Ulkesh#35
"-Van egy olyan érzésem, hogy Gomite nem sokáig marad IPhone only.... megjelenés után kb 1percel futni fog Nokian, ha nem elég neked a maps/garmini."
A Gomite egy kalap szar, a végleges iGo már működik a standard BT-s GPS-ekkel is majd.
"-Tetszik nem tetszik az Ihone kamerája egy kaki a jelenlegi konkurenciához képest, hogy majd mindenkitöl sooljak: N82, G600, Viewity."
Volt N82-m és most is van a fiókban egy Viewty-m, szerinted érdekel, hogy mit tud a fényképezni?
Mindegyikkel csináltam 2-3 tesztképet és annyi.
Az emberek 85%-a soha nem használja a mobilokba épített kamerákat, sőt sokan igénylik, hogy ne is legyen.
"-Csodálatos Apple kiadott egy (szerintem durván korlátozott) SDKt. Symbi, Java ME SDK mióta is elérhető?"
Még nincs kiadva a végleges SDK (az majd júniusban jelenik meg) így a korlátozások akár a béta tulajdonságai is lehetnek.
"-3G hiánya olyan mint a kaki fényképező."
Teljesen jó a hasonlat!
A legtöbb új Nokiában ott a 3G, de nem lehet használni semmire.
- Gyakorlatilag a fővárost kivéve sehol nincs normális lefedettség, és tudtommal az ország nem Budapestből áll
- A gagyi kispórolt hardver miatt ezeket a "csúcs" Nokiákat az iPhone Edge-el kiröhögi, ha netezésről van szó. (Lásd. videó, amit linkeltem, de ha rákeresel több száz cikk ír erről)
"btw, tud már az IPhone alapbol MMSt küldeni, csoportos smst küldeni vagy ezek a hhetetlen fejlett funkciókra még mindig képtelen?"
Alapból nem, külsős alkalmazásokkal igen.
No végre tudtál írni olyasmit is, ami valós hiányosság, gratulálok :)
(Azt megértem, hogy az Amerikai iPhoneban miért nincsenek meg ezek, tekintve, hogy ott nem igen használnak ilyen szolgáltatásokat, de az EU-s bevezetés után illett volna pótolniuk).
"Ez megmár tényleg egy vicc az elvakult Apple buzi logikátlan hsze. Egy bármilyen okostelóban vagy van 4-8gb hely vagy emellé még akkora karit raksz amekkorát akarsz."
Tudod, van egy icipici bökkenő.
Nekem azért kell konvertálnom, mert per pillanat még nem érhető el publikusan a CorePlayer, (http://www.youtube.com/watch?v=32nkACIJuiw&eurl=http://www.iphonebuzz.com/ces-2008-iphone-coreplayer-demonstrated-071897.php&fmt=18) így a belső lejátszó nem ismeri a DivX-et, neked meg azért, mert a Nokiád nem tudja akadás mentesen lejátszani filmet. Az iPhone röhögve lejátsza a 640x480-as filmeket is reccenés nélkül (gyaníthatóan a nagyobbakat is, de azokat az iTunes nem engedi feltölteni).