• NEXUS6
    Pontosan így van! A videojáték műfaj kezd felnőni, a piac kezdi a video, mozi egyéb média piac nagyságát elérni. Ami viszont azt is jelenti, hogy már nem csak a csúcsminőségű anyagot lehet eladni, sőt ahogy a B kategóriás filmeknek megvan a piaca, úgy a B kategóriás játékoknak is.

Nincs ezzel semmi gond. Sőt ha filmből keresünk példát, akkor egy Tarantino egyenesen csúcsművészetté fejlesztette a B kategóriát. De azért tudni kell, hogy hol a határ! Szal egy Dudikoff/Haselhoff "szuperprodukció" azért ettől kezdve nem fog egy Ridley Scott filmmel vetekedni.

Átlagjúzer megveszi húsvétra a kis Wii-jét és neki ez jó, mert nem akar 40 órát beleölni egy MGS-be, vagy GTA-ba. Ő csak kicsit lődözni akar egyet a vasárnapi ebéd után, vagy a mozgás alibéjén bevonni a kis feleségét is a mókába, aki esetleg eddig totál elzárkózott a videojátékoktól.
    Nade nehogymá ez azt jelentse, hogy mer gagyi a grafika (meg más is) akkor ez azért van mer a gémpléj meg olyan jó.
    A gémpléj az pl GTA-nak tényleg jó. Csak az nem fog beférni a Wii-be, legalább is a legújabb rész.

Mindenki hajlando kompromisszumokra, és mivel a jelenlegi gépek sem végtelen kapacitásúak, így mindíg is lesz kompromisszum a játékokban, pl grafika terén. Másrészt viszont a videojáték műfaj olyan szempontból is kezd felnőni, hogy a műfaji kategóriák és ezzel együtt a korlátok is kialakuktak, letisztázódtak. Sajna sok újdonságra ebben a dologban már senki ne számítson. Ez van.
    Ilyen szituban a szembetűnő grafikai hiányosságokat úgy beállítani, hogy az azért van mert a gémpléj viszont forradalmi, az szerintem hasbaakasztás ízű.

A multkor néztem a Wii-s Mario Galaxy-t. Hmm a grafikára azt mondom, ez a műfaj végül is erről szól, pl ott van a PS3-ra a Ratchet, csilivili, de nem bizti, hogy többet ad. Azon viszont én spec kiakadtam, hogy Marió-ék a mai napig csak gügyögnek, mint a pisis bölcsisek és a szöveget olvasni kell, ami persze inkább primitívsége miatt fárasztó, mint az elvont poénok megértése miatt.
    A Ratchet "sajna" csilivili volt, a főhősöket nem az oviból szinkronizálták, a poénokon meg napokig röhögtem. Kibaxott xar volt!;)))
    Ha nem lenne már egy évtizedek óta felépített Marió imidzs akkor sajna új indulóként nem rughatna labdába manapság. Ennyit a forradalomról.