Ulkesh#17
"Egy N95-el könyvet olvasok, nem egyet többet"
iPhone-on is..
"nem kell hordozható DVD lejátszót hordanom magammal vagy épp mp3 lejátszót."
Ezt az iPhone is tudja, ráadásnak nézhető méretű kijelzőn emberi felbontásban.
"Nem kell digi fényképezőgép."
De kell, mert egy mobil, bármilyen marketingkörítés is van köré kerítve, a legolcsóbb digi gép kategóriáját sem üti meg.
"Egy összecsukhatós bluetooth billentyűvel, mint a Stowaway"
Ez a vicc kategória.. Akkor inkább egy e61i, vagy e90, ezeket erre találták ki, de egy BT-os billentyűvel minek bohóckodjon az ember?
"mert van magán a készüléken is alkalmas beviteli egység"
Azért az N95 számbillentyűit ne hasonlítsd egy QWERTY billentyűhöz, legyen az érintő, vagy fizikai, mert a nyomba sem ér.
"amit csinálok megtudok jeleníteni egy TV-én"
iPhone esetén szintén..
"wifin és gsm hálózaton is elérem a világhálót"
A Nokia MiniMap böngésző egész használható megoldás, de nyomába nem ér az iPhone-on lévő Safarinak, sem sebességben, sem kezelhetőségben.
" Hiszen tud VoiP-ot skypon át, msn-t, néhány oldal segítségével ingyen sms-t."
Ezeket iPhone-al is meg tudom tenni..
"Annyira nem szép, annyira nem trendi, de az ára vetekszik az apple hulladékával, és egyszerűen szinte mindenben jobb."
Én E90 után vettem iPhone-t, ahhoz képest az N95-öd vásári játékszer, de nem cserélném vissza, mert ugyan a Nokia papíron többet tud, de mindezt sokkal nehézkesebben teszi. Lassú, instabil és nehézkes..
"Amit nem tud, az mindössze az érintő kijelző."
Azért van egy dolog amit nem tud az N95-öd..
iPhone-on én napi 1-2 órát beszélek, zenét hallgatok, folyamatosan figyeli a leveleimet és gyakran ránézek a netre is, chatelek, játszom stb. Egész nap használom a készüléket.
A nap végére a töltöttsége nem esik le 50% alá.
Hasonló használat mellett az E90-esben napközben akkut kellett cserélnem, hogy a nap végéig bírja.
Az N95-ben gyengébb az akku mint az E90-ben, ergo hiába a tudás, ha nem lehet használni, mert ha jobban kihasználnád a tudását, akkor 4-5 óra alatt csontra lemerül..