• BaliBoy
    El vagytok tévedve!

Egyrészt: én tökéletesen tudom ezeket a térképeket értelmezni. Ha valamire nagyon kíváncsi vagyok akkor minimum erre az oldalra látogatok el az időkép mellett... Met Office

Másodszor: Attól, hogy látsz egy csapadék térképet még nem tudod meghatározni, hogy egészen pontosan, például az M1-es autópályán mondjuk a 60 és 90 km közötti, továbbá a 150 és mondjuk a 190 km közötti szakaszon milyen körülmények lesznek és, hogy a pálya egészére milyen hatással lesznek. (hó fog-e esni vagy havas eső vagy esetleg ónos szitálás vagy éppen ezeken a szakaszokon semmi...)
    És azért nem fogod tudni meghatározni mert: nem vagy szakértő (meteorológus), nincsenek olyan részletes térképeid, ráadásként még a egy csapadék térkép mellett minimum kell egy légnyomás és hőmérséklet térkép és az ezek PONTOS értelmezéséhez szükséges TUDÁS.

És még egy utolsó gondolat. Egy 60 éves hölgy aki annyit ért a nethez, hogy megtudja nézni a kis villogó borítékot a bal felső sarokban az nem fog egy stilizált térképről túl sok információt magába szívni csak legfeljebb annyit, hogy haza fele menet felhős lesz az ég. És egy Autópálya kezelőnek egy katasztrófa védelemnek mindig az ilyen emberekre KÖTELEZŐ felkészülnie és mindent megtenni az emeberek biztonságának érdekében.

Szóval szálljatok le a magas lóról! Nem lehet - még ha akarna akkor sem - mindenki olyan tájékozott mint Ti/Mi - a netes társadalom.