• dronkZero
    "Aki hajlandó kompromisszumokra, igénytelenségre az pont a kezsuöl, akinek nincs is játékos előélete jóformán."

Ez így, ebben a formában nem igaz.

1. Aki először lát számítógépes játékot(sarkítok), annak koppanni fog az álla, hogy "úúúú, énirányitoma fíííílmeet?", és kurvára nem fog neki feltűnni, hogy ez egy tucatFPS, gagyi sztorival, lineáris játékmenettel, szar irányítással. Ebből a szempontból igazad van az igénytelenséggel kapcsolatban. Pontosan a nem létező játékos előélete miatt. Nincs mihez viszonyítania.

2. Ellenben grafika szempontjából éppen fordított a helyzet, nem kell sok ész, hogy megmondd egy játékról, hogy szép. Casual pléjer ha most vett gépet, és megszokta a grafikát, hiába mész oda hozzá, hogy "Ezzel a szarral játszol? Itt van ez, ugyan már három éves, de a játékmenet kárpótol a grafikáért", el fog hajtani a gecibe, hogy miaz, hogy szögletes az autók kereke, meg mi ez a fából faragott ember, és miért ilyen homályos a kép a falon. El sem jut odáig, hogy a játékmenet kárpótolja, mert hamarabb kuka. Innen nézve éppen nem jellemző a kompromisszumkészség.

3. Hol láttál olyat, hogy casual barátunk bemegy egy netkávézóba multizni, és azzal kezdi, hogy beállítja a konfigját és leveszi a grafikát minimumra? Ez éppen a HC játékosok fogják megtenni, akik magasról leszarják a grafikát, ha az a teljesítmény rovására megy. Példának felhoznám a BF2-t, ahol a jobb grafikai beállítások (konkrétan a fények) éppen hogy szar helyzetbe hozza a pléjert, nem látni be olyan sötét helyekre, ahol min grafon nincs is sötét. De hozhatnám példának anno a QuakeWorldöt, ahol konzolparancsból annyira le lehetett butítani a grafikát, hogy egy falra a textúrának egy pixele volt kifeszítva. Tehát nem textúrája volt a falaknak, hanem csak színe. (én ezt már nem toleráltam, egyrészt már hányinger volt, ahogy kinéz, másrészt szvsz súrolta a "csít" kategóriát)
    Mindenesetre ilyet nem látsz attól, aki heti egyszer fél órát játszik. Tehát itt sem igaz a kompromisszumkészség.

És lehet, hogy a casual gémer fog elrohanni venni félmillióért PC-t, mert hogy milyen baró képeket látott már neten. A HC meg kivár, megvárja a konkrétan azt a játékot, amit akar, és belő magának egy gépet hozzá.

Szal... van igazság abban amit mondasz, de összességében nem igaz. Szerintem.