http://kuruc.info/r/34/22145/
  • Zóanagyvarázsló
    #124
    OFF:

    Egyes tudósok kutatásai szerint még a politkai irányultságot is nagyobb mértékben határozzák meg a gének, mint a neveltetés, a környezet (nem, nem tegnap olvastam erről). Ez szerintem is túlzás, de jelen ismereteink alapján a különböző viselkedési formák genetikai öröklődése ténynek tekinthető.

    A különböző alfajok, változatok az eltérő környezeten túl, más öröklött magatartási formákat vesznek fel.

    A rasszok a közötti fizilológiai különbségeket pedig végképp nem kell magyarázni. De nem csak a bőrszín, az izmomzat, a különböző betegségekre való érzékenység különbözik, hanem az intelligenciahányados is függhet a rassztól, de akár a népcsoporttól is. Ez nem azt jelenti, hogy a fehér ember csak intelligens lehet, a fekete pedig csak buta, hanem egy változót, ami módosítja az esélyeket. Ugyanígy lehet genetikailag növelt hajlam a különböző szexuális beállítottságok, vagy éppen a különböző viselkedési formák iránt.

    Persze a genetikai ismereteink még mindig messze nem teljeskörűek, de csípőből lesöpörni az asztalról a gének jelentőségét már nem racionális gondolkodásra vall.

    Én nem vagyok genetikus, így nyilván nem is foglalhatok állást e kérdésben, de az eddigi kutatások eredményének megfelelően a részleges hatásokat el tudom fogadni. Ugyanakkor a fő probléma jelen esetben egy a népcsoportra jellemző sajátos kulturális helyzet és normarendszer, tehát nem az anyagi körülmények - természetesen számít az is, de nem az a probléma főgyökere, legflejebb mellékgyökérzet.

    Egyébként tényleg érdekes lenne téma, de ebben a topikban OFF, a másikat pedig nagyon helyesen zárták - némileg tudományosabb igényű eszmecserére úgysincs igény az SG-n). Lehet keresni tanulmányokat, lehet könytárba járni, talán többet tanulhat belőle az ember, mint egy itteni flémből...