149
  • dez
    Ez egy kicsit kusza. :)
    Most vagy a kész képet küldi pl. h.264 stream-ben, vagy a helyi gép számol mindent.
  • NEXUS6
    #52 hozzászólás nem a PS3-ra lett kihegyezve. Ha gondolod a PS3-at helyettesítsd be X360-nal, vagy csúcs PC-vel.

Sálom
  • dez
    Gondolom, az első részben valami olyasmire gondolsz, hogy PC-n fognak futni különféle Flash és Java alapú virtuális konzolok. Nos amellett, hogy ez mindig lassabb lesz, mint egy spéci konzol-hardver (persze csak az adott cucc bevezetése utáni náhány évig), túl könnyen törhető lenne. Így komolyabb játékok nem születnének.

Meg még hozzátenném azt is, hogy a játékprogramok életének nem majdnem egész a függvényhívások sora, csinálnak mást is bőven.

HD-s IPTV-t v. pay-per-view-t még sokáig a saját internetszolgáltató fog nyújtani, mert más módon túlságos terhelés lenne a net számára, így meg csak a kettőtök közötti vonalt terheli.

Szóval ami a második esetet illeti, szerinted minden szolgáltató beállít valami szupergépet, ami többmillió felhasználó számára számolja a képet, hogy neki elég legyen valami vékonykliens (pl. a tévébe építve)?
  • Fre576
    Éljen a nagy pc-d... ;) Vicces gyerek...
  • Theodolit
    Éljen a pc! le a konzolokkal!
  • Sanyix
    "Hát igen soxor azt mondják a koczkáknak kell a csilivili grafika. Szerintem meg a koczkáknak igényes játék kell, grafikailag és játékmenet tekíntetében is!"

Nem kell nekik játékmenet, CSAK grafika kell, a többi nem érdekes.

"Aki hajlandó kompromisszumokra, igénytelenségre az pont a kezsuöl, akinek nincs is játékos előélete jóformán. Neki el lehet a gagyit is nyomni, és a Wii felhozatalát tekíntve sajna pont ez a helyzet."

Az is hajlandó a kompromisszumokra aki évek óta játszik. Legyen brutális grafika, a többi már kevésbé számít, ez a legnagyobb igénytelenség. (kutyakaki rózsaszín cukormázban)

"Viszonylag jó a kontrollere, de egy HC gámer vesz magának kormányt, meg botkormányt, meg táncszőnyeget, meg kamerát, meg fénypisztolyt és azok a maguk kategóriájában jobbak, mint a wiimót. Megintcsak jön a kezsuöl igénytelensége, aki azt nézi, hogy tök jó, mert milyen olcsón megússza és mindennel tud jáccani."

Tehát a ps3 kontrollere a legigénytelenebb fos, mert az még annyit sem tud mint a wii-é, és nem olyan sokan vesznek hozzá célkontrollert. És a vele játszó emberek nagy része igénytelen.
  • Sanyix
    Melléfogtál, nem vagyok konzol hater (képzeld, új pc után konzolra spórolok), csak a hülye valótlan baromságokat nem bírom szó nélkül. Védtem én már konzolt is, ha éppen úgy jött. De legtöbbször a "ps3 az isten, mindenben mindennél jobb, és annyira büszke vagyok magamra, hogy ilyen igényes dologgal játszom (mindenki más igénytelen szardarab)" hozzászólások jönnek, persze nem pont ilyen mondatösszetételben.

Na és pont ilyen NEXUS6 #52-es hozzászólása is.
  • NEXUS6
    Ellentmondásos a sztori, de mondom ua. jellemző, mint pl a filmipar esetében, vannak jéték kategóriák típusok és vannak a fogyasztóknak is kategóriái, ha ezekből csinálsz egy mátrixot már láthatod, hogy hány piaci szegmens van ahova elhelyezheted a terméked. Egy kis költségvetésű rétegjáték, vagy olyan platform, ami ilyeneknek ad terepet lehet sikeres, miközben egy szuperprodukció meg csőd lesz, hiába adnak el belőle milliós példányt. Kezdenek kialakulni játékos-szubkultúrák, amikre ugyan úgy lehet építeni, mint a filmek vagy zenék esetében.

Szal nem csak kezsuöl, meg hárdkór, meg jó és rossz játék van.
  • Palinko
    hát igen sajna sok negatív példa van a nagy kiadóknál... ajánlom is az FO fiúknak hogy haladjonak! :)
  • dronkZero
    Na, jó sokat írtam, mielőtt továbbolvastam volna.

Inkább válasszuk szét a grafikai és játékmeneti igényességet. Szerintem a kettő pont fordított arányban áll egymással. Tehát ha a kettő összegét 100nak vesszük, akkor a causal mondjuk 20-80 a grafika javára "igényes", a HC meg épp fordítva.
    Persze ez nagyon általánosítva van, de kb szvsz ilyen a helyzet.
    Viszont a causal igényességét bekorlátozza, hogy mit ismer. Lehet, hogy az etióp éhező causal nagyon szereti a SNES csodaszép grafikáját, és semmi pénzért nem lenne hajlandó C64-ezni... :P Szal ez is bőven belejátszik.
  • dronkZero
    "Aki hajlandó kompromisszumokra, igénytelenségre az pont a kezsuöl, akinek nincs is játékos előélete jóformán."

Ez így, ebben a formában nem igaz.

1. Aki először lát számítógépes játékot(sarkítok), annak koppanni fog az álla, hogy "úúúú, énirányitoma fíííílmeet?", és kurvára nem fog neki feltűnni, hogy ez egy tucatFPS, gagyi sztorival, lineáris játékmenettel, szar irányítással. Ebből a szempontból igazad van az igénytelenséggel kapcsolatban. Pontosan a nem létező játékos előélete miatt. Nincs mihez viszonyítania.

2. Ellenben grafika szempontjából éppen fordított a helyzet, nem kell sok ész, hogy megmondd egy játékról, hogy szép. Casual pléjer ha most vett gépet, és megszokta a grafikát, hiába mész oda hozzá, hogy "Ezzel a szarral játszol? Itt van ez, ugyan már három éves, de a játékmenet kárpótol a grafikáért", el fog hajtani a gecibe, hogy miaz, hogy szögletes az autók kereke, meg mi ez a fából faragott ember, és miért ilyen homályos a kép a falon. El sem jut odáig, hogy a játékmenet kárpótolja, mert hamarabb kuka. Innen nézve éppen nem jellemző a kompromisszumkészség.

3. Hol láttál olyat, hogy casual barátunk bemegy egy netkávézóba multizni, és azzal kezdi, hogy beállítja a konfigját és leveszi a grafikát minimumra? Ez éppen a HC játékosok fogják megtenni, akik magasról leszarják a grafikát, ha az a teljesítmény rovására megy. Példának felhoznám a BF2-t, ahol a jobb grafikai beállítások (konkrétan a fények) éppen hogy szar helyzetbe hozza a pléjert, nem látni be olyan sötét helyekre, ahol min grafon nincs is sötét. De hozhatnám példának anno a QuakeWorldöt, ahol konzolparancsból annyira le lehetett butítani a grafikát, hogy egy falra a textúrának egy pixele volt kifeszítva. Tehát nem textúrája volt a falaknak, hanem csak színe. (én ezt már nem toleráltam, egyrészt már hányinger volt, ahogy kinéz, másrészt szvsz súrolta a "csít" kategóriát)
    Mindenesetre ilyet nem látsz attól, aki heti egyszer fél órát játszik. Tehát itt sem igaz a kompromisszumkészség.

És lehet, hogy a casual gémer fog elrohanni venni félmillióért PC-t, mert hogy milyen baró képeket látott már neten. A HC meg kivár, megvárja a konkrétan azt a játékot, amit akar, és belő magának egy gépet hozzá.

Szal... van igazság abban amit mondasz, de összességében nem igaz. Szerintem.
  • hispan2
    Jó cikk, de a konzolok kihalásával abszolút vitatkoznék! Piont azt látom, hogy a játékipar a konzolokra megy, mert ott lehet tisztességes eladásokat csinálni, PC-re kiadni egy játékot biztos veszteség (lásd pl. GTA).

Szerintem még nagyon messze vagyunk attól, hogy ne kéne otthon iszonyatos számítási kapacitás, mert valljuk be, a mostani látványvilágból senki nem akar engedni (és nyílván fejlődnie is kell). Nem is értem, hogy gondolta, hogy az emberek otthonában nem lesznek majd nagy teljesítményű számítástechnikai eszközök (akár PC, akár konzol). Azzal viszont egyetértek, hogy ezek idővel összeolvadnak. Nagyon messze vagyunk még attól, hogy "a merevlemezem Moszkvában, a processzorom Floridában, a RAM meg Montevideóban van" és én otthon csak beteszem a lemezt ás játszom... Ha mindenki ezt csinálná, nem lehetne olyan gyors nethálózatot építeni, ami ezt elbírja...

Amúgy okos ember. Jókat mond.
  • NEXUS6
    Pontosan így van! A videojáték műfaj kezd felnőni, a piac kezdi a video, mozi egyéb média piac nagyságát elérni. Ami viszont azt is jelenti, hogy már nem csak a csúcsminőségű anyagot lehet eladni, sőt ahogy a B kategóriás filmeknek megvan a piaca, úgy a B kategóriás játékoknak is.

Nincs ezzel semmi gond. Sőt ha filmből keresünk példát, akkor egy Tarantino egyenesen csúcsművészetté fejlesztette a B kategóriát. De azért tudni kell, hogy hol a határ! Szal egy Dudikoff/Haselhoff "szuperprodukció" azért ettől kezdve nem fog egy Ridley Scott filmmel vetekedni.

Átlagjúzer megveszi húsvétra a kis Wii-jét és neki ez jó, mert nem akar 40 órát beleölni egy MGS-be, vagy GTA-ba. Ő csak kicsit lődözni akar egyet a vasárnapi ebéd után, vagy a mozgás alibéjén bevonni a kis feleségét is a mókába, aki esetleg eddig totál elzárkózott a videojátékoktól.
    Nade nehogymá ez azt jelentse, hogy mer gagyi a grafika (meg más is) akkor ez azért van mer a gémpléj meg olyan jó.
    A gémpléj az pl GTA-nak tényleg jó. Csak az nem fog beférni a Wii-be, legalább is a legújabb rész.

Mindenki hajlando kompromisszumokra, és mivel a jelenlegi gépek sem végtelen kapacitásúak, így mindíg is lesz kompromisszum a játékokban, pl grafika terén. Másrészt viszont a videojáték műfaj olyan szempontból is kezd felnőni, hogy a műfaji kategóriák és ezzel együtt a korlátok is kialakuktak, letisztázódtak. Sajna sok újdonságra ebben a dologban már senki ne számítson. Ez van.
    Ilyen szituban a szembetűnő grafikai hiányosságokat úgy beállítani, hogy az azért van mert a gémpléj viszont forradalmi, az szerintem hasbaakasztás ízű.

A multkor néztem a Wii-s Mario Galaxy-t. Hmm a grafikára azt mondom, ez a műfaj végül is erről szól, pl ott van a PS3-ra a Ratchet, csilivili, de nem bizti, hogy többet ad. Azon viszont én spec kiakadtam, hogy Marió-ék a mai napig csak gügyögnek, mint a pisis bölcsisek és a szöveget olvasni kell, ami persze inkább primitívsége miatt fárasztó, mint az elvont poénok megértése miatt.
    A Ratchet "sajna" csilivili volt, a főhősöket nem az oviból szinkronizálták, a poénokon meg napokig röhögtem. Kibaxott xar volt!;)))
    Ha nem lenne már egy évtizedek óta felépített Marió imidzs akkor sajna új indulóként nem rughatna labdába manapság. Ennyit a forradalomról.
  • assdf
    szerintem meg nem halnak ki a konzolok.
    Emlékszek rá hogy néhány éve (5-10) sokan azt jósolták hogy el fognak tünni a pc-k, és a helyüket a vékony kliensek veszik át, és majd mindenhol jól lesz egy nagy központi gép meg sok kis vékony kliens. erről akkoriban sok cikk volt meg minden.
    aztán 2008-ban szétnézünk a pc piacon, akkor azt látjuk hogy soha ilyen erősek nem voltak a pc-k (beleértve a notikat is), mig a vékony klienses modellek eltüntek a balfenéken. Pedig pont a pc-ket temették akkoriban...
  • NEXUS6
    A 3D játékok sávszélességi gondjait meg megoldhatja a procedurális texturázás. Sokkal flexibilisebb, zúmolható, meg amit akarsz és pár megába "befér" több gigányi hagyományos texturával felérő kód.

Mondjuk marha számítás igényes, de a több magos procik korában ez már nem olyan nagy gond.
  • Komolytalan
    "Totális túlzás, hogy "5 éven belül" (mellesleg ugye nem is azt mondta, hanem 5-10 év múlva, amiből a 10 év már talán reális) úgymond "virtuálissá válnak" a platformok. Annyira azért nem fejlődik gyorsan sem az internet (és ne csak a sávszélre gondoljunk, hanem a késleltetésre is), sem a technika."
    Azért a virtuális gépek futtatási sebessége sokat fejlődött. JAVA sose volt rossz, de most már pl a flash 9 plugin sebessége is nagyon jó. Pl írtak flashben jpeg encodert, ami ugye alapvetően matekos algoritmus, és lefut gyakorlatilag 0 idő alatt. Mondjuk egy 5 évvel ezelőtti flashben ezt egyrészt meg se lehetett volna írni a szükséges adattípusok, stb hiánya miatt, másrészt valószínűleg hogy több 10 másodpercig futott volna. Szóval maga a virtuális gépek kód futtatási sebessége is nagyot fejlődött.
    A másik, ami talán sokkal inkább előre mutató, hogy a kemény számításokat igénylő részfeladatokat simán be lehet rakni a nyelvbe mint egy függvényt, amit a virtuális gép (plugin) hajt végre. Vagyis pl a 3D részt, fizikai motort, stb bele lehet rakni egy böngésző pluginbe, C++-ban megírva, adott processzor/oprendszer gépikódjára fordítva, a plugin scriptnyelve meg csak hívogatja ezeket. Ha kiválasztjuk egy átlagos játékból a processzorintenzív/hardware igényes feladatokat, akkor az össz processzor idő 90%-a futhat natív gépi kódban egy böngésző pluginben is akár. A maradék 10% meg ha 5x lassabban is fut mintha C++-ban lenne megírva, akkor az még mindig csak 1.4x futásidő az eredetihez képest, ami meg elviselhető.
    A letöltési sávszélesség meg nemigen jelenthet gondot, ha HD adásokat akarnak neten nézni. Kell fél giga textura/model? Ok, 2 perc töltés. Persze csak az első használatnál, mert utána már ott lesz a böngésző cacheben. 5-10 év múlva.
    Ja, és mi az egész előnye? Hát hogy nem lehet 1 20K-s exe-vel megtörni a dolgot, hanem reprodukálni kell hozzá egy teljes szerver oldalt. Ami picit macerás, és lehet nem lesz annyi cracker, hogy minden játékhoz meg tudja ezt tenni. Vagyis aki játszik, az mind nagyjából ugyanannyit fog fizetni. Az lehet hogy ez 0, vagy 0 közeli lesz, de a lényeg, hogy egyenlő lesz, nem pedig 1ik fő 20eFt, másik meg 0Ft. A kiadók szemszögéből ez van annyira komoly érv, amiért simán beáldozzák a kliens gépteljesítményének mondjuk 1/3-át, amivel ez a megoldás lassabb mint a natív módon futó játékok.
  • Mcsiv
    De ha megnézed, a hardcore gamerek igen kis százalékban vannak és nem is a wii piaca. A legelső eszmefuttatásra csak annyit: inkább játszok egy csúnya játékkal, mint egy full sablonos/tucatgyármány/unalmas játékkal.
  • NEXUS6
    Hát igen soxor azt mondják a koczkáknak kell a csilivili grafika. Szerintem meg a koczkáknak igényes játék kell, grafikailag és játékmenet tekíntetében is!

Aki hajlandó kompromisszumokra, igénytelenségre az pont a kezsuöl, akinek nincs is játékos előélete jóformán. Neki el lehet a gagyit is nyomni, és a Wii felhozatalát tekíntve sajna pont ez a helyzet.

Viszonylag jó a kontrollere, de egy HC gámer vesz magának kormányt, meg botkormányt, meg táncszőnyeget, meg kamerát, meg fénypisztolyt és azok a maguk kategóriájában jobbak, mint a wiimót. Megintcsak jön a kezsuöl igénytelensége, aki azt nézi, hogy tök jó, mert milyen olcsón megússza és mindennel tud jáccani.
    Na ja, csak nem oylan minőségben.

Második gépnek elfogadnám a Wii-t, ha fele ennyibe kerülne, de egy Arcade X360 már olcsóbb!!!

Sárgakazisat is rengetegen vesznek, csak az a különbség a sárgakazis meg a Wii rajongói között, hogy a sárgakazisok azért nem akarják bebizonyítani, hogy jobb a gépük mint egy PS3.
    ;)
  • Mcsiv
    kivéve a wii-t, ami grafikailag nézve fostaliga, de forradalmasította a játék vezérlésének menetét. Kreativitás, ötletesség új lehetőségek garmadája csillant fel benne. Nem a grafikájával vitte a prímet. Akinek eszetlen csillivilli környezet kell, megabrutál kinézettel, játékélmény nélkül, az akár kimehetne a kertbe is, legalább nem lennének úgy bekockulva.
  • NEXUS6
    Off

Akkor elmondom miért Vicc a Wii. Szerintem.
    Amikor Amiga 500-am volt, akkor behaltam a SNES képességeitől, 256 szín, 7-es mód, meg ilyenek, naggyon dúrva volt.
    Aztán lecseréltem a számítógépet szal röhögtem konzolékon. Na erre jött a PSX generáció. Állam megint a padlón, szitkozódás, elvek feladása. Na bameg most akkor veszek már én is egy kanzolt.
    2000 környékén számítógéphez lassan visszatér. PSX emuk is jönnek ki. Erre jön a PS2 generáció. Állam megint a porban, azistenit! PS2 beszerez, de 2-3 év múlva megint szivárog vissza a PC. Új generáci konzol, lexarom, mondom én, - gondoltam.
    Képeket meglát: Motorstorm, KZ2, MassEffect, stb. Azúristenit, nekem konzol kell megint!
    Aztán kiadták a Wii specifikációit, meg megmutatták az első képeket.
    ...
    Őööö izé.
    Hát kb 10 éves szint egy PC-n, monnyuk a PS2-nél tényleg jobb, de legyünk őszinték nem ezért kell szeretni, én nem is fogom.
    Szal akár olcsó kiskonzolként befuthat - gondoltam. Így is lett, a PS2-nél tényleg jobb, az X-boxot a M$ meg már abbahagyta.

A lényeg, hogy a konzol megjelenéskor mindíg bikább volt minden másnál. Legalább is eddig.
    Ennyi.

ON
  • Hoz_Hun
    "Sandy Duncan sok éve a játékiparban dolgozik, számtalan pozíciót töltött már be,..."
    Miért töltött be annyi poziciót? Egyikre se volt alkalmas?
  • trsi
    nem biztos, tavaly voltam 1 SR eloadason, es a srac mondta h. a mostani projectjuk kolcsegvetese 12 millio euro (ez kb 3milliard forint), 3 eves fejlesztesi ido 120 ember fizetese (nagy atlagban 600.000 ft), meg is jegyezte h. lehet jobb is
  • Mcsiv
    Nemtudom egyébként, páran idekevertek minden hülyeséget és tovább "szülték" ezt a "zabicímet". Kár, alapvetően jó téma lett volna, igaz is a legnagyobb része.
    Ami engem megfogott: "A csillagok következő generációja a kreatívitása alapján ismerszik meg, és nem a poligonok mennyisége számít. Próbáld kihasználni, hogy a játékosok összekapcsolódnak, és ne egy eszközben gondolkod". Ezzel teljesen egyetértek, a játék élmény a legfontosabb, ami el tudja nyomni még a csúf grafikát is. Nem véletlen szerintem, hogy még mindig rengetegen nyomják a CS-t a régesrégi HL motor alatt, ami már valjuk be, lassan 10 éves és nem sokat fejlődött.
  • Molnibalage
    Aha. A nagy kiadók is évekig szüttyögnek egy játékkal. A CIV IV is kijött, de az alap az röhejesen hiányos. A moddolók fejezték be igazából a játékot még 2 kieg után is...

A FO garázscucc és mégis készülget. Mellesleg, ha Area 51 tag lenneél, akkor látnád, hogy beza haladnak rendesen...
  • dez
    Nem azt írta, hogy teljes mértékben kiváltja a PC-t.
  • dez
    Te sem vagy túl bonyolult.
  • dez
    Nem gazdasági problémákról beszélt, hanem a nagyobb változásoktól, kísérletezéstől való félelemről, ami közismert. Persze ez leginkább PC-re vonatkozik, konzolon valamivel jobb a helyzet, nem beszélve a Wiiről.

Hát igen, az a kijelentés igencsak felületes volt, de az egyszeri user szemszögéből valamennyire igaz. (Lásd videojátékok egyes DVR-eken, stb.)
  • Palinko
    Nos még a Fighter Ops-ot nem emlegetném... mit láttál belőle pár képen kívül? jó majd lesz 2050 ig lehet, egy kiadónak meg meg kell 1 év alatt csinálni egy játékot mert kiesésük lesz, ezért is ilyen pocsékok a mostani játékok, igaza van a pasasnak nem mernek kiadni komolyabb játékot...
  • Molnibalage
    "konzolok pc-s funkciot is betöltenek lásd: PS3-ra rakhatsz linuxot. "

Aha. AutoCAD, CFX, Pro Engineer, Matlab stb. hol van PS3-ra? Gratulálok...
  • Gerygrey
    konzolok pc-s funkciot is betöltenek lásd: PS3-ra rakhatsz linuxot.

A nap idióta beszólása :)

egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy az lesz a vége, hogy tökmindegy, hogy milyen hardvert vesz majd a júzer, úgyis csak ráköti egy nagy kijelzőre, dug majd bele valamilyen interface eszközt (amilyet tetszik), rádgja a netet, választ magának oprendszert, aztán nyom valamilyen játékot, vagy netezik. Esetleg dolgozik... :)

Ez nem a vége, hanem évek óta bejáratott megoldás, örülök hogy feltaláltad a PC-t :)
  • peat666
    (Off Neked nagyon erős wii fóbiád van, már kezeltetni kéne, szinte csak a wiit szedted elő újra a cikkből kigyűjtött erre vonatkozó mondatokkal . Ps2-őt miért nem cikized hogy még árulják? Mert veszik. Sokan veszik. Pedig azt a szintet azért grafikailag ki bírja röhögni a wii, és egyre inkább teszi is mert wii-seknél is fontos a grafika azokban a játékstílusokban ami minden platformon tanyázik (pl fps). Amióta megjelent metroid, meg egy két szebb game rögtön az lett az elvárás. Egy ilyen lüke embert ne kövess már egy másik hülye megállapításal. A ps3/x360 is száguld meg a wii programkínáltának mindkét fele is (hagyományos és újkori fit laza stílus), miért baj az ha egy 70 éves kezébe vesz egy konzolt és jól érzi magát? Ez ha szerinted azt jelenti hogy kevesebb játék jön ps3/x360/pc-re akkor olvasd el első mondatomat. A szélesebb termékkínálat nem kevesebbet hanem többet jelent. Mert a nintendo egy köcsög kapzsi. Mint mindegyik. Off vége)
  • peat666
    Jájj szegény.

"A játékipar kereke az utóbbi tíz évben beleragadt a sárba"

Ezzel az elmélettel előjönni akkor, amikor a konzolipar pénzügyi elemzései soha nem látott növekedést, illetve piacvizsgálatok szerint nagy növekedési potenciált mutatnak. Jájj. X360 és Wii is sok helyen hiánycikk, a Ps3 meg azért nem az (még) mert volt belőle raktáron elég. Mindezt ünnep utáni időszakban produkálta a piac, ezért is voltak a hiányok, még a gyártók sem várták hogy így alakul a kereslet. Pc-szinten meg nem jönnének az új vga-k és processzorok egyfolytában ha nem lenne rá fogyasztói igény.

Az legalább kiderült számomra miért bukott az x1 akkorát, ezzel az emberrel nemcsoda. "Manapság nehéz bármilyen technológiai különbséget felfedezni egy merevlemezes videólejátszó és egy Xbox 360 között" azért technikailag is ott van a csávó, inkább a konzolok nyírják ki a merevlemezes lejátszókat, szerintem. Na mind1, szerintem hülyeséget hülyeségre halmozott eme csoda ember, aztán lehet neki lesz igaza (heheheháháhá)
  • Tinman #37
    Szép estét magának is :-D

Konzolra váltanak a játékosok (2008. március 10.)
    http://www.sg.hu/cikkek/58767/konzolra_valtanak_a_jatekosok

Lehet, hogy a srác komolyan gondolta... attól még pont akkora fasság, mint a Gabe Newel-fele, "csak jó ötlet lehet epizódokban kiadni egy játékot".

El bírom képzelni, ahogy a Nintendo 5-10 év múlva csődbe megy. Aztán felébredtem és jól szórakoztam ^^
  • testerlnx
    >"Erre a látogatók nyolc hónappal az indulást követően már 10 000 játékot töltöttek fel."
    8 hónap - 10k? Elég szerény. Akkor eléggé pang a site ráér baromságokat nyilatkozni, ráadásul a reklám is jól jön!
  • dronkZero
    Hm, két konzol vs PC "csata" közt azért sokat változik a véleményem.

Most épp egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy az lesz a vége, hogy tökmindegy, hogy milyen hardvert vesz majd a júzer, úgyis csak ráköti egy nagy kijelzőre, dug majd bele valamilyen interface eszközt (amilyet tetszik), rádgja a netet, választ magának oprendszert, aztán nyom valamilyen játékot, vagy netezik. Esetleg dolgozik... :)

Például mi van, ha összekuszálódnak a konzol-generációk? Ha Microsoft meg Sony úgy dönt, hogy nem egymás cuccát akarják egyszerre túllicitálni? Vagy ha a Nintendo úgy dönt, hogy 3x sűrűbben ad ki új konzolt, mint a "nagyok"? (Tehát most béna a Wii, az X360-PS3 generáció élettartamának harmadánál kiad egy újat, amivel behozza a "nagyok" színvonalát, és még az újabb PS előtt kiad egy mégdurvábbat?)

Ha túl sűrűn jönnek a konzolok, akkor elveszítik azt az előnyüket, hogy állandó a hardver.
    Ha így toldozgatják, mint ahogy most látszik, (nagyobb vinyóval már lehet kérni, meg még ki tudja mi lesz) akkor az bukta , hogy nem kell fejlesztgetni.
    Na meg az is eszembe jutott, hogy hiába kurvajó, hogy most akkor évekig fix a hardver, ha azt a fix hardvert nehéz programozni... (legalábbis most PS3nál azért bele kell tanulni abba a sokprocis megoldásba, nem? és ha a PS4 megint homlokegyenest más struktúrájú lesz? :P)

Emellett a PC-k is közelednek a konzolokhoz, ez a seggem alatt például egy házimozizásra szánt XP MediaCenter-es PC. Teljesen set-top-box fíling. TV-tuner, DVD-író, nagy vinyó, rádiós bill+egér, infrás távirányító(windows gombbal :D), tévézéshez... A videokártyám mondjuk pont most füstölt el, hát nem éppen házimozizásra használtam :]

Az egyszeri júzer igénye meg az, hogy ne kelljen faszkodnia. Akár már azzal is, hogy egyáltalán, ne kelljen már hardvert keresgélnie. Ha meglát egy játékot, akkor azzal tudjon játszani, már legalábbis ha mostanában vett hardvert.

Az is tuti, hogy ha egy játék megjelenik minden platformra, akkor az többet hoz a konyhára a fejlesztőnek/kiadónak, mintha exklúzív cím lenne valamelyikre (ami ugye a hardvereladást hivatott generálni).

Szal... most egyre inkább úgy látom, hogy nagy, platformfüggetlen felhasználóbarát píszszánsájnheppinessz lesz itt a jövő... :)
  • magus
    Istenem ekkora hülyeséget már rég olvastam *szipp*
  • HöfEE
    Annyi az egész lényege, hogy a jövőben minden "egyben" lesz. És szerintem jó is lenne úgy. Nem lesz külön se pc, se xbox, se settop box, se bluray lejátszó hanem minden egybegyúrva egy szép csini dobozba.
  • dez
    (Csak a cím.)
  • dez
    Annyira azért nem volt hülyeség...
  • dronkZero
    Igen, ezzel viccelt meg _Téged_ az SG. Ez már körülbelül az ötödik portál, ahol olvasok a hírről, itt például szombati.

További szép estét!

:P