• assdf
    mindig ez a linux vs windows vita...
    ez a teszt egy marhaság volt. Persze igaza van annak hogy mindig az ember a leggyengébb láncszem. De akkor sem igazi feltörés az amikor egy 3rdparty bugos szoftverrel a usert ráveszem hogy nézzen meg egy előre preparált oldalt.
    Hogy egy másik példát mondjak, ha én bekopog valahová, a tulaj kinyitja az ajtót, én meg bemegyek a lakásba, az akkor sem minősül az ajtó feltörésének ha a fejem tetejére állok...

én majd akkor olvasgatok szivesen ilyen teszteket, ha az lesz benne hogy fogtak egy windows szerver 2003-at rendesen felpatchelve beállítva, isa-val együtt, meg egy hasonló linuxos szervert, aztán ezeket távolról mindenféle user interakció nélkül sikerült feltörni a 0-ról indulva (tehát nem agyontelepitve mindenféle bugos szofvterrel, meg kikapcsolva minden biztonsági funkciot). Gyanitom hogy a fennti hires neves hackerek mind elvéreznének ezen a teszten, akkor is ha 3 hetük van rá. És minő meglepő dolog, nem is nagyon olvasni olyat hogy hasonló körülmények között sikerült volna feltörni őket ilyen teszteken, legyen az linux szerver vagy windows szerver.

Minden más csak körités, meg felfújt hiradás, ennyi erővel azt is hozhatná az sg főlapon hogy a függetlenség napjában sikerült egy idegen ürhajóra ismeret számitógépére virust irni és "feltölteni" rá total commanderrel, és ezzel kikapcsolni a hajó pajzsát... mindezt 2 óra alatt természetesen...