5 éven belül kihalnak a konzolok

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Sandy Duncan sok éve a játékiparban dolgozik, számtalan pozíciót töltött már be,..."
Miért töltött be annyi poziciót? Egyikre se volt alkalmas?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

nem biztos, tavaly voltam 1 SR eloadason, es a srac mondta h. a mostani projectjuk kolcsegvetese 12 millio euro (ez kb 3milliard forint), 3 eves fejlesztesi ido 120 ember fizetese (nagy atlagban 600.000 ft), meg is jegyezte h. lehet jobb is <#smile>
Nemtudom egyébként, páran idekevertek minden hülyeséget és tovább "szülték" ezt a "zabicímet". Kár, alapvetõen jó téma lett volna, igaz is a legnagyobb része.
Ami engem megfogott: "A csillagok következõ generációja a kreatívitása alapján ismerszik meg, és nem a poligonok mennyisége számít. Próbáld kihasználni, hogy a játékosok összekapcsolódnak, és ne egy eszközben gondolkod". Ezzel teljesen egyetértek, a játék élmény a legfontosabb, ami el tudja nyomni még a csúf grafikát is. Nem véletlen szerintem, hogy még mindig rengetegen nyomják a CS-t a régesrégi HL motor alatt, ami már valjuk be, lassan 10 éves és nem sokat fejlõdött.
Molnibalage
Aha. A nagy kiadók is évekig szüttyögnek egy játékkal. A CIV IV is kijött, de az alap az röhejesen hiányos. A moddolók fejezték be igazából a játékot még 2 kieg után is...

A FO garázscucc és mégis készülget. Mellesleg, ha Area 51 tag lenneél, akkor látnád, hogy beza haladnak rendesen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem azt írta, hogy teljes mértékben kiváltja a PC-t.

Te sem vagy túl bonyolult.

Nem gazdasági problémákról beszélt, hanem a nagyobb változásoktól, kísérletezéstõl való félelemrõl, ami közismert. Persze ez leginkább PC-re vonatkozik, konzolon valamivel jobb a helyzet, nem beszélve a Wiirõl.

Hát igen, az a kijelentés igencsak felületes volt, de az egyszeri user szemszögébõl valamennyire igaz. (Lásd videojátékok egyes DVR-eken, stb.)

Palinko
Nos még a Fighter Ops-ot nem emlegetném... mit láttál belõle pár képen kívül? jó majd lesz 2050 ig lehet, egy kiadónak meg meg kell 1 év alatt csinálni egy játékot mert kiesésük lesz, ezért is ilyen pocsékok a mostani játékok, igaza van a pasasnak nem mernek kiadni komolyabb játékot...
Molnibalage
"konzolok pc-s funkciot is betöltenek lásd: PS3-ra rakhatsz linuxot. "

Aha. AutoCAD, CFX, Pro Engineer, Matlab stb. hol van PS3-ra? Gratulálok...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gerygrey
konzolok pc-s funkciot is betöltenek lásd: PS3-ra rakhatsz linuxot.

A nap idióta beszólása 😊

egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy az lesz a vége, hogy tökmindegy, hogy milyen hardvert vesz majd a júzer, úgyis csak ráköti egy nagy kijelzõre, dug majd bele valamilyen interface eszközt (amilyet tetszik), rádgja a netet, választ magának oprendszert, aztán nyom valamilyen játékot, vagy netezik. Esetleg dolgozik... 😊

Ez nem a vége, hanem évek óta bejáratott megoldás, örülök hogy feltaláltad a PC-t 😊
(Off Neked nagyon erõs wii fóbiád van, már kezeltetni kéne, szinte csak a wiit szedted elõ újra a cikkbõl kigyûjtött erre vonatkozó mondatokkal . Ps2-õt miért nem cikized hogy még árulják? Mert veszik. Sokan veszik. Pedig azt a szintet azért grafikailag ki bírja röhögni a wii, és egyre inkább teszi is mert wii-seknél is fontos a grafika azokban a játékstílusokban ami minden platformon tanyázik (pl fps). Amióta megjelent metroid, meg egy két szebb game rögtön az lett az elvárás. Egy ilyen lüke embert ne kövess már egy másik hülye megállapításal. A ps3/x360 is száguld meg a wii programkínáltának mindkét fele is (hagyományos és újkori fit laza stílus), miért baj az ha egy 70 éves kezébe vesz egy konzolt és jól érzi magát? Ez ha szerinted azt jelenti hogy kevesebb játék jön ps3/x360/pc-re akkor olvasd el elsõ mondatomat. A szélesebb termékkínálat nem kevesebbet hanem többet jelent. Mert a nintendo egy köcsög kapzsi. Mint mindegyik. Off vége)
Jájj szegény.

"A játékipar kereke az utóbbi tíz évben beleragadt a sárba"

Ezzel az elmélettel elõjönni akkor, amikor a konzolipar pénzügyi elemzései soha nem látott növekedést, illetve piacvizsgálatok szerint nagy növekedési potenciált mutatnak. Jájj. X360 és Wii is sok helyen hiánycikk, a Ps3 meg azért nem az (még) mert volt belõle raktáron elég. Mindezt ünnep utáni idõszakban produkálta a piac, ezért is voltak a hiányok, még a gyártók sem várták hogy így alakul a kereslet. Pc-szinten meg nem jönnének az új vga-k és processzorok egyfolytában ha nem lenne rá fogyasztói igény.

Az legalább kiderült számomra miért bukott az x1 akkorát, ezzel az emberrel nemcsoda. "Manapság nehéz bármilyen technológiai különbséget felfedezni egy merevlemezes videólejátszó és egy Xbox 360 között" azért technikailag is ott van a csávó, inkább a konzolok nyírják ki a merevlemezes lejátszókat, szerintem. Na mind1, szerintem hülyeséget hülyeségre halmozott eme csoda ember, aztán lehet neki lesz igaza (heheheháháhá)
Tinman
Szép estét magának is :-D

Konzolra váltanak a játékosok (2008. március 10.)
http://www.sg.hu/cikkek/58767/konzolra_valtanak_a_jatekosok

Lehet, hogy a srác komolyan gondolta... attól még pont akkora fasság, mint a Gabe Newel-fele, "csak jó ötlet lehet epizódokban kiadni egy játékot".

El bírom képzelni, ahogy a Nintendo 5-10 év múlva csõdbe megy. Aztán felébredtem és jól szórakoztam ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

testerlnx
>"Erre a látogatók nyolc hónappal az indulást követõen már 10 000 játékot töltöttek fel."
8 hónap - 10k? Elég szerény. Akkor eléggé pang a site ráér baromságokat nyilatkozni, ráadásul a reklám is jól jön!

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

dronkZero
Hm, két konzol vs PC "csata" közt azért sokat változik a véleményem.

Most épp egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy az lesz a vége, hogy tökmindegy, hogy milyen hardvert vesz majd a júzer, úgyis csak ráköti egy nagy kijelzõre, dug majd bele valamilyen interface eszközt (amilyet tetszik), rádgja a netet, választ magának oprendszert, aztán nyom valamilyen játékot, vagy netezik. Esetleg dolgozik... 😊

Például mi van, ha összekuszálódnak a konzol-generációk? Ha Microsoft meg Sony úgy dönt, hogy nem egymás cuccát akarják egyszerre túllicitálni? Vagy ha a Nintendo úgy dönt, hogy 3x sûrûbben ad ki új konzolt, mint a "nagyok"? (Tehát most béna a Wii, az X360-PS3 generáció élettartamának harmadánál kiad egy újat, amivel behozza a "nagyok" színvonalát, és még az újabb PS elõtt kiad egy mégdurvábbat?)

Ha túl sûrûn jönnek a konzolok, akkor elveszítik azt az elõnyüket, hogy állandó a hardver.
Ha így toldozgatják, mint ahogy most látszik, (nagyobb vinyóval már lehet kérni, meg még ki tudja mi lesz) akkor az bukta , hogy nem kell fejlesztgetni.
Na meg az is eszembe jutott, hogy hiába kurvajó, hogy most akkor évekig fix a hardver, ha azt a fix hardvert nehéz programozni... (legalábbis most PS3nál azért bele kell tanulni abba a sokprocis megoldásba, nem? és ha a PS4 megint homlokegyenest más struktúrájú lesz? 😛)

Emellett a PC-k is közelednek a konzolokhoz, ez a seggem alatt például egy házimozizásra szánt XP MediaCenter-es PC. Teljesen set-top-box fíling. TV-tuner, DVD-író, nagy vinyó, rádiós bill+egér, infrás távirányító(windows gombbal 😄), tévézéshez... A videokártyám mondjuk pont most füstölt el, hát nem éppen házimozizásra használtam :]

Az egyszeri júzer igénye meg az, hogy ne kelljen faszkodnia. Akár már azzal is, hogy egyáltalán, ne kelljen már hardvert keresgélnie. Ha meglát egy játékot, akkor azzal tudjon játszani, már legalábbis ha mostanában vett hardvert.

Az is tuti, hogy ha egy játék megjelenik minden platformra, akkor az többet hoz a konyhára a fejlesztõnek/kiadónak, mintha exklúzív cím lenne valamelyikre (ami ugye a hardvereladást hivatott generálni).

Szal... most egyre inkább úgy látom, hogy nagy, platformfüggetlen felhasználóbarát píszszánsájnheppinessz lesz itt a jövõ... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

magus
Istenem ekkora hülyeséget már rég olvastam *szipp*

HöfEE
Annyi az egész lényege, hogy a jövõben minden "egyben" lesz. És szerintem jó is lenne úgy. Nem lesz külön se pc, se xbox, se settop box, se bluray lejátszó hanem minden egybegyúrva egy szép csini dobozba.

(Csak a cím.)

Annyira azért nem volt hülyeség...

dronkZero
Igen, ezzel viccelt meg _Téged_ az SG. Ez már körülbelül az ötödik portál, ahol olvasok a hírrõl, itt például szombati.

További szép estét!

😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

az van, de ez nem tréfa cikk
"Naponta milliók játszanak a COD4-gyel" és "5 éven belül kihalnak a konzolok"
viccesen néz ki egymás alatt-fölött a két cikk címe google readerben😊
Tinman
Április 1.
Jó reggelt lámák <#lama><#taps>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

maestro85
Szerintem a PC sokkalta jobb alap egy multifunkcós kütyühöz, sokkal rugalmasabban alakítható, bõvíthetõ. HTPC szerintem ez a jövõ. Az AMD is szerintetek miért vette meg az ATI-t? Nem unalomból. Ennek a pasasnak eléggé jó gondolatai vannak. Viszont, szerintem nagyobb játékok megfognak maradni, még ha kevesebb is lesz. Az ember szeret végig menni egy igényesen kidolgozott történeten, szép grafikával (ha már frágán megvette a gépet)

Dizeles
Grand Turismo mindörökké!!!!!!!!!<#worship>

baggins
Hahahahaha! Jópofa kis cikk...

julius666
Hát azt nem tudom hogy kihalnak-e majd a konzolok (nem hinném, inkább az lesz, amit írtak már elõttem, hogy a DVD, Blu-Ray lejátszóval, Set-Top Box-szal egybeolvad - vagyis ezt már lassan múlt idõben is mondhatjuk), de az tuti, hogy a minõségi játékok nem halnak ki. Mert miért halnának ki? Addig, amíg van rá kellõ számú vevõ, tuti lesz aki legyártja. Márpedig lehet hogy vannak szupijó flashjátékok, de azért az ilyen kis szösszenetek még nagyon jó ideig nem fogják helyettesíteni a normális játékokat a gamerek számára. És azt sem szabadna elfelejteni, hogy a bolti játékokon fizetett programozók dolgoznak, akiknek ez a munkájuk, a flashjátékokban meg lehet, hogy nagyon innovatív, meg kreatív dolgok vannak helyenként (hát azért elvétve, de ez más kérdés), de hobbi szinten csinálják, és ezért sosem lesz olyan "összetett" (tényleg csak max. fél óra szórakozásra jók). Ha pedig pénzért árulnák, akkor meg ugyanott vagyunk.
De azért nem mondott hülyeséget <#vigyor2>

Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!

Molnibalage
A 20 millió akkor is röhejesen sok.

a tagtól idézett szavak mintha a hitvallásomat fogalmazta volna meg ...
míg aki a cikket köré írta, az szégyelje magát, hogy habzószájú hülyegyerek flémermágnes keretbe helyezi eme nagy okosságot

Mielõtt tényleg kirobbanna a PC vs. konzol flame (bár biztos kirobban, csak talán nem annyira bután): azért a PC egyelõre még nem fog kihalni, csak kevesebb PC-s játékos lesz, és egyre több konzolos. A PS3/Linux kombón lehet netezni, emailezni, chatelni, torrentezni, "scene-aktivitást folytatni" (pl. demókat nézni-írni), esetleg majd videot konvertálni (ha lesznek Cellre optimizált programok), de komolyabb célra kevés a ram.

NEXUS6
Xerintem esszüje!!!!😉

Nekem úgy tûnik azt mondja, hogy igen is kihalnak a konzolok. Neki persze jó lenne, mert olyan szolgáltatást üzemeltet, amit általában PC-rõl használnak. Másrészt nem kihalnak, hanem átalakulnak, mint mondtad.

"Napjaink játékkiadói - a Nintendo kivételével - kockázatkerülõek, sablonosak és kiszámíthatóak. "
"A játékipar kereke az utóbbi tíz évben beleragadt a sárba, nem tud kiugrani a kitaposott nyomból. A - technikailag csodálatosan elmaradott - Nintendo Wii megjelenése elõtt semmi nem történt a PS1 és a 3D játékok beköszönte óta."
Na ebben egy leheletnyi ellentmondást érzek. Egyrészt a Nintendo megmutatta a kockázatkerülés professzionalizmusának csúcsát, olcsó elavult hardver + bejáratott nevek a szoftverpalettán (Zelda, Marió és a többiek).
Azonkívül bejött olyan apróság a PS1 óta, hogy netes játék/szolgáltatásm ,mint újdonság, ami azért elég nagy horderejû, ráadásul õ is ebbõl él! Nálam pl 90%-ban online játék van haverokkal, és csak 10%-ban hagyományos világmegmentõs sztoris offline gémezés. (Lásd még Warcraft sikere)

"Az interjú hátralévõ részében kifejti, hogy véleménye szerint a következõ Molyneux már köztünk van, csak olyan magasak lettek a játékok fejlesztési költségei, hogy nem tudja megmutatni magát." Hát remélem, hogy nem rohangálnak az ilyenek túl nagy számban a játékfejlesztõk között, az utóbbi 10 évben elég középszerû dolgokat csinált csak szegény faxi, biztos mert túl sok pénzt kapott!😉

"A csillagok következõ generációja a kreatívitása alapján ismerszik meg, és nem a poligonok mennyisége számít. Próbáld kihasználni, hogy a játékosok összekapcsolódnak, és ne egy eszközben gondolkodj."
Sajna a Wiiszerû gondolkodás elõjön itt is: legyél flashgame király, ez a jövõ!
Egyrészt tényleg úgy tûnik az emberek igényszintje igen is határos, és ma már nem a HC gémer kedve szerint készülnek a gámek.
Másrészt ez nem feltétlenül örömhír!;(

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nem rátok gondoltam, hanem Sanyix-ra (aki mellesleg éppen konzol - elsõsorban PS3, és alapvetõen Sony - hater), és a cikkíróra, aki ezt a címet szülte.

EZ komplett idiota. Hogy akar a nagy gyártokkal versenyezni a yoyo games, sik hülyék. mellesleg a pc elõbb fog kihallni, hisz a konzolok pc-s funkciot is betöltenek lásd: PS3-ra rakhatsz linuxot.

Szóval elsõ körben a különféle eszközök konvergenciája valósul meg, és utána jöhet majd valamikor esetleg ez a bizonyos virtualizálás.

Mondjuk a Sony már most elindította az utóbbit a PSP esetén (Remote Play): miközben fizikailag a PSP-n játszunk valahol a lakásban, a PS3 számol és küldi a képet Wi-Fi-s kapcsolaton. (Persze filmeket, és késõbb tévét is lehet így nézni.)

(A DVR funkcionalitást is nyújtó DVB-T tuner kiegészítõ meg a PlayTV.)

hiftu
Az egy dolog, hogy ingyen csinálnak valamit. Gondolom nem ebbõl élnek meg.
Ha ebbõl kellene megélniük, akkor máris realizálnák a tényleges fejlesztési
költségeket.
Ugye érzed, hogy a fejlesztési költséges és a termék ára nem ugyanaz?

"Jaj, de nagyon nem értitek, mirõl beszél az ember"
Ja, persze, és várd is el, hogy a 'PC vs. konzol' témán ész nélkül vitatkozó emberkék elolvassák majd a hírt. Meg ahogy azt elképzeled. Itt nem arról van szó, hogy valaki nem ért valamit, hanem majd úgyis kirobban a vita: valaki egyszer úgyis benyögi, hogy "Halál az összes mocskos konzolra/PC-re", ahoyg az lenni szokott, és onnantól megy a flame ezerrel. Ezt írta ScarY MAN, és én is, de úgy tûnik, nem volt elég világos.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Totális túlzás, hogy "5 éven belül" (mellesleg ugye nem is azt mondta, hanem 5-10 év múlva, amibõl a 10 év már talán reális) úgymond "virtuálissá válnak" a platformok. Annyira azért nem fejlõdik gyorsan sem az internet (és ne csak a sávszélre gondoljunk, hanem a késleltetésre is), sem a technika.

Komoly teljesítményre van szükség minden egyes játékos esetén a játéktér saját szemszögbõl számolt megjelenítésére. Ezt egy központi szuperszámítógépre akarják bízni? Esetleg pár milliárd dollárból felépítve tudni is fogja, többmillió játékossal számolva.

Vagy a userek gépeinek clustere? A mai modell is felfogható úgy, mint egy nagy cluster: mindenki gépe szépen kiszámolja saját szemszögbõl a képet. Más clusteres megoldás? Mindenki gépe számolja mindenki képét? 😊

Molnibalage
"t. Közlése szerint egy játék fejlesztési költsége jelenleg már több, mint 20 mil­lió dollár"

Ezen röhögnöm kell. Több garázsproject is fut ehhez képest vicc összegbõl és jobb cuccot dobnak össze, mint a "nagyok". Lásd Fighter Ops.

A FreeFalcon csapat meg ingyen csinál olyat ami már-már a fizetõs játékokat is üti, pusztán azért mert nem fejleszt senki.

Tv se lesz.
User se.
Csak a bitek fognak vándorolni.
Nem beszélve arról, hogy a PS3 már most is egyben egy Blu-ray lejátszó. A tuner kiegészítõvel egyben set-top-boxá is válik. A vinyót nagyobbra cserélve merevlemezes videofelvevõ funkciót is betölthet. IPTV, pay-per-view szolgáltalás is jöhet. Aztán késõbb az egész be lesz építve a Sony és a Toshiba tévékbe. 😊

Jaj, de nagyon nem értitek, mirõl beszél az ember, amit ez a szuper-bulváros cím tovább ront.

Õ azt mondja, hogy nem lesz külön játékkonzol és Set-Top-Box, hanem a kettõ (és akár még több más eszköz) egy és ugyanaz lesz. A PS3 éppen ebbe az irányba tart, lásd Tuner kiegészítés.

Mint ahogy szerinte nem lesznek külön marok-konzolok, PDA-k, és telefonok, hanem ez is összeolvad.

Nincs ebben semmi meglepõ.

Majd kirobban a vita, hogy melyik platform fog elõbb kihalni, a PC vagy a konzol. 😛

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

ScarY MAN
mindjart jönnek a nagy konzolosok és megmondják a frankót 😄

...

Sanyix
😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

← ElőzőOldal 3 / 3