• Balumann
    #64
    Igen, a materializmus filozófiai irányzat, a vallásokkal szemben tudományosan próbál választ keresni azokra a kérdésekre, amikre a vallások. Akik a modelleket állítják fel azok nem tudósok? :D

    "És, mi a különbség a "Villámisten kinyilvánította a haragját" és a "ha meghalok, a Mennybe jutok" közt?Mindkettő hiedelem, egy ismeretlen dologról."
    Itt sztem egy kicsit elbeszélünk egymás mellett, itt most nem az a lényeg, persze h hiedelem mindegyik. Ezt más fajta állításra írtam.

    "Nem, de a vallások, hívők _állítanak valamit_. Nem nekem kell cáfolni, _nekik_ kell _bizonyítani_ az állításukat. Ha nem teszik, nem hiszem el. Ennyi."
    Jah ez mondjuk álláspont kérdése :D

    Azon már én is gondolkoztam, hogy hol lehet határ. Én sem értek egyet azzal, hogy a lélek a személyiség is lenne, minden ember kicsit másabb testfelépítésben is, saját gondolkodás, ezek pedig nem köthetők össze számunkra érthetetlen "erővel" (lélekkel). De valamiért nem vagyunk mehanikusak, és valamiért "ÉN" is vagyok... És ez az amit nem magyaráz meg semmi.

    A másik kérdés a keletkezés. Addig oké h volt egy ősrobbanás a tudományos filozófia szerint (mondjuk azért itt milió dolog van amit nem értek ebben se:P), de hogy hogyan jöttek létre ennek a világnak a fizikai törvényei, majd mitől vált élővé és gondolkodóvá... Nem fogják sztem soha modellekkel alátámasztani, hogy egy őssejt magától idáig változott szvsz.
    És nyugodtan mondhatjuk, nem tudják bizonyítani sem azt h van lélek, sem azt hogy nincs, és még nagyon sok mindent. Na most akkor a tudomány nincs megfelelő szintén? :P

    Igazad van a gravitációval kapcsolatban. De ha olyan helyen lennénk ahol nem lenne, nem tudnánk modellezni meg mérni meg iylesmi. De pl. más dolog is van, hogy minden állandóan változik, részecskék mozognak állandóan a legszilárdabbnak tűnő dolgokban is. Meg azért ha jól tudom sok dlog van amire nincs magyarázat és megfelelő modell (tér, idő, stb.).

    Én inkább vagyok jártasabb a filozófiákba meg vallásokba mint a tudományba, zeneművészeti suliba gondolhatod, hogy nem igazán a tudományos tananyagok vannak előtérben :D Azért remélem kiscsoportosnál kicsivel tájékozottabb vagyok :o