• okosan gyerekek
    Telefonálni tudok egy siemens A 40-el is, ha nem azért, hogy villogjak a pénzemen keresztül megnyilvánuló hatalmammal, akkor miért vennék más telefont!? Mert engem ez nem motivál, vagyis motiválna, ha hagynám érvényre jutni az ösztöneim, hogy megfelelhessek a társadalomnak, de azért ennél emberibb vagyok. A válasz annyi, hogy a technika előrehaladtával egyre több szolgáltatást tudunk integrálni egy miniatűr eszközbe. Minek vennék külön egy gpst, ha a telefonom is képes rá. Minek vegyek egy 20 rongyos digi fényképezőt, ha a telefonom is képes ugyan ezt a szintet nyújtani és teszem azt, az én igényeimet kielégítik, mert nem vagyok profi fotós és csak elég hétköznapias felhasználásra akarom használni. Ha már egy 2001-es nokia 3650-es is betudta tölteni ezt a szerepet és egy apple iPhone ennyibe kerül, akkor nehogy már ennyit ne tudjon!? Másfelől, nekem nem kényelmes 83 eszköz súlyát és térfogatát magammal hurcolni. Neked az? Egy N95-el könyvet olvasok, nem egyet többet, nem kell hordozható DVD lejátszót hordanom magammal vagy épp mp3 lejátszót. Nem kell digi fényképezőgép. Egy összecsukhatós bluetooth billentyűvel, mint a Stowaway, nincs szükségem notebookra, emellett akár egy zsúfolt buszon állva is lehet használni, mert van magán a készüléken is alkalmas beviteli egység, kisebb, bármit, amit csinálok megtudok jeleníteni egy TV-én, wifin és gsm hálózaton is elérem a világhálót, amivel még elég kevés notebook büszkélkedhet önmagában, képes vagyok megkerülni a mobil szolgáltatók lehúzását a hálózatukon át, mert net előfizetéssel, a minden napi kommunikációm ingyenes. Hiszen tud VoiP-ot skypon át, msn-t, néhány oldal segítségével ingyen sms-t. Annyira nem szép, annyira nem trendi, de az ára vetekszik az apple hulladékával, és egyszerűen szinte mindenben jobb. Amit nem tud, az mindössze az érintő kijelző. Ha valakinek ez akkor szükséglete, hogy lemond ezért az előbb emlegetett szolgáltatásokról, akkor csak gratulálni tudok neki.Az'szem eléggé capische!;)