert a bringám első kereke a vázába úgy akadt be, hogy a lábát nem nyomta oda, viszont úgy beépkelődött, hogy én áfordultam a saját bringám felett és a betonon landoltam. A srác megijedt, még azt sem tudtm megkérdezni, hogy minden OK. Mire feltápászkodtam - azért fájt az esés - adiggra kiszedte a bringát ls eltépett a messzeségbe. Bazdmegoltam, mert mi van, ha a kiscsákónak mégis baja van, akkor meg a végén engem vettek volna elő, szemtanú meg nem volt...

A bringát meg vihettem haza vállon, mert kb. 5 cm-es kitérésű 8-asba deformálódott az első kerék. Amíg fel nem akartam szállni a bringára fel sem tűnt, hogy ennyire durván hatott a bringára az eset. Ekkor méginkább tudatosult bennem, hogy a kissrácnak mekkora mákja volt. Van pár olyan autós, aki ott már ~30-as tempóval megy. Ha autó jött volna és nem én, akkor a kölköt kivasalja, mint egy bogarat...