• mrzed001
    Nem tudom, lehet én vagyok tudatlan, vagy csak rossz a PR-juk, de nem hallani híreket róla hogy ilyen meg olyan eseményre ennyi száz-ezres létszámban kerültek bevetésre, és ilyen meg olyan nagy mentőtettet hajtottak végre (kutyás és speciális mentők természetesen kivétel, ők profik).
    Arról a bizonyos "köthető", meg "tiltott" szervezetről meg igen.
    A gátakon is őket látom minden évben. Pl ahol voltam, egy 4 km-es szakaszon cigánysort védtek, kemény munkával, szervezetten. Csak ott azon a szakaszon 40-50-en. A cigányok az udvarukról nézték, ahogy a házaik megmentéséért küzdenek a magyarok.
    Egy nem fogott lapátot se, pedig magyarból dolgozott ott idősebb nő, és gyerek is. Aztán estére is maradtak. Akkor meg védeni kellett a gátakat, mert a megvédettek szemet vetettek a beépített zsákokra (nem vicc)
    A szervezetek tagjai között persze gondolom vannak átfedések is.
    Itt a hónál is olvastam valahol (egyes jelenlévők leírása alapján), hogy másnap küldtek ki pár katasztrófavédelmest. Na azok is inkább csak akadályoztak, mint segítettek.
    Úgy mellesleg, te tudod, hogy közülük hánynak van 3-as aktája, volt nemzetvédelmis, párttag, vezető beosztású átkosban, vagy előző kormányokhoz köthető, esetleg "ejtőernyős" (na nem a kishonvéd fajta) ?
    Szóval szerintem túl könnyen "címkéznek" egyesek.