• ratgab
    Sziasztok! Nem értem, hogy miért szidják egyesek a játékot. Akkor jöjjön egy kis értékelés tőlem pár óra játék és párszori újrakezdés után:

--Grafika korrekt, semmi extra, de megfelelő.

--Animációban én semmi kivetni valót nem találtam, pucsítva oson Thorton, de megszokható szerintem.

--Harc, mivel a játék rendszere így van kialakítva, ezért ne várja senki, hogy kezdettől fogva célkereszt középpontjába tud lőni hősünk.

Alapvetően ez nem egy Mass effect 2, ahol oda lősz ahova célzól. Itt bizony ki kell várni a megfelelő alkalmat és csak utána érdemes lőni.

Pisztoly tanács: Alapvetően lopakodós (szintén nem kezdetektől Sam Fisher a karakter, min 3-4 pont kell ahhoz, hogy az ellen háta mögé tudj lopakodni) karaktereknek ajánlott (mivel ezidáig én még csak ehhez találtam hangtompítót). A pisztoly képzettség azthiszem 3. fejlesztése ad egy bullettime és red dead redemption mixéből jövő lassított pontos célzás funkciót, ami nagyon hasznos. Viszont ez nem mindig aktiválható, amikor nem tudod aktiválni egy helyben állva az ellent célozva fokuszálható a célkereszt (pirossá válik a nagy sárga kör, majd egy pontra fokuszáló piros kereszt jelenik meg, amikor is pontosan oda lőhetsz még kezdő szinten is, mint ahova célzol.

Assault rifle: ugyanaz, mint pisztoly. Egy helyben fókuszálva a célpontra halálpontos lövés érhető el a piros célkereszttel (fejlesztések minden fegyvernél hasznosak). Egyébként ez az egyetlen fegyvertípus, ami még alap célzásnál is meglepően pontos még ha nem is raktál rá pontokat.

Shotgun: Fókusz funkció itt is működik, tömegoszlatásra és közelre hatásos, hosszabb tűzpárbajokban nem megfelelő(sajnos próbáltam :-D )

SMG: Számomra az egyik leghasználhatatlanabb fegyvertípus, alapból iszonyat pontatlan. Zabálja a golyókat, fókuszálni képzettség nélkül nem lehet vele. Pontokat, mivel nem tetszett és mivel lopakodó karaktert indítottam, nem tettem rá szóval nemtudom, hogy jó-e.

Felszerelés: korrekt felszerelés, sokféle fejlesztési lehetőség, rengeteg kütyü (gránátok, csapdák, aknák, zavaró eszközök, miegymás)

Hackelés, mini játékok: Zárfeltörés gyerekjáték, digitális ajtók, riasztók deaktiválása gyerekjáték, hackelés gyakorlással nem bonyolult, főleg mivel ha jól emlékszem, akkor a sabotage skillcsoport ezt hivatott egyszerűsíteni (szép is lenne, ha egy zöldfülű ujjonc hulla egyszerűen nyomná a hackelést nem?).

Enlightened: Recruit szerintem jó indítás, ha valamelyik alap kasztot választod akkor könnyű a játék (field agent: már alapból úgy lopakodik, hogy nem veszi észre az ellen- recruit nem-->kihívás , soldier vagy mi: fegyverképzettségek magasak--> recruitnál nincs semmi ---> nagyobb kihívás stb. stb. stb.)

Mivel nekem az alapkasztokkal nagyon könnyű volt már az első pálya is (és mivel minél hamarabb meg akarom nyitni a veteran opciót), ezért recruitot indítottam és nekem jobban tetszik, mint a többi eddig.

Ui.: Lehet pozitív, illetve negatív dolognak is tekinteni (nekem előbbi), hogy eltérően a sok divatos rpg-től crpg-től nem tolják ám az arcodba a mellékküldiket sem. Nem mint pl. Mass effect 2 vagy Dragon age-ben (egyébként mindkettőt imádom), ahol npc-hez odamész végignyomod a témaköröket és már ott is csücsül a mellékküldi a naplóban.

Jó példa erre közvetlen a játék eleje a kiképzés:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3 kiképzési elem: Parkernél- lopakodás, ha ezen kiképzés végeztével megfelelően válaszolsz (bal oldali válasz, majd az honest, hogy nem volt nehéz a feladat, akkor csinálhatsz egy küldetést Parkernek, ugyanez a másik 2-nél. Mina-nak asszem szintén a bal oldali választ kell mondani, de ez nem biztos.
    Darcy-nak el kell fogadni a kihívását. De ezeket csak akkor kapod meg, ha kimagasló a teljesítményed a kiképzési pontokon (olyan 80-100 pont körül).

Én ezt 3. újrakezdésemkor fedeztem fel, de meg is lepődtem, viszont amit kihagytam, az a 23. küldetés (küldetés végén kiírja,hogy 22/23 teljesítve szóval tuti kimaradt még valami)

Szórakoztató a párbeszéd rendszer is: ki kell ismerni, hogy ki mit kedvel és aszerint beszélni. Ha sikerül és ő lesz a "handler" egy küldetés során, akkor bónuszokat kapsz.

Egyszóval ne tántorítson el senkit a sok negatív hozzászólás. Mit ahogy a mondás is mondja ízlések és pofonok különbözőek. Nekem bejött a játék, ennél már sokkal rosszabbal is találkoztam (kövezzetek meg,de nekem szórakoztatóbb, mint a gta 4 és a kiegje...)