• Gladiator
    Ez érdekes, én nem nagyon találkoztam sehol ennyire aktív dél-kelet ázsiaival. mármint 100%-osan dél-kelet ázsiaival. gondolom indonéziában, ugyanúgy, mint malajziaban is, több népcsoport van. malajziaban van a maláj maláj, indiai maláj, kínai maláj. ezek közül az indiaiak a takarítók, olcsó éttermekben felszolgálók, szakácsok, valamint 1-2 orvos. a 100% malájok azok nem csinálnak semmit, mert annyi kedvezményt kapnak az államtól, hogy bőven elég, ha csak ellébecolnak valamit. a kínai malájok viszont ázsia zsidói. szerintem te is valami hasonlóval találkozhattál. ők tényleg pörögnek.
    viszont az ~50 indonéz haverom közül amelyik nem kínai indonéz volt, nem emlékszem, hogy bármelyik is megpróbált volna tenni bármit is annak érdekében, hogy a világ előrébb menjen.
    viszont ezek után én sem fogok ennyire általánosítani, és ha mégegyszer arra tévedek valaha, megnézem már magamnak ezeket a batakokat.

u.i.: az üzenetet az SG-n kívűlálló okok miatt nem tudom elküldeni itthonról, azért kaptad meg csak később szerintem, mint hogy ide beírtam, mert csak akkor sikerült máshonnan írnom.

üdv