• willcox
    #104
    Csillagközi utazás? Még ha fénysebességgel is tudnának menni, a felgyorsításhoz, a lefékezéshez és a maradék úthoz is nagyon sok idő kéne (energiaforrásról nem is beszélve). Szerinted van olyan elmebeteg ember, aki hajlandó erre?

    A menet közbeni külvilágból begyűjtött, kilövendő tömeg begyűjtéséről igazán írhatnál, mert itt bukik az egész.

    "Csak arra van szükség, hogy "üssön szöget" a fejedbe, és kezdj el gondolkodni rajta!" - nem vagyok rakétatervező, és annyira nem is érdekel a dolog, hogy ezen agyaljak. Csupán szeretek a realitás talaján maradni, és ha olyat látok, ami maximum a képzeletben működik (vagy éppen nem is működik), akkor szólni szoktam.

    "Mindenesetre ma már akkora mennyiségekkel dolgoznak, hogy lehet vizsgálni a makroszkopikus tulajdonságait." - konkrétan? És szerinted ez a mennyiség mire és hogyan lenne elegendő egy űrhajó gyorsításánál/lassításánál?

    PS: "valójába az történik, hogy a lemezek felülete az eltérő fényelnyelés miatt különböző hőmérsékletűvé válik, és a melegebb felületről nagyobb sebességgel fognak visszapattanni a gázmolekulák és ez biztosítja onnan a nagyobb tolóerőt." - vagy talán inkább az a hatás, hogy a melegebb levegő felfelé mozog (a Földön)...