201
  • ivjoe
    :DDDDD
  • ivjoe
    Érezd a különbséget! Általában linuxot használok, igaz, most ezt az utóbbi két hónapra a munkám miatt nem merném mondani, de tény, hogy gyorsabb, mind telepítéskor, mind mindennapos használatkor. :)

Amúgy Vista+Aero meglepő módon gyorsabb volt, mint vártam, aztán rájöttem, hogy nem az, csak közben animál, így minden lassabban történik meg, nem érzed, hogy mennyit is vártál valamire, főleg, ha az UAC állandóan felugrál. :)
    Mondjuk összehasonlítási alapom nem nagyon van, mivel linuxon a
    compizt még sosem próbáltam. :)
  • Csaba42
    Na, én megyek órára, további jó észérvekkel történő vitatkozást kívánok!
  • Polemius
    Sanyix:

Megkérdezhetem, hány alkalommal adtál le nyomdának kész anyagot? Rendes kiadványt, egalizálva, szépen a szöveg szélét a tükörhöz igazítva rendesen (optikailag! elválasztások, írásjelek!), ligatúrálkkal, normális fontkezeléssel )valódi kiskapitális, kurzív, bold betűkkel)? A vágás, hajtogatás figyelembefételével? Nyomdai színekkel?
  • Csaba42
    "Újra lett indítva a gép, be lett dugva még egy vinyó, és paff nem látta a hálózatot onnan kezdve."
    Innen megmondom: egyértelmű, hogy a Windows hibája az egész! Tök mindegy, mi volt a hiba tényleges oka, az csak és kizárólag a Vindózból származott.
  • ivjoe
    Hát, akkor se sértődnék meg, ha az kellene használnom. :)
  • Csaba42
    "LASSÚNAK érezte"
    Nálunk a linuxosok OpRendszer 2-n (csak Linux :)) szinte vérre mentek abban a kérdésben, hogy a KDE-nek több memória és jobb proc kell-e, mint a GNOME-nak (ebben azért többségben egyetértettek), és ha igen, akkor mennyivel (na, ez volt a legkényesebb pont). :) Én meg csak hallgattam őket, s azon gondolkoztam, hogy ha benyögném a levegőbe, hogy Luna/Aero, akkor szinte bomba robbanna a teremben. :)
  • Csaba42
    Ecplise-ben is tanították a fősulin a Java-t, de az én tanárom a NetBeans-re esküdött, így azt kellett használni; szal nem volt hozzá szerencsém, pedig sok jót hallottam róla. :(
  • Csaba42
    "[...],hogy ő már 3 büntetőpontot kapott volna politizálásért, én meg erre írtam, hogy nem nekem van az aláírásomba politikai oldal."
    Pont ezt mondom én is: ha "mást" írnék be pl. aláírásnak, mint ami most van nekem (nyilván látod az illető aláírását), már a Földről is száműznének. :) Érdekes a moderálás az SG-n, kb. mint egy olyan ember, aki azt hallja meg, amit akar. Ezért írtam Neked, hogy ne firtasd, miért törölték a hsz-ed, biztos meg volt a moderátor oka rá. Hogy az nyomós-e, vagy személyes, az már más kérdés, én nem olvastam - addigra már törölték. :(
  • ivjoe
    Akkor sajnos magad sem tudod, hogy mit írsz le és buta vagy? :CCC

"De egyelőre a akár a gimp, blender, vagy bármelyik képeditáló progi eléggé le van maradva."
  • sirpalee
    Én kb 2 év intenzív használat óta nem találtam benne bugot. Illetve egy kellemetlenség 2005 alatt, hogy az sp1 telepítője egy régi athlonos gépen 512 rammal 5 óráig települt :) . Mondjuk ez egy újabb gépen kb 25 percre lecsökkent, bár ez az 5 óra a ram elfogyásának tudható be.

Ami a legjobb a 2008-ban hogy rájöttek, meg kell erősíteni a c++ fejlesztői részét, és arra fognak most nagyon ráhajtani :) . Megjött az eszük szerencsére.
  • ivjoe
    Eclipse. :)
    Őt imádom, VS-t ki nem állhatom. :C
  • ivjoe
    Ez nem igaz, a KEZDŐ, felhasználó számára, aki még nem látott számítógépet, a linux az egyszerűbb, volt már rá példa nem is egy:
    Nagymama, net+gép, fia tett fel rá neki Ubuntut. Használta, szerette, kényelmes volt, stb. Jött a kisunoka, aki persze "okosabb" volt feltett rá egy xp-t. Nagymam kényelmetlennek, bonyolultnak, LASSÚNAK érezte, hamarosan visszakerült a Linux. :)
  • Csaba42
    "Tvtuner? Ki használ olyat?"
    Azért, mert te nem használsz ilyet, még más használhat. Kapásból 5 embert ismerek, aki foglalkozik ezzel a témával, és mindegyiknek van TVtunnere, a vga-ra nem adnak.

"Jó fos scannered és nyomtatód lehet. Nekem hp-van. Egyből felismeri a linux, és rögtön használható. Vinen fél óra telepítgetés kell ehhez."
    Jó fos lehet akkor a nyomtatód, s vele együtt a drivere is. Amit nyomtatót eddig láttam, annak vagy 1 perc alatt feltelepült a drivere, vagy nem kellett hozzá.

"Vindóz csinál ilyet, már gyűjtögetem a shotokat, és videokat a vindóz fantasztikus grafikus felületének hibáiból, amiből sokszor reset lesz, mert vakon(szétfagyott 20 ablakból darabokban befagyott ablak látványával) nem lehet újraindítani."
    Tehát direktbe rongálod a Windowst, ami nem egyenlő azzal, ha normálisan használod. Ne félj, a Linuxot is ki lehet nyírni direktbe. Amúgy elég érdekfeszítő az előadásod, de nekem már vagy ~2004 óta nem fagyott szét semmilyen alkalmazás úgy, hogy gazba vágta volna az oprendszert, simán be lehetett őket zárni. A Vista alatt a CTRL+ALT+DEL pedig a tökre fagyott progit (pl. Mechwarrior 3 tud úgy kifagyni, hogy egér nem használható, az ALT+TAb és a START gomb sem segít) is simán eldobja a háttérbe, s lehet babrálni ismét a Winben. Viszont Linux gyilkolta már meg a partíciómat úgy, hogy csak a format segített (semmilyen fixálás nem hozott gyógyírt).

"Hát úgy körülbelül 6 órát. Fapados, 0 tudású, bugos."
    Áruld el, milyen bugba futottál bele, és miért 0 tudású? Mi hiányzik belőle? Mert én már vagy 5 éve használom a Studiot, és egyre jobb. Eddig csak egy hibával találkoztam (nyilván az én hibámból), méghozzá a VS6-ban. Ja, és milyennek kéne lennie, hogy ne legyen "fapados"?

"Egyszer elkezdték használni, nehéz lenne áttérni normális api-ra, ezért maradjon a dx, ami ugye csak vindózon van."
    És szerinted miért a DX-et kezdték el használni, miért nem az OpenGL-t? Ha már az is van Win alatt, bármikor áttérhetett volna mindenki rá, ha olyan überfaxább lenne a Dx-től. Ha jól tudom, lassan már csak John Carmack marad meg rajta, aki Winre fejleszt játékokat, pedig van alternatíva.

"de tuti van rájuk is alternatíva"
    Tutira senki sem ad. Vagy van, vagy nincs, de az végképp elfogadhatatlan, hogy "valahol tuti van, de az is lehet, hogy nincs". Ennyi erővel mondhatnám, hoyg tutira van DxEmu Linuxra, vagy hogy tutira van feltörhetetlen OpRendszer, csak még a spájzban pihen.

"Vindózon directx, ilyen-olyan driver, imádkozás hogy működjön is, egy rakás felhasználói program hogy használható legyen, stb."
    Nálam ez úgy megy, hogy Windows telepítés (fél óra max, ki lehet bírni), driverek, szükséges "előcuccok", progik, játékok, és minden működik; semmi rinya meg imádkozás nem kell. Működik, és úgyis tudom, hogy működni is fog. Kész.
  • sirpalee
    Ha olvastad volna a ZBrush-ra hoztam fel alternatívaként. (régen BBrushnak hívták ezt a funkciót, most már beépített a blenderbe)

Amúgy a Blendert szeretem, polygon modellezésre nagyon jó, és van benne pár nagyon hasznos funkció, viszont közel sem annyira konfigurálható és használható mint pl. a Maya. Na annak a plugin rendszerével elég nehéz felvenni a harcot :), talán csak a Houdini képes rá. Mondjuk maya van linux alá is :) .

Ja ha már ennyi linux guru van itt megmondhatná valaki hogy miért van Ubuntu alatt az, hogy feltelepítettem, beconfigoltam rendesen, belőttem egy quadrora több monitorra, shake is tökéletesen működött. Majd beállítottam a hálózat elérést egy wines szerverre, megosztott mappákra, tökéletesen működött. Újra lett indítva a gép, be lett dugva még egy vinyó, és paff nem látta a hálózatot onnan kezdve.
  • homeless
    Írtam egy hozzászólást Greygreynek, amire válaszolt Csaba, hogy ő már 3 büntetőpontot kapott volna politizálásért, én meg erre írtam, hogy nem nekem van az aláírásomba politikai oldal.
  • A1274815
    "azért ha van kedved ird már le, melyik fejlesztő rendszert gondolnád nyagságrendekkel kényelmesebb és nagyobb tudásúnak mint a vs2008, ..."

Ezt én is várom. De addig is teszek egy hipotézist a még fapadosabb: Eclipce.
  • A1274815
    "Hát úgy körülbelül 6 órát. Fapados, 0 tudású, bugos."

Gondolom ez a 6 óra alatt marhára megismerted a debugolási lehetősésgét, az SQL szerverrel való integráltságát. A .NET-es fejlesztői környezett.

Vagy talán a nem Labview típusú "be kell írni kézzel a C/C++/C#/VB/J#, stb kódot"-tal van bajod?

Az MFC, .NET, ASP.NET GUI szerkesztőjét is gondolom jól kiismerhetted.

Már vagy 3 hónapja használom a munka helyemen és eddig max grafikai bug-ot láttam benne, de semmi mást.
  • ivjoe
    A blender mióta képeditáló program? :DDDD
  • A1274815
    Bocsi a kötöszködésért, de itt van Csaba42 aláírása: "Kit érdekel, milyen gépem van? :("

Itt hol is van politikai oldalra utalás. Gerygray aláírása már tartalmaz ilyet, de nem neki írtad, még indirekten sem utaltál rá.
  • homeless
    Azért nem kell átesni a ló túloldalára. Van több olyan scanner meg webkamera amiket vagy nem ismer fel rögtön a linux vagy egyáltalán nem támogatja. De aki linuxot használ az mielőtt vesz valami eszközt mindig utána néz annak, hogy a linux támogatja e. Nem nagy utánajárás, kb mintha neten megnézném az árakat mielőtt veszek valamit. Ez hozzá tartozik a linuxozáshoz.
  • Kheller
    bocsi, de miután kijelentetted, hogy a visual studio 2008 fapados és 0 tudású, inkább nem vitatkozok veled, csak röhögök tovább :)))

azért ha van kedved ird már le, melyik fejlesztő rendszert gondolnád nyagságrendekkel kényelmesebb és nagyobb tudásúnak mint a vs2008, hagy röhögjünk még, látom, hogy nagy tapasztalattal rendelkezel ebben a témában is :)))
  • homeless
    "Érdekes, ha én írtam volna be ugyanezt, csak O.V.-vel, akkor biztos kaptam volna ajándékba 3 felkiáltójelet."
    Nem én hírdetek belpolotikával foglalkozó oldalt az aláírásomba.
  • Sanyix
    Persze elhanyagolható piac az a pármillió háztartás ahol vindózt használnak az említett dolgok miatt. Ha elhanyagolható akkor vajon miért ragaszkodik hozzá az m$ annyira? Mert talán attól függenek?
  • Sanyix
    Hát úgy körülbelül 6 órát. Fapados, 0 tudású, bugos.
  • Kheller
    "Az vindózt-t a játékok tartják életben"

te nem kicsit vagy eltévedve, a játékok elhanyagolható piacot tesznek ki a vállalati piac (szerver+kliens) mellett.
  • Sanyix
    Jó fos scannered és nyomtatód lehet. Nekem hp-van. Egyből felismeri a linux, és rögtön használható. Vinen fél óra telepítgetés kell ehhez. Office fájlok írása olvasása? Már miért és kéne írni? Én oo-ban megírom, pdf-ben lementem, és mindenki meg tudja nézni, ráadásul szép is. Olvasni is tudja az ofisz fájlokat.
    Msn pluginok, hát ez lol az hiányozna ami 2 perc ökörködésig szórakoztató aztán mindenki megunja?

Beépülő scriptek? Mibe épülnek be?
    Zajos hang? Talán el kéne némítani a mikrofont és a nem használt bemeneteket, amit mellesleg vindózon is meg kell tenni ugyanígy...
    Webkamera? Azt hogy sikerült nemműködésre bírni? Nekem még a webkamera alfunkciójú digitális fényképezőgéppel is ment.
    Tvtuner? Ki használ olyat? És ki az aki tényleg használ? Mert ilyenkor mindig odaírják, de ennyire azért nem elterjedt a tvtuner. Szóval szerintem ez ilyen hallottam valakitől hogy nemműködik, ezért énis odaírom dolog.
  • Sanyix
    Gratulálok a cimbidnek, olyat csinált, ami valószínűleg nem sikerült még senkinek...
    Vindóz csinál ilyet, már gyűjtögetem a shotokat, és videokat a vindóz fantasztikus grafikus felületének hibáiból, amiből sokszor reset lesz, mert vakon(szétfagyott 20 ablakból darabokban befagyott ablak látványával) nem lehet újraindítani.

Miért nem használja sok ember a linuxot? Mert az m$ így akarja, és a sok pénzzel, és a monopolhelyzetével el is éri. Na és az ász a directx. Egyszer elkezdték használni, nehéz lenne áttérni normális api-ra, ezért maradjon a dx, ami ugye csak vindózon van. Az vindózt-t a játékok tartják életben, és ezt az m$ is tudja, ezért létezik az xbox is.
  • LMNO
    Ez igen értelmes hsz volt, kiváncsi lennék hány órát (percet?) használtad (próbálgattad) a studio-t
  • Sanyix
    De tudja. Csak keresni kell. PS alternatíváit használom, ps-t ritkán. A többit nem, de tuti van rájuk is alternatíva, csak hát ugye 1 gomb 2 milliméterrel odébb van.
  • Sanyix
    "Bocs, de nekem ez nem életcél. Ha van egy kis felesleges időm, nem fogok linuxot babrálni, inkább elmegyek motorozni vagy elviszem az asszonyt Párizsba."

Haggyadmá, a jól bevált hülyeség megint jön. Linuxon kevésbé kell babrálni hogy elérj valamit... Én felrakok egy ubuntut, (10 perc), fel rá egy fglrx-et, 2 perc, meg még egy mplayert talán 10 sec, és minden van ami kell rá. Vindózon directx, ilyen-olyan driver, imádkozás hogy működjön is, egy rakás felhasználói program hogy használható legyen, stb. A jólbevált "linuxal babrálni kell" hülyeséget el is felejtheted mert nem igaz, inkább a vindózra igaz, csak ott ugye a legtöbb hibának az okát sem lehet kideríteni.
  • Kheller
    linuxra meg NEM volt lyukas flash plugin
  • Kheller
    egyetértünk, oprendszer szinten semmilyen hiba nem történt. futatott egy user szintű alkalmazást, ami lyukas volt és ez a 3rd party alkalmazás elfogadott a távoli usertől egy olyan parancsot, amit nem lett volna szabad elfogadnia. A vista megnézte van-e jogosultsága a user szerintű processznek a file olvasására, volt. Ennyi történt, aki itt hibázott az az adobe.
    A 3 rendszerben annyi volt a különbség, hogy a mac-en a gyári szoftver is lyukas volt, igy telepités után azonnal felnyomható volt, a vista-ára ms-tól független lyukas szoftvert kellett felrakni, hogy sebezhető legyen, a linuxra meg volt lyukas flash plugin. (van is elég gondjuk a flash-el, de mindegy)
    Oprendszer szinten itt csak egy valami hasalt el, az pedig a mac.
  • A1274815
    Sőt tovább megyek, akkor nem kené dobálozni az Ubuntu SUDO-s megoldásával sem, mert arra sem lett volna szükség a "töréshez".
  • A1274815
    Akkor meg senkise mondja azt, hogy az UAC így meg úgy kijátszották Vista-n ha nem történt meg.
  • Polemius
    Sanyix:

Lassan írom, hogy te is megértsd:
    Nem tudja. Nem máshol van benne, hanem nincsen sehol benne. Nem tudja.
    Amúgy az sem lenne megoldás, ha minden benne lenne, de 25 kattintással, meg 3 sor begépeléssel lehetne elérni ugyanazt, amit a másikban 1 kattintással.

Gondolom te vi-t használsz szövegszerkesztőnek.
    Gondolom az a véleményed, hogy az is tud mindent, csak másképp működik, és aki Office-t (mindegy, hogy Ms vagy Open-) használ az egy betanított munkás droid.

Ismered te azokat a sw-ket amikről írsz? Azokkal dolgozol? Az a munkád? Naponta használod?
  • freemanone
    Nem volt még sajnos szerencsém MAC-hez élőben olyan szinten hogy használhassam is. Csak arra tudok hagyatkozni amit a neten találni róla és nem dícsérték nagyon. Sok benne a kiaknázható biztonsági rés egyes források szerint. A Winre átírt BETA-t kipróbáltam, de az katasztrófa, nem ismerném felhozni példaként.

Hogy mit használtam volna a helyükben? :) Persze hogy a Safarit, mivel saját termék. De ha választható lenne, akkor Opera és Mozilla között vacilálnék.

Aláírom, hogy a motor nem saját fejlesztés, de a kihasználtsága illetve biztonsága már csak a továbbfejlesztésen múlik.
  • Kheller
    "Mutassa már meg valaki azt a részt ahol azt írják, hogy Administrator fiók illetve root jogokat szereztek meg"

nem fogják, mert semmi ilyen nem történt. A feladat az volt, hogy elolvassanak(!) egy adott helyen lévő file-t, ehhez pedig sima user jog kell, nem tudtak admin jogosultságot szerezni.
  • Csaba42
    "..., de ezt nem lehet felróni egy beta szoftvernek."
    Nem-e? Amikor kijött a Vista bétája, mindenki szidta, hogy milyen szar, meg nehogy ilyet merjenek kiadni. Azóta is találkoztam már olyannal, aki a béta kijavított hibáját rója fel, miért nem használ Vistát. :) Sokan akkor skatulyázták be maguknak.
  • Ulkesh
    "A Safari mondjuk kicsit kényesebb kérdés, mivel az apple-nek sosem felelt meg a más gyártók által létrehozott termék."

Ez kicsit ellentmondásos mondat, tekintve, hogy a Safari nem saját termék, hanem egy bevásárolt enginre épített böngésző.
    A WebKit, amire a Safari és egy csomó más böngésző is épül, nem Apple fejlesztés.

Bár arra azért kíváncsi volnék, hogy Te melyik böngészőt használtad volna az Apple helyében? :)

"Ami nem is lenne baj, ha nem egy atom bugos cuccal debütálnának mint annó WIN95 bemutatón a kék halál..."

Mire gondolsz?
    Ha a Win-re kiadott BETA Safari-ra akkor igaz, valóban bugos, de ezt nem lehet felróni egy beta szoftvernek.
    Az OSX-es Safari viszont nem nevezhető bugos cuccnak, tekintve, hogy fagyni még nem láttam.