• tigeroo
    de azis igaz hogy már megtehetjük.

én lennék inkább olyan "kevésbé művelt" mint egy átlag 'MURICAN
    kit érdekelne ha élhetnék olyan életszínvonalon mint az átlag ott (jó, tudom, csakafilmekben van ilyen gazdagság, vannak ugyanúgy szegények stb.)

#106943: ez sem mértékadó szerintem, mert egy generációval ezelőtt mi volt a szórakozás mondjuk esős napon amikor bennt kellett ücsörögni? volt 1-2 adó ami sugárzott a tv-ben, meg a könyvolvasás, nem? ma már ez kicsit háttérbe szorult a rengeteg csatorna, internet miatt szerintem.

(hogy ez jó vagy nemjó... de én úgygondolom hogy a mai ember és főleg a mostani gyerekek kiskoruk óta annyi információt kapnak a pofájukba nap, mint nap mint még ember eddig soha*, szóval ezt a sok inputot nem is lehetne olyan mélységben feldolgozni, egyszerűen nem bírná az agy, ha belegondolsz már az a tény is hogy egy egyszerű egységnyi adatért nem a könyvtárba kell elsétálnod ami fél órára van jó esedben, hanem fél perc alatt beírod wikipédián)

talán ezért van az hogy nagyapám ami verset megtanítottak neki általános iskolában azt 70 éves korában is fújta, de amit a szomszéd pistikének tanítanak heti 10 verset a következő héten már nemis emlékszik a címükre sem.

*és az már megint más kérdés hogy ezek mennyire felesleges információk