85
  • Ulkesh
    Skyline te is okosabb lettél volna, ha csendben maradtál volna :)

"smybian meg a windows mobil ... egy rakás szar"

Ezt nem írtam, de tény, hogy technológiailag fejletlenebb.
    (Érdekes lenne, ha egy WinCE, vagy egy Symbian kernel jobb lenne egy realtime BSD kernelnél :) )

"garmin ... egy rakás szar"

Ezt sem írtam. Főként, hogy a Garmin a külsős térképek kezelésében nagyon jó.
    De ettől tény ami tény, a Symbian port több sebből vérzik és gondokat okoz a telepítése.
    (Ha nekem nem hiszel, olvass utána :) )

"az iphone elveri az összes pda-t,okostelefont ahogy van."

Ezt sem írtam. Már csak azért is mer per pillanat nem lenne igaz. De mivel egy nagyon hatékony hardver/szoftver párosításról van szó, nem kizárt, hogy 2-3 év alatt elterjedtebb és támogatottabb lesz, mint a jelenlegi piacvezető rendszerek. (Ne felejtsük el, hogy a megjelenése óta gyakorlatilag ez diktálja a mobilpiac irányvonalát, mindegyik gyártó felsorakozott az iPhone által bevezetett technológiák mögé)

"a 2000-es aksi csak kínai gyártmáynban kapható és nagylesz tőle a telefon"

Ezzel nem tudom mi a gondod, tekintve, hogy a Nokia NEM GYÁRT 2000-es aksit az N95-höz, és az is tény, hogy nagyobb lesz a készülék tőle, arról szintén ne beszéljünk, hogy hol gyártják ezeket.

"Nemhogy 2szer de még másfélszer sem nagyobb a kijelzője az Iphone-nak az n95-nél (számolj utánna;) )"

N95: 240x320, 76800 képpont
    iPhone: 320x480, 153600 képpont

Szóval pontosan kétszerese.
    Úgy gondolom neked kéne megtanulni számolni :)

"azonkívül elég korrekt hogy nagyobb kijelzőn ugyanakkora felbontás van mint az np95 kis kijelzőjén"

Még szerencse, hogy ennyire értsz hozzá. :)
    Legalább utánakeresnél mielőtt butaságot irkálsz..

• Skyline
    Feleslegesen vitatkozol,úgyis neki lesz igaza elvégre a smybian meg a windows mobil,a garmin (ami bennevan a világ első 5 navrendszerében és szorosan ottvan az igo mellett) egy rakás szar,a 2000-es aksi csak kínai gyártmáynban kapható és nagylesz tőle a telefon,meg úgy egyáltalán,az iphone elveri az összes pda-t,okostelefont ahogy van...:)
    lol....
    Azért picit segítek mert látom nagyon megy a verés a kijelzőre..:)
    Nemhogy 2szer de még másfélszer sem nagyobb a kijelzője az Iphone-nak az n95-nél (számolj utánna;) ) azonkívül elég korrekt hogy nagyobb kijelzőn ugyanakkora felbontás van mint az np95 kis kijelzőjén....Gondolom nagyobb kijelzőn ugyan az a felbontás szebb...:))))))))))
    A garmint meg alap 900-as aksival kb 2-3 órán át simán elvezérel bárhova töltés nélkül,de gyalog nemigazán használom,kocsiba meg ugyebát ott az autóstöltő mint lehetőség..:)
    De mind1 részemről nem is folytatom,nemtudom minek álltok le veszekedni elvakult felhasszal....
  • Ulkesh
    "TSRAutostart-ra már rég van megoldás."

Nincs..
    Az új 4.10.80-as Garmin XT végre nem cseszi el a rendszert, de a nagyfokú fogyasztásra még mindig csak az a megoldás, ha használat után uninstallálod a programot.

"Jelenleg 1.5 hetet megy a telefon, úgy, hogy a GPS-t is használtam, WLAN-oltam."

Vaoohh.. Erről a Nokia is tud? :)
    Csak, hogy ismét szóljak, ismerem a készüléket, nem kell hülyeségeket írnod :)
    3 nap készenlét jó indulattal összejön, ha nem sokat beszélsz vele (napi 5-10 perc), ha netezel, és van email postafiókod, amit időközönként ellenőriz, akkor jó ha 1,5 nap, játék, videó, mp3 esetén nap végén töltés..
    A 1,5 hét a memory leak miatt egyébként is elég necces egy Symbian eszköznél, mert 5-6 nap folyamatos üzem után, ha tényleg használva is van, eléggé elfogy a memória, belassul a rendszer és akár egy bejövő hívás is újraindulást eredményezhet.

"Azért mert van egy elvetemült Apple mániás ismerősömnek és láttam fél órát, attól még nem kell ismernem minden paraméterét"

Nem kell, de ha nyilatkozol róla, akkor illik. Egyébként magadat tünteted fel csak rossz színben..

"Eddig a legtöbb amennyi időt használtam az közel 4 óra volt."

BT-os GPS meg 10-12 órát egyhuzamban elmegy, én inkább azt favorizálom :)

"Biztos sokat bírhat az akksija, miközben tv-zel vagy játszol :-D"

Az N82-nél lényegesen többet :) (kb. kétszer)

"Fogalmam sincs. Eddig amiket néztem: C64 emu, Spectrum emu, SCUMM (DOS-os Lucas Arts kalandjátékok), SNES emu, MAME, GB, GBC, GBA, Nintendo DS emu, SMS és SMD emu."

Ezek iPhone-ra is elérhetők, de légy szíves ne hasonlíts ezeket egy Playstation-höz, mert kicsit vicces leszel.

Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy menne N82-ön a PSX-es Gran Turismo, Tekken3, vagy Resident Evil 3 :)

"Playstation játékokat biztos nagy móka lehet érintőképernyővel játszani "

Elfelejted, hogy több mint 2x akkora a kijelző, mint a tied. Mind méretben, mind felbontásban, így ha fele a kezelőszerveké, akkor kényelmesen használható.

"Ja a Machintos is dugig van játékokkal... valóban vannak rá játékok, amik általában hónapokat késnek a PC-s verzió után, már ha egyáltalán kijönnek."

Szerinted mi köze a kettőnek egymáshoz?

"Nem lesz ez másképp az iPhone-al sem, majd meglátod. Egyszerűen nem erre való az iPhone."

Gondolom Te ehhez jobban értesz, mint az Electronic Arts, Sony és még jó pár fejlesztő cég, akik már bejelentettek több játékot amit portolnak és párat, amit kifejezetten erre a platformra írnak.

Az ilyen köpködő emberkék elfelejtik azt a kis apróságot, hogy az iPhone immár nem zárt platform, hanem ugyanolyan nyitott, mint a több smart, ráadásnak olyan hardver és szoftverkörítéssel, amit a konkurencia még évekig nem ér el (Ha láttad a Nokia Touch bemutatóját, akkor tudhatod, miről beszélek :) )

"Gondolom van digitális fényképezőgéped... készíts vele egy képet, másold fel a vinyódra majd nyisd meg, mondjuk paintben.
    Mit látsz? Ja, elmosást és hibákat. Üdv a digitális fényképezés világában, ahol kinagyítva minden szar :-D"

Ácsi!!
    Amit írtam, az nem kinagyítva, hanem eredeti felbontáson szar.
    Egy normális digitális gépnél ilyen nincs, még a 20-30 ezres kategóriában sem.

"Összesen: 120.000 Ft a minimális összegekkel számolva, helyette 2 év nemzetközi garral 105.000 Ft volt."

Csak türelmesen várd ki a firmware frissítéseket, hogy ezek a funkciók működjenek is, és ne fagyjon csontra naponta 2x a "mindentudó" készüléked :)

"Nincs itunes meg egyéb fasssssság, csak megfogom ami kell rámásolom és megy."

Khmmm..
    Azért előtte telepíts egy CorePlayert, mert a gyári player nem kicsit hulladék.
    Ha meg már telepíteni kell, akkor azt én is megtehettem..
    (Mellesleg én nagyon hiányolnám az iTunes-t, mert szeretem, ha a zenék könnyen átlátható rendszerben vannak)
  • Tinman #42
    Ez kimaradt:

Gondolom van digitális fényképezőgéped... készíts vele egy képet, másold fel a vinyódra majd nyisd meg, mondjuk paintben.
    Mit látsz? Ja, elmosást és hibákat. Üdv a digitális fényképezés világában, ahol kinagyítva minden szar :-D
    Mellesleg ezt a képet ha előhivatom /nem, nem poszterméretben/, nem mondod meg, hogy 30-40 ezres digitális géppel csináltam vagy egy normális telefonnal ;-)

Külön:
    -kihangosítós MP3 lejátszó, rádióval --->10.000
    -WLAN képes készülék --->15.000-20.000
    -GPS, hangnavigációval --->35.000
    -5 Megapixeles fényképezőgép Carl Zeiss optikával, Xenon vakuval --->30.000
    -emulátorokat, játékokat, filmeket futtató, kézimasina melynek képe kiköthető a tv-re--->20-25.000
    -mobiltelefon, használható SMS-re /köhömmm/, MMS-re, emailre, 3G-re/videotelefonálásra /köhömm/, bluetoothra, etc. ---->20-30.000 Ft

Összesen: 120.000 Ft a minimális összegekkel számolva, helyette 2 év nemzetközi garral 105.000 Ft volt. Nincs itunes meg egyéb fasssssság, csak megfogom ami kell rámásolom és megy.
  • Tinman #41
    TSRAutostart-ra már rég van megoldás.
    Jelenleg 1.5 hetet megy a telefon, úgy, hogy a GPS-t is használtam, WLAN-oltam.

Azért mert van egy elvetemült Apple mániás ismerősömnek és láttam fél órát, attól még nem kell ismernem minden paraméterét, éppen elég lelohasztó volt az is amit láttam, pedig iPhone-t akartam a tudása miatt, aztán rájöttem, hogy nem elég amit tud, főleg nem amennyiért.

"1-1,5 óra?"

x2 ^^
    De ez feljebb is vihető, ugyanis kiléphetsz készenlétbe, ilyenkor is tartja a GPS kapcsolatot és ha éppen valamerre irányt kell változtatnod akkor bekapcsol a hangnavigáció. Eddig a legtöbb amennyi időt használtam az közel 4 óra volt. Autópályán meg kikapcsolom a GPS részt, mert minek menjen 200km-en keresztül, ha tök egyenesen megyek.
    Egyébként a Garmin ique kifejezetten GPS kütyüm sem tud ennél többet... 4-4.5 óra alatt simán szarrá merül.

Tekerd 1 perchez... röccenésmentesen megy, sztereo hanggal az N82-ön.

"600 MHz-es proci, 320x480-as felbontás"
    Biztos sokat bírhat az akksija, miközben tv-zel vagy játszol :-D

"N82-őn futnak a Playstation játékok?"
    Fogalmam sincs. Eddig amiket néztem: C64 emu, Spectrum emu, SCUMM (DOS-os Lucas Arts kalandjátékok), SNES emu, MAME, GB, GBC, GBA, Nintendo DS emu, SMS és SMD emu.

Playstation játékokat biztos nagy móka lehet érintőképernyővel játszani :-DDD

"A szakújságok már most elsődleges Game Platform-ként írnak az iPhone-ról"
    Ja a Machintos is dugig van játékokkal... valóban vannak rá játékok, amik általában hónapokat késnek a PC-s verzió után, már ha egyáltalán kijönnek.
    Nem lesz ez másképp az iPhone-al sem, majd meglátod. Egyszerűen nem erre való az iPhone.
  • Boombaba
    Azért szerintem az is megérne pár gondolatot, hogy arra akarnak törvényt hozni, hogy büntethető legyen aki "hamisított" terméket VÁSÁROL.
    Azért szerintem ez nagyon kemény!!!
  • Ulkesh
    "Dehogy használom a Nokia maps progit! Garmint XT!"

Gondolom használat után te is uninstallálod, mint ahogy általában mindegyik Nokiás, tekintve, hogy a TSRAutostart összekuszálja a rendszert és 30%-al nagyobb fogyasztást eredményez :)

--

"Láttam iPhone-t használat közben, ezért sem azt vettem. Te biztos kis ujjakkal rendelkezel, hogy szuperül írsz smst és scrollozol, nekem halál."

Ha ilyesmit írsz, akkor szerintem nem láttál, max fotón iPhone-t, tekintve, hogy szép nagy virsliujjakkal is könnyedén kezelhető..

"WLAN-ról nem tudtam, sorry. Milyen titkosításokat ismer?"

Gyakorlatilag az egész készülék a Wlan-ra épül, ha nem tudtál róla, akkor igencsak kétlem, hogy valaha is találkoztál vele..
    (Már csak azért is mert ezen a területen 10x körberöhögi az összes smartphone-t ami ma a piacon kapható..)

"A kerekerdő közepén is van wifi?"

Nincs, de erre ott lesz az iGO..
    (A kerekerdő közepén a Nokiád beépített GPS-e sem nagy segítség, legalábbis nem soká, mennyi ideig is működik töltés nélkül? 1-1,5 óra? :) )

"Tessék... odamentem a fához és random elkattintottam, semmi finombeállítás:"

Az látszik is..
    A sarkok homályosak, az ég szarrá mosva a tömörítés miatt, csak ha 4-ére kicsinyíted a képet akkor néz ki valahogy..

"Játékok: Nézd már meg a futuremark demóját... sokkal komolyabb teljesítményre képes a telefon 3D területen"

Akkor csak a csupasz adatok:
    600 MHz-es proci, 320x480-as felbontás, nVidia GPU, multitouch..
    Szerinted az erre megjelenő játékok mekkorát fognak röhögni a te N82-ődön?
    A szakújságok már most elsődleges Game Platform-ként írnak az iPhone-ról, pedig csak két nagyobb játék demo-ja lett bemutatva.
    Egyébként csak egy pici kérdés:
    N82-őn futnak a Playstation játékok?
  • intrex
    Ejha Tinman, még annyira alapvető infód sincs, hogy az iPhone tud WLAN-t, de azt már tudod hogy az iPhone egy szar. Nos, én alig tudok valamit a Nokiáról, mert buta termékeket gyárt fejlődésképtelen embereknek.
  • Tinman #37
    Láttam iPhone-t használat közben, ezért sem azt vettem. Te biztos kis ujjakkal rendelkezel, hogy szuperül írsz smst és scrollozol, nekem halál.

WLAN-ról nem tudtam, sorry. Milyen titkosításokat ismer?

"Ha van wifin hotspot"
    Ezen hangosan felröhögtem :DDDD

A kerekerdő közepén is van wifi? A város legforgalmasabb helyén sem biztos, hogy találsz nyitott AP-t. Vezetés közben szarra sem mész vele.

"A mobilos díjnyertes képen jó pár percig rötyögtem.. :)
    Legalább jól elszórakoztatjuk itt egymást.
    Tessék... odamentem a fához és random elkattintottam, semmi finombeállítás:

Lehet röhögni, de ne felejtsd el, hogy ez egy mobiltelefon képe!

Játékok: Nézd már meg a futuremark demóját... sokkal komolyabb teljesítményre képes a telefon 3D területen, mint az Ngage, vagy akár a Nintendo kézikonzolja a DS Lite. Azért ez nem rossz! És még mindig csak 1 készülékről beszélünk!

"nélkül azt a 2 videót ami ráfér"
    Nem is tudtam, hogy a 16 GB-os kártyámra 2 video fér csak fel... nekem sajnos csak 20 1:30 órás video és 100 feletti MP3 fér fel... neked biztos több :DDDD

• Tinman #36
    Dehogy használom a Nokia maps progit! Garmint XT!
    Keszthely pl. tömve van egyirányú utcákkal, az ország másik végét adom meg legrövidebb útnak és nem hiszem el nap végén, hogy mennyit spóroltam. Ez nem urban legend, ez tény! Egyszerűen olyan utakra visz rá, amikről nem is tudtam, pedig havonta 1-2000 km-et levezetek.
  • Ulkesh
    "-Van egy olyan érzésem, hogy Gomite nem sokáig marad IPhone only.... megjelenés után kb 1percel futni fog Nokian, ha nem elég neked a maps/garmini."

A Gomite egy kalap szar, a végleges iGo már működik a standard BT-s GPS-ekkel is majd.

"-Tetszik nem tetszik az Ihone kamerája egy kaki a jelenlegi konkurenciához képest, hogy majd mindenkitöl sooljak: N82, G600, Viewity."

Volt N82-m és most is van a fiókban egy Viewty-m, szerinted érdekel, hogy mit tud a fényképezni?
    Mindegyikkel csináltam 2-3 tesztképet és annyi.
    Az emberek 85%-a soha nem használja a mobilokba épített kamerákat, sőt sokan igénylik, hogy ne is legyen.

"-Csodálatos Apple kiadott egy (szerintem durván korlátozott) SDKt. Symbi, Java ME SDK mióta is elérhető?"

Még nincs kiadva a végleges SDK (az majd júniusban jelenik meg) így a korlátozások akár a béta tulajdonságai is lehetnek.

"-3G hiánya olyan mint a kaki fényképező."

Teljesen jó a hasonlat!
    A legtöbb új Nokiában ott a 3G, de nem lehet használni semmire.
    - Gyakorlatilag a fővárost kivéve sehol nincs normális lefedettség, és tudtommal az ország nem Budapestből áll
    - A gagyi kispórolt hardver miatt ezeket a "csúcs" Nokiákat az iPhone Edge-el kiröhögi, ha netezésről van szó. (Lásd. videó, amit linkeltem, de ha rákeresel több száz cikk ír erről)

"btw, tud már az IPhone alapbol MMSt küldeni, csoportos smst küldeni vagy ezek a hhetetlen fejlett funkciókra még mindig képtelen?"

Alapból nem, külsős alkalmazásokkal igen.

No végre tudtál írni olyasmit is, ami valós hiányosság, gratulálok :)
    (Azt megértem, hogy az Amerikai iPhoneban miért nincsenek meg ezek, tekintve, hogy ott nem igen használnak ilyen szolgáltatásokat, de az EU-s bevezetés után illett volna pótolniuk).

"Ez megmár tényleg egy vicc az elvakult Apple buzi logikátlan hsze. Egy bármilyen okostelóban vagy van 4-8gb hely vagy emellé még akkora karit raksz amekkorát akarsz."

Tudod, van egy icipici bökkenő.
    Nekem azért kell konvertálnom, mert per pillanat még nem érhető el publikusan a CorePlayer, (http://www.youtube.com/watch?v=32nkACIJuiw&eurl=http://www.iphonebuzz.com/ces-2008-iphone-coreplayer-demonstrated-071897.php&fmt=18) így a belső lejátszó nem ismeri a DivX-et, neked meg azért, mert a Nokiád nem tudja akadás mentesen lejátszani filmet. Az iPhone röhögve lejátsza a 640x480-as filmeket is reccenés nélkül (gyaníthatóan a nagyobbakat is, de azokat az iTunes nem engedi feltölteni).
  • fade2black
    -Van egy olyan érzésem, hogy Gomite nem sokáig marad IPhone only.... megjelenés után kb 1percel futni fog Nokian, ha nem elég neked a maps/garmini.
    Érdemes elolvasni mit is csinál a Gomite.
    Egyébként kész szerencse, hogy van igo mert különben még erre se lenne képes. Sokáig.

-Tetszik nem tetszik az Ihone kamerája egy kaki a jelenlegi konkurenciához képest, hogy majd mindenkitöl sooljak: N82, G600, Viewity.
    bwt Videofelvételben mit is tud az Iphone? :)

-Csodálatos Apple kiadott egy (szerintem durván korlátozott) SDKt. Symbi, Java ME SDK mióta is elérhető?

-3G hiánya olyan mint a kaki fényképező. Lehet neked nemkell de attol még 1001 embernek igen.
    btw, tud már az IPhone alapbol MMSt küldeni, csoportos smst küldeni vagy ezek a hhetetlen fejlett funkciókra még mindig képtelen?

-"Tudod, te rárakod konvertálás nélkül azt a 2 videót ami ráfér."
    Ez megmár tényleg egy vicc az elvakult Apple buzi logikátlan hsze. Egy bármilyen okostelóban vagy van 4-8gb hely vagy emellé még akkora karit raksz amekkorát akarsz.
  • fade2black
    MI márcsak ilyen és ilyen is marad: "Sose" lesz tökéletes, engem pl a legjobbnak mondott IGO szivat rendszeresen.
    Ettöl még bazi egy jó dolog az a GPS.
  • fade2black
    Megtévesztően hasonlít.
    És szerintem is kemény koppintás és hamisítvány attól függetlenül, hogy specifikációk területén biza gyak mindenben durván jobb mint az IPhone. A 720*480as felbontás pl különösen szimpi.

Olyan k*ra nehéz lett volna neki egy saját arculatot adni?
  • Lavigne
    a GPS-es, utvonatervezéses, csoda dolog már többször bebizonyította, hogy kvára nem találja meg a legrövidebb utat. a maps-ról annyit, hogy egyirányú utcába is rezzenés nélkül bevisz. whoa. persze lehet rátenni a garmint de az se jobb.

tedd a szivedre a kezed, és mond meg őszintén, hány képet csináltál? a másik meg, hogy még a "saját" telodat se ismered, mert csak 1 óra videot lehet felvenni egyben.

én nem oltani akarlak, azt majd mások megteszik ezután az okos hsz-ed után, csak annyit kérek nézz utána a dolgoknak mielött zöldségeket írsz. Te nem vagy újságíró, se politikus, nem kell hazudnod
  • Ulkesh
    Tinman:
    "Hát ez az... az érintőképernyős telefonálás "ezer éves" dolog. A főnököm jó 7 éves PDA-ja tudja."

Ennek olvass még utána. Nem ugyanarról van szó, teljesen más, eltérő technológia.
  • Ulkesh
    "-Írj vele sms-t bosszúságok nélkül."

Bármikor, 10 perc használat után tévesztés nélkül megy.
    (Mondjuk előtte is qwerty-s mobiljaim voltak amiket saját célra használtam, így ez már vakon megy)
    Hagyományos mobilos számbillentyű szívás.

"-Böngéssz vele bosszúságok nélkül... scrollozása halálosan szar."

Mi van?????
    Te még életedben nem láttál iPhone-t, ha ilyen baromságot írsz. Bocsi, de ez tényleg az abszolút tájékozatlanság jele.

"Ja, WLAN-od sincs, kár."

Tényleg nincs, gondolom a leveleimet meg postagalamb hozza..
    Annyi fáradtságot vehetnél, hogy ha még életedben nem láttál ilyet, akkor legalább a weboldalát megnéznéd, mielőtt ilyen buta hozzászólásokkal szarráégeted magad..

"-Eltévedtél xy helyen, iPhone-al nem sokra mész ;-) Több tízezret benhagyott már a zsebembe a telefonom, hála a GPS-nek."

Ha van wifi hotspot, akkor helyből ott a GoogleMap.
    Ha nincs, akkor még 2 hónap és használhatom az iGO-t, ja bocsi, az nincs a te mobilodra :)

"-Látod ahogy éppen egy mókus kézenáll... én díjnyertes fotót készítek 5 Megapixelen, sőt 1.5 órás videot rögzítek róla, kiváló képpel és hanggal!"

A mobilos díjnyertes képen jó pár percig rötyögtem.. :)
    Fotóművész mobiltelefonnal.. Jajjjjjjj

"-Színvonalas 3D-s játékokkal játszanál... hát nem iPhone-al az biztos :-D"

Ekkora bakit lőni ismét..
    Akkor légy szíves olvasgass még utána ennek a dolognak..
    Gondolom az SDK bejelentése után a legtöbb játékfejlesztő cég csupán hobbiból jelentette be a már készülő programjait iPhone-ra.
    No meg a mobilodban lévő grafika biztos jobb lehet, mint amit egy iPhone meg tud jeleníteni 320x480-as felbontásban egy nVidia mobil GPU-val..

"-Konvertálás nélkül rámásolom a Divx-et és kikötöm TV-re a képet... kvázi egy asztali készüléket képes helyettesíteni. Nyaraláskor jól jön ;-)"

Tudod, te rárakod konvertálás nélkül azt a 2 videót ami ráfér. Én rárakom konvertálva azt a 10 videót ami még a 70 zenei album mellé még felfér.
    Ja és nem kell TV ahhoz, hogy megnézzem, mert használható méretű a kijelző. (Bár TV-re is kiküldhetem, csak egy kábelt kell vennem hozzá)..

"-A város közepén vagy sehol egy netkávézó, de meg kellene nézni a leveleid. Én ingyen megnézem hála a WLAN-nak."

Tudod, Wlannal én is bármikor megnézem a leveleimet, sőt Edge és GPRS segítségével is.
    A 3G nem hiányzik, tekintve, hogy az ország 10%-án van még csak ilyen lehetőség és per pillanat a bivaly hardver miatt az iPhone EDGE-n gyorsabban jelenít meg egy weboldalt, mint a Nokiák 3G-n.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZzETYbGEqgo&fmt=18

"Érintőképernyő? Használtam PDA-s telón, kösz nem kell. :-/"

Érintőképernyője per pillanat csak két PDA-nak van a piacon az iPhone-n kívül.
    A HTC Touch-nak és Cruise-nak.
    Ne keverd a dolgokat, itt nem két fóliát kell összenyomni, mint a legtöbb PDA-n, hogy érzékeljen, hanem csak meg kell érinteni.
    És bár ez kicsit elfogultan hangzik, de sajna tény, hogy ez a technológia használhatóan eddig csak az iPhone-ban van jelen.
  • Hoho
    Sziasztok!

Nem ertem miert kell minden ifonos cikknel megjelenni olyan embereknek, akik eletuk celjanak erzik az ifon fikazasat.
    Mindenki azt vesz amit akar, nem kotelezo megvenni az ifont. A piac majd eldonti volt-e ertelme. A tobbi meg csak bla-bla.
  • virs lee
    csupán 65 000 szín megjelenítésére képes 240x320 képpontos maximális felbontás mellett. Ezzel szemben az iPhone kijelzője 3,5 colos, 16 millió szín megjelenítésére képes ugyanekkora felbontás mellett.

Az iPhonenak 320x480 felbontása van.
  • Tinman #26
    iPhone?

-Írj vele sms-t bosszúságok nélkül.
    -Böngéssz vele bosszúságok nélkül... scrollozása halálosan szar. Ja, WLAN-od sincs, kár.
    -Eltévedtél xy helyen, iPhone-al nem sokra mész ;-) Több tízezret benhagyott már a zsebembe a telefonom, hála a GPS-nek.
    -Látod ahogy éppen egy mókus kézenáll... én díjnyertes fotót készítek 5 Megapixelen, sőt 1.5 órás videot rögzítek róla, kiváló képpel és hanggal!
    -Színvonalas 3D-s játékokkal játszanál... hát nem iPhone-al az biztos :-D
    -Konvertálás nélkül rámásolom a Divx-et és kikötöm TV-re a képet... kvázi egy asztali készüléket képes helyettesíteni. Nyaraláskor jól jön ;-)
    -A város közepén vagy sehol egy netkávézó, de meg kellene nézni a leveleid. Én ingyen megnézem hála a WLAN-nak.

Érintőképernyő? Használtam PDA-s telón, kösz nem kell. :-/
    Szép? De jó :-DDDDD
  • Tinman #25
    Lényegtelen mióta tevékenykedik, ugyanis az Apple egyszerűen felvásárolhatná, no meg Steve cége az IT hajnala óta jelen van a piacon. Mondom, az más kérdés, hogy nem nekünk bantuknak készülnek a Machintosok és az iPhone telók...

"Miről beszélünk!?"
    Hát ez az... az érintőképernyős telefonálás "ezer éves" dolog. A főnököm jó 7 éves PDA-ja tudja.
    Nem is ezzel van a baj, ha az egyes esetekben direk az iPhone marketinget, sikereket meglovagolni kívánó copy telefonokkal.

"neked a verseny piac kizsákmányolást jelent!?"
    Ilyen a világ. Nem én akartam! Minden alkalommal amikor elmegyek szavazni úgy szavazok, hogy az a kapitalizmus ellen legyen. De ne válaszolj erre, mert ne politizáljunk...

"A szolgáltatás, amit biztosít, ár/érték arányban silány,"
    Így van. Mondhatjuk, hogy a kínai cégek copy telefonja egy szintén felejtős divatmajom telefon másolata. Nekem ingyen sem kellene az biztos.
    A jelenlegi telefonom, viszont annyira bevált és annyira sokoldalú, hogy öröm vele minden perc. Utoljára ennyire 10 évesen a C64-emmel voltam elégedett :-)

• Ulkesh
    Skyline:
    "lolololololololololololol én itt ezután nem is írok többet felesleges:D"
    Miért is?
    Bár azért látom, fingod nincs arról, hogy miről van szó..
  • Skyline
    "Azért ne felejtsük el, hogy egy picivel komolyabb OS ücsörög az iPhone-on, mint a WiMo, vagy a Symbian.
    " lolololololololololololol én itt ezután nem is írok többet felesleges:D
  • acdc
    Nem is kell megertenunk de nem is nekunk szantak.Ide ugyis majd az ujjabb jon ha jon ami tobbet fog tudni mivel nekunk csoroknak nem mindegy.De ha meg a baratnod is megveszi akkor egy amerikai vagy egy angol miert lenne divatpatkany mikor 2-3 napi fizetese.Mart csak mint ujdonsag kiprobalni.De ez magyarorszag messze van meg Europa.....Regen akinek ladaja volt az volt a szemet most akinek bnw-je meg iphone meg ipodja.Jon egy uj technologia amire elore viszi az ipart es csak jobb lesz nekunk idovel.Nem mondom,hogy tokeletes termek de elso nekifutasra elszegyelheti magat a nokia es tarsai.Evek ota ugyanaszt a szart adagoljak csak kicsit mindig tobbet,es tobb szaz tipus legyartasa utan is csak itt tartanak.De mi tudjuk mi a jo meg mit kene csak mogottunk semmi nincs csak nagy pofa az a baj velunk.
  • Ulkesh
    Az meg már csak hab a tortán, hogy a 2000-es akksival hogy néz ki szerencsétlen készülék :)

• Ulkesh
    "Érintőképernyő...Minek? Egy PDA-n megértem de az iphone-on a multimédián kívül kb lószart se lehet csinálni,totál felesleg,egy divatpatkányoknak készült agyonhipe-olt szar.:)"

Kicsit el vagy maradva.. Kb. 1 évvel..
    Egyrészről már most van többszáz külsős alkalmazás iPhone-ra, másrészt pár hete lett kiadva a hivatalos SDK is, így fél év és lehet több alkalmazás lesz iPhone-ra mint a több smart-ra.
    Azért ne felejtsük el, hogy egy picivel komolyabb OS ücsörög az iPhone-on, mint a WiMo, vagy a Symbian.

--

"gyébként 6000 Ft tökéletesen működő 2000-es aksi bele és hopp kb 3-4 napig bírja duma navi játszadozás és mp3 hallgatás mellett..:)
    Egyébként n95 +20-as sw és ha nem pakolod a belső memóriáját agyig akkor nem nevezném lassúnak..:)"

Sorry, de olyasvalakinek mesélsz éppen, aki már gyakorlatilag mindegyik Symbian készüléket használt már (főként, hogy különböző fejlesztéseket tesztel ezeken a készülékeken) :)
    A 6000 Ft-os 2000-es akksi kínai gagyi és gyakorlatilag alig tart tovább, mint a gyári.
    Állítsd be a levelezőt, hogy 2-3 ládából szedje le a leveleket 10 percenként, délre már töltőért fog könyörögni, pedig egy másodpercet sem beszéltél még rajta :)
  • Skyline
    N95: Amiket felsolroltál szépszép jójó de az oprendszere miatt az n95-re gyk szinte bármi megoldható ami egy pda-ra ellentétben az iphone-al...:)
    Az aksiról meg annyit hogy nyomorék 900-as aksit adnak a telóhz ami egy vicc egy hasonló kijelzővel bíró pda-hoz 1500-ast adnak,ne csodálkozzunk ha olyan gyorsan lemerül...Egyébként 6000 Ft tökéletesen működő 2000-es aksi bele és hopp kb 3-4 napig bírja duma navi játszadozás és mp3 hallgatás mellett..:)
    Egyébként n95 +20-as sw és ha nem pakolod a belső memóriáját agyig akkor nem nevezném lassúnak..:)
  • Skyline
    Méd Dubaiban vettünk egy ehhez hasonló csodát,35 pénzért eladtuk ismerősnek,teljesen meg van vele elégedve (nem teljesen ilyen azon gombok is voltak:D),mindenesetre lég nevetséges hogy tanulmányozva barátnőm iphone-ját meg ezt a gagyerájt,olyan húdehatalmas tudásbeli különbsg nincs (és itt leszarom az iphon zeneletöltögetős,stb baromságát),4 gigáig zabálja a microsd-t,stbstb,a hangszórói rendesen szebben szóltak,hangosabban és még vmennyi mókás basszus is volt benne....Mindenesetre a legnagyobb poén telefonindításkor a hatalmas Microsoft felirat...:D
    Egyébként amennyibe az iphone kerül anyi pénzből telefont is lehet venni aminek kb 4szer nagyobb tudása van de ha hasonló tudás kell kb negyedennyiért sonyericsson vmelyik walkman mobilja azt szeva...Érintőképernyő...Minek? Egy PDA-n megértem de az iphone-on a multimédián kívül kb lószart se lehet csinálni,totál felesleg,egy divatpatkányoknak készült agyonhipe-olt szar.:)
  • Ulkesh
    "Egy N95-el könyvet olvasok, nem egyet többet"

iPhone-on is..

"nem kell hordozható DVD lejátszót hordanom magammal vagy épp mp3 lejátszót."

Ezt az iPhone is tudja, ráadásnak nézhető méretű kijelzőn emberi felbontásban.

"Nem kell digi fényképezőgép."

De kell, mert egy mobil, bármilyen marketingkörítés is van köré kerítve, a legolcsóbb digi gép kategóriáját sem üti meg.

"Egy összecsukhatós bluetooth billentyűvel, mint a Stowaway"

Ez a vicc kategória.. Akkor inkább egy e61i, vagy e90, ezeket erre találták ki, de egy BT-os billentyűvel minek bohóckodjon az ember?

"mert van magán a készüléken is alkalmas beviteli egység"

Azért az N95 számbillentyűit ne hasonlítsd egy QWERTY billentyűhöz, legyen az érintő, vagy fizikai, mert a nyomba sem ér.

"amit csinálok megtudok jeleníteni egy TV-én"

iPhone esetén szintén..

"wifin és gsm hálózaton is elérem a világhálót"

A Nokia MiniMap böngésző egész használható megoldás, de nyomába nem ér az iPhone-on lévő Safarinak, sem sebességben, sem kezelhetőségben.

" Hiszen tud VoiP-ot skypon át, msn-t, néhány oldal segítségével ingyen sms-t."

Ezeket iPhone-al is meg tudom tenni..

"Annyira nem szép, annyira nem trendi, de az ára vetekszik az apple hulladékával, és egyszerűen szinte mindenben jobb."

Én E90 után vettem iPhone-t, ahhoz képest az N95-öd vásári játékszer, de nem cserélném vissza, mert ugyan a Nokia papíron többet tud, de mindezt sokkal nehézkesebben teszi. Lassú, instabil és nehézkes..

"Amit nem tud, az mindössze az érintő kijelző."

Azért van egy dolog amit nem tud az N95-öd..
    iPhone-on én napi 1-2 órát beszélek, zenét hallgatok, folyamatosan figyeli a leveleimet és gyakran ránézek a netre is, chatelek, játszom stb. Egész nap használom a készüléket.
    A nap végére a töltöttsége nem esik le 50% alá.
    Hasonló használat mellett az E90-esben napközben akkut kellett cserélnem, hogy a nap végéig bírja.
    Az N95-ben gyengébb az akku mint az E90-ben, ergo hiába a tudás, ha nem lehet használni, mert ha jobban kihasználnád a tudását, akkor 4-5 óra alatt csontra lemerül..
  • Ulkesh
    A Miezu az M8 koncepcióját az iPhone bemutatása előtt 6 hónappal mutatta be, az más kérdés, hogy azóta tényleg átmentek másológépbe, tekintve, hogy a felhasználói felületet szinte pixelre lemásolták az iPhone-ról és ezt nem is tagadják.

A razzia egyébként valóban a Miezu standján történt és tényleg lezárták egy teljes napra, DE nem az M8, hanem egyéb, ténylegesen hamisított termékek (iPod Mini klónok) eladása miatt.
  • okosan gyerekek
    Telefonálni tudok egy siemens A 40-el is, ha nem azért, hogy villogjak a pénzemen keresztül megnyilvánuló hatalmammal, akkor miért vennék más telefont!? Mert engem ez nem motivál, vagyis motiválna, ha hagynám érvényre jutni az ösztöneim, hogy megfelelhessek a társadalomnak, de azért ennél emberibb vagyok. A válasz annyi, hogy a technika előrehaladtával egyre több szolgáltatást tudunk integrálni egy miniatűr eszközbe. Minek vennék külön egy gpst, ha a telefonom is képes rá. Minek vegyek egy 20 rongyos digi fényképezőt, ha a telefonom is képes ugyan ezt a szintet nyújtani és teszem azt, az én igényeimet kielégítik, mert nem vagyok profi fotós és csak elég hétköznapias felhasználásra akarom használni. Ha már egy 2001-es nokia 3650-es is betudta tölteni ezt a szerepet és egy apple iPhone ennyibe kerül, akkor nehogy már ennyit ne tudjon!? Másfelől, nekem nem kényelmes 83 eszköz súlyát és térfogatát magammal hurcolni. Neked az? Egy N95-el könyvet olvasok, nem egyet többet, nem kell hordozható DVD lejátszót hordanom magammal vagy épp mp3 lejátszót. Nem kell digi fényképezőgép. Egy összecsukhatós bluetooth billentyűvel, mint a Stowaway, nincs szükségem notebookra, emellett akár egy zsúfolt buszon állva is lehet használni, mert van magán a készüléken is alkalmas beviteli egység, kisebb, bármit, amit csinálok megtudok jeleníteni egy TV-én, wifin és gsm hálózaton is elérem a világhálót, amivel még elég kevés notebook büszkélkedhet önmagában, képes vagyok megkerülni a mobil szolgáltatók lehúzását a hálózatukon át, mert net előfizetéssel, a minden napi kommunikációm ingyenes. Hiszen tud VoiP-ot skypon át, msn-t, néhány oldal segítségével ingyen sms-t. Annyira nem szép, annyira nem trendi, de az ára vetekszik az apple hulladékával, és egyszerűen szinte mindenben jobb. Amit nem tud, az mindössze az érintő kijelző. Ha valakinek ez akkor szükséglete, hogy lemond ezért az előbb emlegetett szolgáltatásokról, akkor csak gratulálni tudok neki.Az'szem eléggé capische!;)
  • The Termentor
    hey haver!

1. teljesen igazad van de ne pörgesd fel magad feleslegesen. Gondolkodj. Tudod mi az a propaganda? az amit a renklámok és a politika használ eszközként. Ha valaki beszopja ezt a cuccot, az nem gondolkodik tehát a te érveid hatástalanok lesznek a propagandával szemben. Mert a propaganda így működik.
    amúgy:
    mp3 lejátszó - MP3-mat játszik le, nevében is benne van
    Telefon: telefonálni, nem videokamerázni. Arra vegyél azt.
    Capische?
  • okosan gyerekek
    Én nem a valódi védjegyekről beszélek, mint az apple logó, ehhez nem fér kétség. De mi van a "szemtelen kínai másoló" céggel, akinek volt pofája kimenni a CeBitre. Utána néztél annak, hogy ez a cég mióta tevékenykedik, milyen minőséget, milyen áron biztosít koma!? (ha már tegeződünk) "olvasd el a cikket^^" ha neked elég egy hírforrásból tájékozódni... ^^

Az a "szemtelen másoló" egyetlen apple védjegyet sem hordoz magán. Sőt, amint láthattad te is -ha már más hitelesítési fomrát, a fórum olvasásás kívül nem használsz- még az apple bejelentése előtt előálltak a termékükkel! Miről beszélünk!?

"Üdv a Világban!?" :) aranyos... neked a verseny piac kizsákmányolást jelent!? Amit művelnek az, manipuláción keresztül vitt lopás. És ennyi. A szolgáltatás, amit biztosít, ár/érték arányban silány, cáfold meg az adathordozónak alkalmatlan mp3 lejátszó, és a videórögzítésére használhatatlan telefon tudatában, míg harmadárért és negyedéért kapható termékek erre is képesek.

"Fogjatok le!:-D" nem muszály...;)
  • Alwares
    Öcsémnek is van hasonló, fake érintő képernyője van, azaz ténylegesen meg kell nyomni a kijelzőt és csak akkor érzékel. Elég gázosak ezek...
  • Midas
    Egyik ismerosom is vett egy ilyen masolatot es felig angol felig kinai volt a kezelo felulet szal meg kell nezni mit vesz az ember, ettol fuggetlen ha bele trafalsz megeri az arat altalaban.
  • Tinman #10
    "Ez az apple védjegye? "
    Olvasd el a cikket ^^

----> "Az egyik klónon, a Cool 999 típuson még egy Apple logó is látható."

Hogy ezen mit nem értesz azt talán magad sem tudod.

"A mobil eszközök jövője a a gombsor eltűnése"
    Szerinted. Van egy PDA-m ami egyben telefon is, meg van egy N82-öm. Az előbbin SMS-t írni egyszerűen lassú, és sz@r.

"Mibe került egy sz@r apple iPod!? A valós értékének többszörösébe!"
    Fogjatok le :-DDDD Miért szerinted egy Suziki Swift tényleg 2.000.000-ba kerül?
    Egy 8800 GTX tényleg 120.000 Ft-ba kerül? Üdv a világban! :-D

A másik meg az, hogy az APPLE elsősorban a USA-ba szánja termékeit. Ott egy 120.000 ezres iPod Touch 32 GB egyrészt nem is kerül 120k-ba, másrészt, az ottani bérek mellé ez az ár, teljesen korrekt.

Abban én is egyetértek, hogy ennél sokkal jobb telefonok vannak a piacon, amik nem feltétlenül szebbek. És itt a lényeg. A parasztoknak -mert azok- csak a külső a lényeg, hogy apuka által vásárol BMW-ben tudjanak mivel villogni, vagy éppen az iskolában, ahol az alföldi síkságú plázaribik buknak az ilyesmire.
    Természetesen nem az irigység beszél belőlem, a saját telefonom tudása messze meghaladja ezét ;-)

• 5c0rp330n
    pár korrekció:
    "Ezzel szemben az iPhone kijelzője 3,5 colos, 16 millió szín megjelenítésére képes ugyanekkora felbontás mellett."
    nemnem, egy iPhone-nak nem 240*320-as kijelzője van, hanem 320*480, nem mind1 ugyebár. (pontosan a 2szereséről beszélünk)

"Jellemző a termékhamisítók szemtelenségére, hogy a Meizu kínai cég a M8 Minione nevű, idén januárban bejelentett készülékét még a CeBIT-en is be akarta mutatni, a német rendőrség azonban közbelépett és bezáratta a vállalat pavilonját. A Meizu egyik szóvivője később cáfolta, hogy az ő termékeik miatt lett volna a razzia."
    Ez a rész eléggé kritikus rész, mivel a valóságnak igencsak ellentmondó lett. Kezdve ott, hogy Minione helyett Mini One-nak hívják a Meizu csodáját (M8) és hogy idén január helyett tavaly januárban (asszem még az iPhone ELŐTT 1 héttel (!)) lett bejelentve és az iPhone-t elmosó specifikációi vannak. A termékhamisítók szemtelenségénél pont a Meizu-t kiemelni pedig nagyon súlyos hiba volt. A Meizu -bár egy kínai cég-, igencsak jó mp3 lejátszókat csinál évek óta, kifogástalan minőségük volt mindig is és soha nem másoltak senkiről. Vannak szemét hamisítók is (mint a cikk videójában-az egy hulladék szemét, az a multitouch működés is iszonyatosan szánalmas), akik 1 az egyben lemásolják az iPhone-t, de a Meizu változata nem használ alma logót, direkt egy nagy "M" emléma díszeleg a kijelző alatt (Meizu márka jele) és szándékosan különbözik tőle sok dologban (szinte mindben az előnyére). Én is komolyan gondolkoztam egy olyanon, csak nagyon sokszor halasztották el, még tavaly meg kellett volna jelennie év vége fele a korábbi infók alapján, most bizonytalan, hogy nyáron megjelenik-e egyáltalán. Viszont előbb-utóbb megjelenik és ha olyan lesz, mint írják, az iPhone-t is komolyan meg fogja szorongatni a sokkal nagyobb tudás, ugyanolyan minőség és jóval olcsóbb ár miatt.
  • Commandante
    Bazz, most akkor dobhatom ki a DVD lejátszómat meg az órámat is?
  • okosan gyerekek
    Kedves Berta Sándor!

Legyen oly szíves és számomra csak sejtett okokból elfogult, sározó szavait, mint a "szemtelen másoló" visszavonni. Indoklatomként némi gondolkodásra invitálnám. Mit nevezünk ebben az esetben másolatnak? Egy ötletet, miszerint a gombsor helyére praktikai okokból vagy kijelzőt helyezünk, vagy amennyiben a belső hardware eszközök lehetővé teszik, meg is szüntetjük, a méret csökkenését eredményezve? Ahhoz, hogy azt állítsuk, hogy miféle szellemi terméket loptak meg, meg kell határoznunk egyáltalán, hogy miről beszélünk. Az érintő kijelzőről? Ez az apple védjegye? A fekete szín az? A legömböjített oldalsarok? A fém külső keret? Mi? Miféle bűncselekményt követ el az a kínai cég!? Kérem definiálja, ne vagdalkozzunk másolással! A mobil eszközök jövője a a gombsor eltűnése! Ön szerint, ha az erről született ötlet nem védjegye az applenek, vagy bármely más cégnek, akkor miféle "bűncselekmény" áll fönn? Vagy tán arra pályázunk, hogy monopol helyzetbe juttasuk, már elnézést, de ezt a tolvaj bandát? Mibe került egy sz@r apple iPod!? A valós értékének többszörösébe! Én erre a kijelentésemre magyarázatot is adok, nem csak a levegőbe, és arról beszélek. A benne található flash háttértár előállítási árának többszöröséért kelt el. Az alma kívül szépen csillogott, vitték is. Aki mutogatni akarta, az jól járt. Aki viszont élvezni akarta a zamatát, az rájött, hogy romlott a belső. A firmware ismereteim szerint, csak támogatott zenei, kép, és videó fomrátumokat volt hajlandó elkezelni. Így adatjhordozásra alkalmatlannak bizonyult, míg egy kínai termék árának negyedéért, ezt a funkciót is betöltötte. Mindössze arról van szó az apple termékek esetében, hogy valamiféle elitet érzést vízionál a köré épített marketing, amire igen kapósak lettek az emberek. Ismerjük el, ez mind státusz szimbólum, ócska szolgáltatással. Az érintő kijelző, és a gombsor nélküli telefon látszata, mind varászlatos, futurisztikus, "igéééényes" mindössze jól megtervezett szemfény vesztés. Ez a sz@r nem tud videót rögzíteni. Ha valamiféle okaim volnának betiltani a másolást, az biztosan nem a szegény, éhenkórász apple piaci érdekei volnának. Annál is inkább, a sok rabszolga munkára sarkalt csoró Kínai miatt, de ennek nem az a módja, hogy a vásárlókat büntetem, amennyiben ezt folytatják, mert amiről beszélünk, az eleve megfoghatatlan és ez így is van jól. Ilyen alapon senki ne készítsen polót sem, mert mondjuk az adidas olyan terméket mutatott be, amin négy lyuk van, kettő egyforma méretű, amin a karjainkat dugjuk ki, egy, amin a fejünket fogjuk, és kettő, ami körül öleli a testünket. Azt hiszem ez lenne a végszó, és gondolkodjunk el még egy ZSENI gondolatain, aki NEM VOLT HAJLANDÓ VÉDJEGYÉVÉ TENNI A SZÁMÍTÓGÉPET, AMI MÉG MAI NAPIG IS AZ ÁLTALA VÁZOLT ELVEKEN MŰKÖDIK. Tiszteletem Neumann felé, aki azt mondta, hogy ez az emberiség találmánya, amit csak részben értek meg, mert a vég ki fejlett az ő fején tört ki és lett feltalálója ennek a remeknek, de ha ezt viszonyítjuk az apple "feltalálásához", amit mellesleg jó magam is már jó ideje vizionáltam, hogy a telefon mindössze egy nagy kijelzővé alakul majd a közeljövőben, nem hinném, hogy sajátjának MERÉSZELHETNÉ mondani, azok után, hogy Neumann teljességgel innovatív volt és mégis az emberiség érdemeként tartotta számon találmányát.

Előre is köszönöm válaszát, és beismerő korrektúráját, tisztelettel Plank András
  • NEXUS6
    Én bírom ezeket a kínai cuccosokat. Mostanában azért lassan-lassan tudnak annyit mint amennyibe kerülnek, szal nem érzem, hogy átbaxás lenne. Szerintem az ájfon inkább átbaxás annyiért amennyibe kerül.

Pl.
    "...és a képernyője is csak 3,2 colos, csupán 65 000 szín megjelenítésére képes 240x320 képpontos maximális felbontás mellett. Ezzel szemben az iPhone kijelzője 3,5 colos, 16 millió szín megjelenítésére képes ugyanekkora felbontás mellett."

;)Ezexerint annyival nem tud ebben a dologban, mint amennyivel drágább.

Amúgy persze ezek tényleg kínai gagyik, elég gáz ha valaki ilyennel akar fittizni. Mondjuk van amelyikbe memcsi kártát dughatsz, szal több gigáig bővíthető, és akkor már az ember elgondolkodik azon, hogy végül is arra amire kitalálták lehet, hogy ez is használható.