A Linux maradt állva a hackerversenyen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami a legjobb a 2008-ban hogy rájöttek, meg kell erõsíteni a c++ fejlesztõi részét, és arra fognak most nagyon ráhajtani 😊 . Megjött az eszük szerencsére.
shaken, not stirred
Nagymama, net+gép, fia tett fel rá neki Ubuntut. Használta, szerette, kényelmes volt, stb. Jött a kisunoka, aki persze "okosabb" volt feltett rá egy xp-t. Nagymam kényelmetlennek, bonyolultnak, LASSÚNAK érezte, hamarosan visszakerült a Linux. 😊
Azért, mert te nem használsz ilyet, még más használhat. Kapásból 5 embert ismerek, aki foglalkozik ezzel a témával, és mindegyiknek van TVtunnere, a vga-ra nem adnak.
"Jó fos scannered és nyomtatód lehet. Nekem hp-van. Egybõl felismeri a linux, és rögtön használható. Vinen fél óra telepítgetés kell ehhez."
Jó fos lehet akkor a nyomtatód, s vele együtt a drivere is. Amit nyomtatót eddig láttam, annak vagy 1 perc alatt feltelepült a drivere, vagy nem kellett hozzá.
"Vindóz csinál ilyet, már gyûjtögetem a shotokat, és videokat a vindóz fantasztikus grafikus felületének hibáiból, amibõl sokszor reset lesz, mert vakon(szétfagyott 20 ablakból darabokban befagyott ablak látványával) nem lehet újraindítani."
Tehát direktbe rongálod a Windowst, ami nem egyenlõ azzal, ha normálisan használod. Ne félj, a Linuxot is ki lehet nyírni direktbe. Amúgy elég érdekfeszítõ az elõadásod, de nekem már vagy ~2004 óta nem fagyott szét semmilyen alkalmazás úgy, hogy gazba vágta volna az oprendszert, simán be lehetett õket zárni. A Vista alatt a CTRL+ALT+DEL pedig a tökre fagyott progit (pl. Mechwarrior 3 tud úgy kifagyni, hogy egér nem használható, az ALT+TAb és a START gomb sem segít) is simán eldobja a háttérbe, s lehet babrálni ismét a Winben. Viszont Linux gyilkolta már meg a partíciómat úgy, hogy csak a format segített (semmilyen fixálás nem hozott gyógyírt).
"Hát úgy körülbelül 6 órát. Fapados, 0 tudású, bugos."
Áruld el, milyen bugba futottál bele, és miért 0 tudású? Mi hiányzik belõle? Mert én már vagy 5 éve használom a Studiot, és egyre jobb. Eddig csak egy hibával találkoztam (nyilván az én hibámból), méghozzá a VS6-ban. Ja, és milyennek kéne lennie, hogy ne legyen "fapados"?
"Egyszer elkezdték használni, nehéz lenne áttérni normális api-ra, ezért maradjon a dx, ami ugye csak vindózon van."
És szerinted miért a DX-et kezdték el használni, miért nem az OpenGL-t? Ha már az is van Win alatt, bármikor áttérhetett volna mindenki rá, ha olyan überfaxább lenne a Dx-tõl. Ha jól tudom, lassan már csak John Carmack marad meg rajta, aki Winre fejleszt játékokat, pedig van alternatíva.
"de tuti van rájuk is alternatíva"
Tutira senki sem ad. Vagy van, vagy nincs, de az végképp elfogadhatatlan, hogy "valahol tuti van, de az is lehet, hogy nincs". Ennyi erõvel mondhatnám, hoyg tutira van DxEmu Linuxra, vagy hogy tutira van feltörhetetlen OpRendszer, csak még a spájzban pihen.
"Vindózon directx, ilyen-olyan driver, imádkozás hogy mûködjön is, egy rakás felhasználói program hogy használható legyen, stb."
Nálam ez úgy megy, hogy Windows telepítés (fél óra max, ki lehet bírni), driverek, szükséges "elõcuccok", progik, játékok, és minden mûködik; semmi rinya meg imádkozás nem kell. Mûködik, és úgyis tudom, hogy mûködni is fog. Kész.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Amúgy a Blendert szeretem, polygon modellezésre nagyon jó, és van benne pár nagyon hasznos funkció, viszont közel sem annyira konfigurálható és használható mint pl. a Maya. Na annak a plugin rendszerével elég nehéz felvenni a harcot 😊, talán csak a Houdini képes rá. Mondjuk maya van linux alá is 😊 .
Ja ha már ennyi linux guru van itt megmondhatná valaki hogy miért van Ubuntu alatt az, hogy feltelepítettem, beconfigoltam rendesen, belõttem egy quadrora több monitorra, shake is tökéletesen mûködött. Majd beállítottam a hálózat elérést egy wines szerverre, megosztott mappákra, tökéletesen mûködött. Újra lett indítva a gép, be lett dugva még egy vinyó, és paff nem látta a hálózatot onnan kezdve.
shaken, not stirred
Ezt én is várom. De addig is teszek egy hipotézist a még fapadosabb: Eclipce. <#vigyor>#vigyor>
Gondolom ez a 6 óra alatt marhára megismerted a debugolási lehetõsésgét, az SQL szerverrel való integráltságát. A .NET-es fejlesztõi környezett.
Vagy talán a nem Labview típusú "be kell írni kézzel a C/C++/C#/VB/J#, stb kódot"-tal van bajod?
Az MFC, .NET, ASP.NET GUI szerkesztõjét is gondolom jól kiismerhetted.
Már vagy 3 hónapja használom a munka helyemen és eddig max grafikai bug-ot láttam benne, de semmi mást.
Itt hol is van politikai oldalra utalás. Gerygray aláírása már tartalmaz ilyet, de nem neki írtad, még indirekten sem utaltál rá.
azért ha van kedved ird már le, melyik fejlesztõ rendszert gondolnád nyagságrendekkel kényelmesebb és nagyobb tudásúnak mint a vs2008, hagy röhögjünk még, látom, hogy nagy tapasztalattal rendelkezel ebben a témában is 😊))
Nem én hírdetek belpolotikával foglalkozó oldalt az aláírásomba.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
te nem kicsit vagy eltévedve, a játékok elhanyagolható piacot tesznek ki a vállalati piac (szerver+kliens) mellett.
Msn pluginok, hát ez lol az hiányozna ami 2 perc ökörködésig szórakoztató aztán mindenki megunja?
Beépülõ scriptek? Mibe épülnek be?
Zajos hang? Talán el kéne némítani a mikrofont és a nem használt bemeneteket, amit mellesleg vindózon is meg kell tenni ugyanígy...
Webkamera? Azt hogy sikerült nemmûködésre bírni? Nekem még a webkamera alfunkciójú digitális fényképezõgéppel is ment.
Tvtuner? Ki használ olyat? És ki az aki tényleg használ? Mert ilyenkor mindig odaírják, de ennyire azért nem elterjedt a tvtuner. Szóval szerintem ez ilyen hallottam valakitõl hogy nemmûködik, ezért énis odaírom dolog.
Vindóz csinál ilyet, már gyûjtögetem a shotokat, és videokat a vindóz fantasztikus grafikus felületének hibáiból, amibõl sokszor reset lesz, mert vakon(szétfagyott 20 ablakból darabokban befagyott ablak látványával) nem lehet újraindítani.
Miért nem használja sok ember a linuxot? Mert az m$ így akarja, és a sok pénzzel, és a monopolhelyzetével el is éri. Na és az ász a directx. Egyszer elkezdték használni, nehéz lenne áttérni normális api-ra, ezért maradjon a dx, ami ugye csak vindózon van. Az vindózt-t a játékok tartják életben, és ezt az m$ is tudja, ezért létezik az xbox is.
Haggyadmá, a jól bevált hülyeség megint jön. Linuxon kevésbé kell babrálni hogy elérj valamit... Én felrakok egy ubuntut, (10 perc), fel rá egy fglrx-et, 2 perc, meg még egy mplayert talán 10 sec, és minden van ami kell rá. Vindózon directx, ilyen-olyan driver, imádkozás hogy mûködjön is, egy rakás felhasználói program hogy használható legyen, stb. A jólbevált "linuxal babrálni kell" hülyeséget el is felejtheted mert nem igaz, inkább a vindózra igaz, csak ott ugye a legtöbb hibának az okát sem lehet kideríteni.
A 3 rendszerben annyi volt a különbség, hogy a mac-en a gyári szoftver is lyukas volt, igy telepités után azonnal felnyomható volt, a vista-ára ms-tól független lyukas szoftvert kellett felrakni, hogy sebezhetõ legyen, a linuxra meg volt lyukas flash plugin. (van is elég gondjuk a flash-el, de mindegy)
Oprendszer szinten itt csak egy valami hasalt el, az pedig a mac.
Lassan írom, hogy te is megértsd:
Nem tudja. Nem máshol van benne, hanem nincsen sehol benne. Nem tudja.
Amúgy az sem lenne megoldás, ha minden benne lenne, de 25 kattintással, meg 3 sor begépeléssel lehetne elérni ugyanazt, amit a másikban 1 kattintással.
Gondolom te vi-t használsz szövegszerkesztõnek.
Gondolom az a véleményed, hogy az is tud mindent, csak másképp mûködik, és aki Office-t (mindegy, hogy Ms vagy Open-) használ az egy betanított munkás droid.
Ismered te azokat a sw-ket amikrõl írsz? Azokkal dolgozol? Az a munkád? Naponta használod?
Minden jog fenntartva!
Hogy mit használtam volna a helyükben? 😊 Persze hogy a Safarit, mivel saját termék. De ha választható lenne, akkor Opera és Mozilla között vacilálnék.
Aláírom, hogy a motor nem saját fejlesztés, de a kihasználtsága illetve biztonsága már csak a továbbfejlesztésen múlik.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
nem fogják, mert semmi ilyen nem történt. A feladat az volt, hogy elolvassanak(!) egy adott helyen lévõ file-t, ehhez pedig sima user jog kell, nem tudtak admin jogosultságot szerezni.
Nem-e? Amikor kijött a Vista bétája, mindenki szidta, hogy milyen szar, meg nehogy ilyet merjenek kiadni. Azóta is találkoztam már olyannal, aki a béta kijavított hibáját rója fel, miért nem használ Vistát. 😊 Sokan akkor skatulyázták be maguknak.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ez kicsit ellentmondásos mondat, tekintve, hogy a Safari nem saját termék, hanem egy bevásárolt enginre épített böngészõ.
A WebKit, amire a Safari és egy csomó más böngészõ is épül, nem Apple fejlesztés.
Bár arra azért kíváncsi volnék, hogy Te melyik böngészõt használtad volna az Apple helyében? 😊
"Ami nem is lenne baj, ha nem egy atom bugos cuccal debütálnának mint annó WIN95 bemutatón a kék halál..."
Mire gondolsz?
Ha a Win-re kiadott BETA Safari-ra akkor igaz, valóban bugos, de ezt nem lehet felróni egy beta szoftvernek.
Az OSX-es Safari viszont nem nevezhetõ bugos cuccnak, tekintve, hogy fagyni még nem láttam.
Doksi
Nem 100%-os a támogatása 😊 Az új coccokat már majdnem kivétel nélkül fel lehet rá telepíteni, de a régebbieket abszolút nem is támogatja Leopardon.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
IE kivolt engedve és azon keresztûl jöttekbe.
Mutassa már meg valaki azt a részt ahol azt írják, hogy Administrator fiók illetve root jogokat szereztek meg.
Fõleg ha free is 😊
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A Win nem azért eltejedtebb, mert könnyebb használni...nem. Azért mert MS remek üzletpolitikát folytatott és folytat, belesúlykólja az emberekbe, hogy Win az isten (meg office) más semmi. És ugye anno játékok nagyrésze is erre íródott, programok is és máig nem tértek le errõl az úrtól. Na ezért, és most leeht akármilyen jó a Linux, fene sem vált rá. Az irodában nagymellû Katinkának magyarázd el, hogy OpenOffice (vagy ennek variánsai, Star, Euro, Start stb) van olyan jó, mint az MS Office. Vagy a fõnökének. Bár már egyre többen (olvasataim szerint) választják az ingyenességet és az alternatívákat MS termékeivel szemben.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Azért, hogy te is akkora pro legyél, mint õk.<#hehe>#hehe>
shaken, not stirred
Egyébként ez a teszt arra volt jó h a júzerek szokásos tevékenységének biztosítottságát is ellenõrizzék. Magyarán azon bukott el a két OS, hogy elkezdte õket valaki használni, ennyi. Jelentkezzen az, aki csak nézegeti a renszerét, és nem használja 😊
Nyilván egyébként bárki telepített volna az Ubuntu alá is 5-10 ezer dollárért egy backdoor-t, de biztos mozgalmi okok miatt nem tették <#vigyor3>#vigyor3>
---------------------------------------
Aki valóban alternatívákat keres, annak itt egy site pont migrációs célra.
Nem mellesleg kicsit röhejes hozzáállás, ha valaki elvárja azt h MINDEN ingyé legyen. Ti. ingyen alternatíva egy rohadtdrága fejlesztõkörnyezetre, grafikai programra, videovágóra stb. Vannak alternatívák, némelyik ingyenes, van ami kompetitív, és vannak fizetõsek, meg gagyik is. Csak egy kicsit szét kéne nézni, bár ha vkinek az agyát beszõtte a redmondi pókháló, úgy télleg nehéz.
A driver téma meg éppen a vista kapcsán jött elõ kissé nevetséges formában, miszerint épp a driverek miatt halogat meg. Már ha van valamihez vista driver. Félretéve a fikázást, egy minimális marketinggel is alig támogatott rendszertõl szerintem elég nagy teljesítmény a jelenlegi driver-készlet, szemben a redmondiak szemefényével. A nyomtatók nagy százaléka támogatott (még ez a i350 is, csak utána kell kotorni), bár csakúgy mint a webcam-ekhez, ezeket a drivereket sok esetben nem a gyártók készítik... vicces, mi?
A magam részérõl nekem csak a webcam-et kellett kicsit kézzel terelgetni, minden más ment még tán egyszerûbben is, mint a komoly alternatívák esetében. Videokamera IEEE-1394 porton, fényképezõgépek, HP nyomtatók minden mennyiségben, SMB/CIFS hálózat, office, fejlesztõ/tervezõ eszközök (ez pl esetemben még jobb is)... meg minden fiszimfaszom.
Játékra meg ott a konzol <#vigyor3>#vigyor3>
Nyilván egyik OS sem "tökéletes", de ha teszem azt Linuxra rendszergadai jogosultsággal telepít valaki egy Backdoor alkalmazást, onnantól az is ugyan úgy átjáróház lesz nyilván.
Megjegyzem nemrég zsinorban a sokadik ismerõsnek nyiffant ki a gépe trójai/spy progitól, telepített friss vírus és spy írtó, valamint bekapcsolt tûzfal mellett. Igen is rá KELL(ene) nevelni a usereket, hogy ne nyomogasság a Yes/Igen/Next/Tovább gombokat a felugró ablakokban, ne nyissanak meg mindenféle gagyi levelet (hölgyek egymás közt küldött Hoax és vagy vírusos PPS dilejai viszik a prímet), és így tovább. Az ember feldughatja a világ legbiztonságosabb rendszerét is, ha a user mindenkit beenged ...
Ha elolvastad volna a hozzászólásomat (és nem csak fröcsögni járnál ide a "hülyewindózfanboyok"ra) akkor láthattad volna, hogy azt írtam: ha kell, tudok alkalmazkodni és megtalálom menüben ami kell, legyen az magyar fotosop vagy gimp vagy bármi más. Ha nincs a megszokott windows-os Photoshop CS3, akkor megcsinálom mással, csak egy kicsit esetleg tovább tart és gondolkodni kell.
De ha VAN és elérhetõ a megszokott rendszer amivel probléma nélkül tudok dolgozni, akkor minek keressek alternatívát? Csak hogy menõ lehessek a hozzád hasonló linuxkockák szemében, és hogy jól megmondhassam a frankót, hogy igenis, létezik alternatíva? Bocs, de nekem ez nem életcél. Ha van egy kis felesleges idõm, nem fogok linuxot babrálni, inkább elmegyek motorozni vagy elviszem az asszonyt Párizsba.
Mikor fogják a windóz fanboyok megérteni, hogy tojok a ps-ükre, meg a 0 alkalmazkodóképességükre
Majd amikor a linuxfanboyok megértik, hogy tojok az alternatívájukra. Alternatívát olyan dolgokra szoktam keresni, amibõl bármilyen ok miatt nem jó a meglévõ. De a win esetében szó sincs ilyesmirõl, hogyha nekem tökéletesen megfelel és bevált a windowsos Photoshop, akkor mi a francnak kísérletezgessek és keresgéljek olyasmit ami talán lehet hogy majdnem olyan jó, de mindenképp alkalmazkodást igényel???
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Meg olyan büszkén hírdeted, hogy csak az 1 bites agyú usereket lehet elcsalni egy oldalra. Hát hidd el, hogy téged is eltudna bárki."
Ebben van valami. Senki sem hibátlan, mindenkit át lehet verni valamilyen szinten. Én is azt hiszem, hogy engem nem lehet átverni, mert eddig sem sikerült, de honnan is tudnám, hoyg tényleg nem vertek át eddig, illetve nem fognak? Persze, azért a bizti kedvéért legyünk optimisták, s szemfülesek. 😊
"lol menj vissza gyurcsány videókat vágni😊)) vistakocka..."
Érdekes, ha én írtam volna be ugyanezt, csak O.V.-vel, akkor biztos kaptam volna ajándékba 3 felkiáltójelet. Érdekesen müxik az SG-n a moderálás. Ja, hogy ezt a hsz-t is törölni fogják? Oops. 😊
Én is pont ugyanerre akartam rávilágítani: nyugodtan beírhattad volna érvként ezt, nem pedig csak sejtetni. S igaz! Tudod, mi a legnagyobb baj ebben az egészben? November óta Vistát használok (az UAC természetesen be van kapcsolva), de még sohasem jött be olyan progi miatt, amit nem én indítottam el. Ez két dolgot jelenthet: pozitív, mert nincs semmi oda nem illõ sz@rság a gépemen, illetve negatívat, mert nálam csapnak partyt a hackerek. Utóbbinak szerencsére azért kisebb az esélye, de megvan. Egyébként bocsi, ha a kelleténél nyersebb voltam.
Mindenesetre a nagy windows fikázások közepette azt ne felejtsük el,egy átlagfelhasználó számára (és átlagfelhaszból jóóóóóvaltöbb van mint pro-ból) a windows sokal egyértelmûbb,kezelhetõbb,játékosokról nemis beszélve (persze lehet azzal jönni hogy hüdesok game fut linuxon,dehát nem mindenki szeret féléveket,éveket várni egy játékra a megjelenés után...)....És ezt baromság lenne bármivel cáfolgatni..😊
Egyébként nemtom mit kell ezen vitázni,olyan mint a benzin meg a gázolaj..Mindkettõnek vannak hibái,elõnyei,mindkettõ kényszer ....