• dronkZero
    #65
    NEM.

    A felsorolt dolgokra igény van, és a tevékenységükből élnek, a kereslet eltartja őket.
    A egyházak meg a hívők száma alapján állami támogatást kapnak, arra, hogy történeteket meséljenek. A kábítószer és a cigaretta meg szinte a legrosszabb példa, mert a kábítószerkereskedelmet _kizárólag_ a fogyasztók tartják el, a cigarettából meg a valós áránál többszörös haszna van rajta az államnak.

    Egyébként a rettentőszar filmek gyártására adott állami támogatást is sajnálom. Csak az megint más téma, hogy gyakorlatilag _kénytelenek_ vagyunk támogatni pl Hollywoodot, hogy _ide_ hozzák a pénzüket, de ugyanez nem igaz a szar magyar filmekre, amik soha a büdös életben nem fogják behozni az előállításuk költségét.

    A keresztény egyházak(és az összes többi sem) meg soha nem a hívők érdekeit szolgálták, mindig csak a sajátjukat. Az egy más kérdés, hogy ahhoz, hogy ennyi embert meg tudjanak sápolni, valamit nyújtani is kell. De ha csak egy, a piramis legalsó szintjén álló falusi papot nézünk, akinek van egy szép paplak, meg ő felügyeli a falu legnagyobb épületét, és csak annyi a dolga, hogy naponta fél órát beszél, vasárnap 3-at 4-et, meg van néha egy-egy órányi esküvő-keresztelő-temetés, amivel dolga van. És mindezt azért teheti meg, mert _én_ termelő munkát végzek, hasznot hozok, amit aztán jól lehúznak rólam, hogy ezek jól éljenek a semmiért.
    Hát a lófaszt, szedjenek belépőt a misére, gyűjtsenek adományt, kúrják fel az esküvők árait, csaináljanak annyi hasznot, amiből megélnek! Aztán meglátjuk, hogy mennyire piacképes a szolgáltatás, amit nyújtanak, ki az, akinek _tényleg_ szüksége van rá.

    Miért kellett idekeverni a politikát egyébként? Nem innen fúj a szél, ez is egy oldala a vallásnak, ami nem tetszik. Alapvetően az a bajom, hogy hazudnak, vagy legalábbis a levegőbe beszélnek.

    Mielőtt megkérdezitek: igen, a megélhetési szaporodást még gusztustalanabbnak tartom, ha rajtam múlna minden készpénzes segélyt megszüntetnék.