Értem amit mondasz, csak én ezt azért nem tartom zenélésnek illetve zenésznek a művelőjét, mert kész anyaggal dolgozik és azokon igazából a szoros értelemben vett zenei módosítást nem végez, illetve nem komponál bele semmit hangonként. Vannak _kész_ dalok, sample-k, layer-ek, amiket tempóban egymásra igazít, néhány spéci effektet rányom, tekergeti, torzítja stb. De akkor is kész dolgokkal machinál, nem igazi zenélés. Persze egyértelmű, hogy ezt is tudni kell jól csinálni, de attól még nem lesz zenész szerintem. Ahogy attól sem lesz valaki grafikus, hogy photoshopban kész képeket vagdos egymásra (montázsol), míg magukat a képeket mondjuk más rajzolta meg.
Hogy kicsit szemléltessem a nézőpontom, voltak korábban a neten olyan zenélő flash játékok, ahol több előre felvett zenei sample volt, külön a ritmus, basszus, ütősök, kíséretek, vokál, dallam, mindegyiken belül több előre elkészített loop, amiből bárki összekattintott tetszőleges zenét. De ettől mégsem lett senki zenész és tanult meg zenélni.