• Csaba42
    "Tvtuner? Ki használ olyat?"
    Azért, mert te nem használsz ilyet, még más használhat. Kapásból 5 embert ismerek, aki foglalkozik ezzel a témával, és mindegyiknek van TVtunnere, a vga-ra nem adnak.

"Jó fos scannered és nyomtatód lehet. Nekem hp-van. Egyből felismeri a linux, és rögtön használható. Vinen fél óra telepítgetés kell ehhez."
    Jó fos lehet akkor a nyomtatód, s vele együtt a drivere is. Amit nyomtatót eddig láttam, annak vagy 1 perc alatt feltelepült a drivere, vagy nem kellett hozzá.

"Vindóz csinál ilyet, már gyűjtögetem a shotokat, és videokat a vindóz fantasztikus grafikus felületének hibáiból, amiből sokszor reset lesz, mert vakon(szétfagyott 20 ablakból darabokban befagyott ablak látványával) nem lehet újraindítani."
    Tehát direktbe rongálod a Windowst, ami nem egyenlő azzal, ha normálisan használod. Ne félj, a Linuxot is ki lehet nyírni direktbe. Amúgy elég érdekfeszítő az előadásod, de nekem már vagy ~2004 óta nem fagyott szét semmilyen alkalmazás úgy, hogy gazba vágta volna az oprendszert, simán be lehetett őket zárni. A Vista alatt a CTRL+ALT+DEL pedig a tökre fagyott progit (pl. Mechwarrior 3 tud úgy kifagyni, hogy egér nem használható, az ALT+TAb és a START gomb sem segít) is simán eldobja a háttérbe, s lehet babrálni ismét a Winben. Viszont Linux gyilkolta már meg a partíciómat úgy, hogy csak a format segített (semmilyen fixálás nem hozott gyógyírt).

"Hát úgy körülbelül 6 órát. Fapados, 0 tudású, bugos."
    Áruld el, milyen bugba futottál bele, és miért 0 tudású? Mi hiányzik belőle? Mert én már vagy 5 éve használom a Studiot, és egyre jobb. Eddig csak egy hibával találkoztam (nyilván az én hibámból), méghozzá a VS6-ban. Ja, és milyennek kéne lennie, hogy ne legyen "fapados"?

"Egyszer elkezdték használni, nehéz lenne áttérni normális api-ra, ezért maradjon a dx, ami ugye csak vindózon van."
    És szerinted miért a DX-et kezdték el használni, miért nem az OpenGL-t? Ha már az is van Win alatt, bármikor áttérhetett volna mindenki rá, ha olyan überfaxább lenne a Dx-től. Ha jól tudom, lassan már csak John Carmack marad meg rajta, aki Winre fejleszt játékokat, pedig van alternatíva.

"de tuti van rájuk is alternatíva"
    Tutira senki sem ad. Vagy van, vagy nincs, de az végképp elfogadhatatlan, hogy "valahol tuti van, de az is lehet, hogy nincs". Ennyi erővel mondhatnám, hoyg tutira van DxEmu Linuxra, vagy hogy tutira van feltörhetetlen OpRendszer, csak még a spájzban pihen.

"Vindózon directx, ilyen-olyan driver, imádkozás hogy működjön is, egy rakás felhasználói program hogy használható legyen, stb."
    Nálam ez úgy megy, hogy Windows telepítés (fél óra max, ki lehet bírni), driverek, szükséges "előcuccok", progik, játékok, és minden működik; semmi rinya meg imádkozás nem kell. Működik, és úgyis tudom, hogy működni is fog. Kész.