A legérdekesebb prófécia
  • Jungbluth
    #77
    Most a nyirkai jóslat a téma, vagy az angol nyelvű hablaty?

    Human: szólj ha van valami bővebb infód erről a jóslatról. (Nyirka) Szerintem elég különös, hogy csak a közelmúltban bukkant fel. Túlságosan köznapi eseményekről beszél... Most egy táltos, ha épp belelát a jövőbe, akkor majd az ilyen egyszerű események tárulnak elé?

    Még nevén a föld,
    de cseléd sajátjában.
    Lazul a lánc, rozsdásodik a bilincs.

    Az a baj ezzel, hogy jóslat helyett inkább pont olyan, mintha fognék egy törikönyvet, és elkezdeném az eseményeket jóslatba átírni. A képek túl egyszerűek, a tevés dolog egyértelmű: az arabok befoglalnak minket, ahonnan megpróbálják majd legyőzni Európát (Europé, bikán lovagló asszony), de a nagy háború után béke lesz. Persze a magyarok visszakapják az elcsatolt területeket, igen... Megnyugodhatunk. Vajon látott a jövőben egy atlaszt, vagy honnan tudja, hogy visszakaptuk? Már attól is sokkal nagyobb hitele lenne a jóslatnak, ha azt mondaná, hogy nem kapjuk vissza. Így viszont a jóslatban benne van a mi jó kis betegségünk, Trianon is. Ez is árulkodik.

    Nostradamusnál legalább háborúkat, betegségeket, monumentális eseményeket látunk. Ott még úgy-ahogy el lehetne képzelni, ahogy belelát, vagy kering az időben... De a kommunisták földekkel kapcsolatos intézkedései: Ezt látta a táltos? Izgi lehetett.

    Házi feladat: keresni egy történelemről szóló cikket, és egy jóslatot írni róla, majd titokban feltenni a netre. Hadd csillogjon újra a babonás magyar szeme...