• Balumann
    #56
    Hú de okos valaki...

    "Ha lenne lélek, akkor látnának a vakok (minimum a többi lelket). Ugyanis a legtöbb egyház tanítása szerint a túlvilágon mindenki találkozik az elhunytakkal. Ha ott látják a többi lelket, akkor itt is kéne." Minden vallás, minden filozófia szinte teljesen másképp értelmezi. A találkozást én is hülyeségnek vélem, de amit te írtál nem igazán értem, vakok nem találkohatnak?

    "nem valószínű, de a varázsló (a papok elődei) már akkor is jól palira vette a többieket."
    Látom van fogalmad az ősemberek vallásairól. Animizmus, totemhit, fétis, mágia, mondanak valamit?! Szinte mindig is hittek valamiben.

    De az se semmi, hogy így kijelentesz dolgokat, amiket még a legnagyobb tudósok se tudnak megválaszolni, és még azt mondod másnak, hogy tudatlan. Pedig valószínű sose fogjuk megtudni, pontosan mi az, amitől az anyagok "MI", vagyis élők vagyunk, és mi történik ha a test nem működik tovább. Nemtudom te mit hiszel, mindenkinek megvan, hogy a tudása alapján mit hisz, hogyan hiszi a "lélek"-et (én például nem egészen úgy, ahogy vallásokba mondják). Jobb ha nem mondom, mert gondolom úgyis mindenki buta ember melletted, akik hisznek valamit olyanban, amit semmi és senki nem tud megmagyarázni, alátámasztani.
    -.-